Website problemen bij het aanvragen van een eTA voor Canada

Bewerkt: dec 09, 2023 | Tags: Canada eTA website problemen

Soms komen technische problemen op het slechtste moment. Hoewel het onwaarschijnlijk is, kunnen website problemen een impact hebben op je eTA aanvraag. Lees hoe je een ongewenste verandering van plannen door een storing op de eTA-verwerkingswebsite kunt voorkomen.

Canada eTA website problems
Canada eTA website problemen

Hoe los ik problemen met de Canada eTA-website op?

Als je problemen ondervindt met de Canada eTA (Electronic Travel Authorization) website, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Hier is een handleiding voor wat je moet doen:

[1] Controleer uw internetverbinding

Stabiele verbinding: Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel is. Soms kunnen problemen met de website te wijten zijn aan een slechte of onstabiele internetverbinding.

Herstart router: Probeer je router opnieuw op te starten of schakel over naar een ander netwerk om te zien of dat het probleem oplost.

[2] Gebruik een andere browser of een ander apparaat

Browser compatibiliteit: Sommige websites werken beter op bepaalde browsers. Probeer de site te openen met een andere browser (bijv. Chrome, Firefox, Safari, Edge).

Cache en cookies wissen: Het wissen van de cache en het verwijderen van cookies die zijn opgeslagen in je internetbrowser verwijdert oude gegevens die problemen kunnen veroorzaken.

Apparaat wisselen: Als het probleem zich blijft voordoen, probeer de website dan te openen op een ander apparaat, zoals een smartphone, tablet of een andere computer.

[3] Controleer op onderhoud of uitval van de website

Officiële meldingen: Zoek naar meldingen op de website of de officiële social media kanalen (voornamelijk IRCC Twitter) over onderhoud of storingen.

Websites van derden: Gebruik websites zoals DownDetector om te controleren of andere gebruikers soortgelijke problemen ondervinden, wat duidt op een bredere storing.

[4] Zorg voor nauwkeurige informatie-invoer

Formulierfouten: Dubbelcheck de informatie die u invoert. Soms kan het probleem te wijten zijn aan onjuiste of onvolledige formulierinvoer.

[5] Neem contact op met IRCC ondersteuning

Contactformulier: Gebruik het contactformulier op de website van Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) om uw probleem te melden.

Telefoon: Overweeg om het IRCC support center te bellen voor hulp, maar wees voorbereid op mogelijke wachttijden.

[6] Vraag hulp aan de Canadese ambassade of het Canadese consulaat

Plaatselijke ambassade/consulaat: Als online methodes mislukken, neem dan contact op met of bezoek je plaatselijke Canadese ambassade of consulaat voor hulp.

[7] Probeer het later nog eens

Geduld: Soms kan het probleem tijdelijk zijn. Wacht enige tijd en probeer de site later opnieuw te openen.

[8] Controleer de status van uw aanvraag

Bestaande aanvragen: Als je al een aanvraag hebt ingediend en je probeert de status te controleren, controleer dan of je het juiste proces volgt en de juiste informatie invoert.

[9] Gebruik een beveiligde verbinding

VPN-problemen: Als je een VPN gebruikt, probeer deze dan los te koppelen, aangezien sommige overheidswebsites beperkingen hebben op VPN-toegang en het gebruik van een VPN onverwacht gedrag van de site kan veroorzaken.

Algemeen advies over andere problemen met Canada eTA-websites

Als de Canadese eTA-verwerkingswebsite om wat voor reden dan ook niet functioneert, moet je wachten met het aanvragen van je eTA. Over het algemeen blijft de website niet langer dan een dag buiten gebruik. Zet een alarm op je telefoon of in je agenda om je eraan te herinneren dat je het over 24 uur opnieuw moet proberen. Als je de website weer bezoekt, zou deze weer normaal moeten werken.

Als je binnen 24 uur een vlucht naar Canada neemt, is dit geen ideale oplossing. Als je echter je aanvraag niet kunt indienen of geen beslissing over je eTA kunt krijgen vóór je vlucht, moet je de luchtvaartmaatschappij bellen en je opties bespreken. Het kan zijn dat je je vlucht moet annuleren of uitstellen.

Complicaties door mislukte eTA-website vermijden

Als je je Canadese eTA vroeg aanvraagt, zal een storing op de website minder snel een probleem voor je opleveren. Aangezien website-uitval van korte duur is, heb je genoeg tijd om later je aanvraag in te dienen. Als je echter tot het laatste moment wacht om je aanvraag in te dienen, kan een technisch probleem je reisplannen veranderen. De beste manier om grote complicaties te vermijden is om vroeg een aanvraag in te dienen.

Conclusie

In het onwaarschijnlijke geval dat je te maken krijgt met een website storing, is het beter om dit maanden van tevoren aan te pakken dan een paar uur voordat je naar Canada vertrekt. Problemen met de Canada eTA website kunnen vaak worden opgelost door je internetverbinding te controleren, verschillende browsers of apparaten te gebruiken of contact op te nemen met IRCC voor ondersteuning. Als de problemen aanhouden, kan een Canadese ambassade of een professionele immigratieconsultant je verder helpen.