Wat zijn de Canada eTA vereisten voor reizigers met meerdere nationaliteiten?

Bewerkt: Mar 10, 2020 | Tags: Canada eTA vragen, Canada eTA dubbele nationaliteit

Als Canadees staatsburger, ben ik verplicht een eTA te hebben om Canada te bezoeken?

Nee, u heeft geen eTA nodig als u een Canadees staatsburger bent. Dit geldt ook voor personen die twee nationaliteiten hebben, zoals het bezit van een Canadees paspoort en een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor een eTA. Als u probeert een eTA aan te vragen als Canadees paspoorthouder, zal het systeem verhinderen dat u uw aanvraag verstuurt, ofwel uw eTA zal worden ingetrokken aangezien u als Canadees staatsburger wordt beschouwd.

Als u naar Canada wilt reizen zonder een eTA of een visum, heeft u een geldig Canadees paspoort nodig of dient u een machtiging te verkrijgen onder bijzondere omstandigheden (Zie hier onder).

Een Canadees paspoort is het bewijs dat een reiziger het recht heeft het land te betreden zonder de noodzaak van het proces van een eTA of bezoekersvisum. Het Canadese paspoort moet geldig zijn en de geldigheidsduur moet verder gaan dan de datum waarop u van plan bent naar uw niet-Canadese woonplaats terug te keren.

Kan ik als staatsburger van Canada en staatsburger van een ander land naar Canada vliegen met een paspoort dat niet door Canada is uitgegeven?

Canadese staatsburgers, inclusief die met een dubbele nationaliteit, moeten naar Canada vliegen op een geldig Canadees paspoort. Er bestaan wel gevallen waarin Canadese staatsburgers naar Canada kunnen reizen zonder een Canadees paspoort.

Plotselinge vertrekdatum

Een van die gevallen is wanneer een Canadees staatsburger binnen een paar dagen in Canada moet zijn, of de reiziger is op het vliegveld en heeft geen Canadees paspoort. Deze personen kunnen een aanvraag indienen voor een bijzondere machtiging. In het geval dat dit wordt goedgekeurd wordt toestemming verleend aan boord van een vliegtuig te gaan met een niet-Canadees paspoort, zolang het paspoort geldig is.

Dubbel Amerikaans-Canadees staatsburgerschap

Iedereen die Canada binnen komt met een geldig paspoort van de V.S. heeft geen Canadees paspoort, Canadees visum of een eTA  nodig, om naar Canada te vliegen. Staatsburgers van Amerika, waaronder die met een dubbele Amerikaans-Canadese nationaliteit, moeten geschikte identificatie bij zich hebben en er voor zorgen aan de basisnormen en vereisten te voldoen, teneinde Canada binnen te kunnen komen.

Wat moet ik als Amerikaans staatsburger aan de grensfunctionarissen laten zien om Canada binnen te komen?

Amerikaanse staatsburgers, inclusief die met een dubbel Amerikaans-Canadees staatsburgerschap moeten geschikte identificatie tonen en aan de basisnormen en vereisten voldoen om naar Canada te kunnen vliegen.

Wie met een geldig Amerikaans paspoort reist hoeft geen Canadees paspoort, een Canadees visum of een eTA te hebben om het land binnen te komen.

Als staatsburger van de V.S. plus een ander land, ben ik verplicht om een eTA aan te vragen?

Een eTA is niet verplicht om Canada binnen te komen, mits u met een geldig paspoort van de V.S. reist.

Amerikaanse staatsburgers, inclusief Amerikaans-Canadese reizigers dienen geschikte identificatie bij zich te hebben en aan de basisnormen te voldoen om Canada te betreden. U heeft geen Canadees paspoort, een Canadees visum of een eTA nodig om naar Canada te vliegen indien u met een geldig paspoort van de V.S. reist.

Als wettelijk permanent inwoner van de V.S. en houder van een Groene Kaart, welke documenten heb ik nodig bij het aanvragen van een eTA?

Wanneer u een eTA aanvraagt dient u een paspoort van uw land van staatsburgerschap te hebben, alsmede een rechtsgeldige verblijfsvergunning zoals een geldige Groene Kaart van de V.S. waarmee permanent verblijf aantoonbaar is of een geldig ADIT stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System).

Bij het aanvragen van een eTA dient u het nummer van uw Groene Kaart of het nummer van uw ADIT stempel in te vullen in het vakje dat is bestemd voor het nummer van de wettelijke permanente verblijfsvergunning of het nummer van de Groene Kaart.

Wat u moet meenemen naar het vliegveld - Een eTA is elektronisch verbonden aan een paspoort, dus hoeft u geen documentatie af te drukken als bewijs dat u een goedgekeurde eTA heeft.

U moet bij het instappen van uw vliegtuig naar Canada echter wel het paspoort gebruiken dat gebruikt is bij het aanvragen van uw eTA en een verblijfsvergunning van de V.S. als permanente inwoner zoals een geldige Groene Kaart of een paspoort met een geldig ADIT stempel.

Als wettelijk permanent staatsburger van de V.S. en houder van een Groene Kaart geeft mijn geboorteland geen paspoort aan mij uit. Kan ik een eTA aanvragen en daarbij een ander soort document gebruiken?

Ja, dat kan. Als wettelijke permanente inwoner van de V.S. en houder van een Groene Kaart, als u niet in staat bent een paspoort uit uw geboorteland te verkrijgen omdat de autoriteiten geen paspoorten uitgeven aan mensen die permanente inwoners zijn van andere landen, kunt u een eTA aanvraag indienen met een I-571 V.S. reisdocument voor vluchtelingen of een I-327 vergunning om de Verenigde Staten weer binnen te gaan.

Het veld op de eTA aanvraag dat bestemd is voor het paspoortnummer kan worden gebruikt voor het invullen van een nummer van een ander geldig reisdocument. Daarna wordt een elektronische link gemaakt tussen het reisdocument en uw eTA aanvraag.

Als uw eTA aanvraag is goedgekeurd kunt u naar Canada reizen zonder een visum nodig te hebben. Houdt u er wel rekening mee dat u wanneer u naar Canada gaat, wat uw middel van vervoer ook is, altijd uw geldige Groene Kaart bij u dient te hebben om aan te tonen dat u een wettelijke permanente inwoner van de V.S. bent.

Als ik als wettelijke permanente inwoner van de U.S. en houder van een Groene Kaart met de auto naar Canada reis, moet ik dan een eTA aanvragen?

Wanneer u per auto of boot Canada binnenkomt heeft u geen eTA nodig. U heeft alleen een eTA nodig wanneer u naar Canada vliegt.

Wanneer u naar Canada reist, zorg dat u altijd een verblijfsvergunning bij zich heeft, zoals een geldige Groene Kaart of een ADIT stempel in uw paspoort.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen