Kan een Canadese eTA worden gebruikt voor een doorreis?

Bewerkt: mrt 10, 2020 | Tags: Canada eTA Uses, Canada eTA Transit, Canada eTA Geschiktheid

Inleiding

Waarvoor kunt u een Canadese eTA gebruiken? Over het algemeen wordt een eTA als een toeristisch document beschouwd. Maar kan een eTA ook voor andere doeleinden worden gebruikt? Als u Canada binnen wil voor een doorreis of voor zakelijke of andere doeleinden, zit u hier goed. In dit artikel bespreken we hoe u uw eTA kunt gebruiken nadat u de grens met Canada bent overgestoken. Ga voor meer informatie naar de pagina Canada eTA-eisen.

Doorreis

Kunt u uw Canadese eTA gebruiken voor een doorreis? Het antwoord is "ja". Als u staatsburger bent van een land dat in Canada is vrijgesteld van de visumplicht, hebt u een eTA nodig om via Canada te mogen reizen. Als uw vliegtuig in Canada alleen maar landt om bij te tanken terwijl u van of naar de Verenigde Staten reist, dan hebt u geen eTA nodig. Bent u echter van plan om het vliegtuig te verlaten, dan hebt u wel een eTA nodig.

Toerisme

De meeste eTA-aanvragen betreffen reisvergunningen voor toerisme en een Canadese eTA is dan ook de meestgebruikte manier voor toeristen uit visumvrijgestelde landen om Canada binnen te komen. U kunt uw Canadese eTA aan de Canadese grens voorleggen en mag dan hoogstwaarschijnlijk het land betreden.

Als toerist met een eTA kunt u overal in Canada reizen en de steden, nationale parken en uitgestrekte open gebieden van het land verkennen. U kunt in Canada vrienden bezoeken, bezienswaardigheden bezichtigen en van een vakantie genieten.

Zaken

U kunt een eTA gebruiken om naar Canada te reizen voor zaken. Afhankelijk van wat u van plan bent te doen, hebt u mogelijk ook aanvullende documenten nodig. Als u van plan bent om minder dan zes maanden te blijven, moet u naast de gebruikelijke voorwaarden bewijzen dat uw belangrijkste bron van inkomsten van buiten Canada komt, dat u niet langer dan zes maanden in het land zult verblijven en dat u niet van plan bent om de Canadese arbeidsmarkt te betreden.

Bent u van plan om langer dan zes maanden voor zaken in Canada te verblijven, dan hebt u naast uw eTA ook een werkvisum nodig. De eTA volstaat in dit geval niet.  

Hierop zijn enkele uitzonderingen van toepassing. Het "Transit Without Visa"-programma (TWV) staat sommige mensen toe om zonder eTA via Canada te reizen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort van de Verenigde Staten, Taiwan, de Filipijnen, Indonesië of Thailand. U moet ook tijdens de kantooruren op de luchthaven aankomen, op de luchthaven blijven en met specifieke luchtvaartmaatschappijen via specifieke luchthavens reizen. Raadpleeg voor meer informatie hierover de website van de Canadese overheid.

Conclusie

U kunt uw Canadese eTA gebruiken voor zaken, toerisme of voor een doorreis. In de meeste gevallen is een Canadese eTA voldoende en vereist voor een doorreis via Canada. Komt u in aanmerking voor een eTA voor toeristische doeleinden, dan komt u ook in aanmerking voor een eTA voor een doorreis.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen