Wat zijn de Canada eTA vereisten voor reizigers met meerdere nationaliteiten?

Bewerkt: jan 04, 2024 | Tags: Canada eTA vragen, Canada eTA meervoudige nationaliteit

Heb ik als Canadees staatsburger een eTA nodig om Canada te bezoeken?

Nee, je hebt geen eTA nodig als je een Canadees staatsburger bent. Dit geldt ook voor personen met een dubbele nationaliteit, zoals houders van een Canadees paspoort en een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor een eTA. Als je een eTA probeert aan te vragen als houder van een Canadees paspoort, voorkomt het systeem dat je je aanvraag indient of wordt je eTA-aanvraag geannuleerd omdat je dan als Canadees staatsburger wordt beschouwd.

Als je naar Canada wilt reizen zonder eTA of visum, heb je een geldig Canadees paspoort nodig of een autorisatie onder speciale omstandigheden (zie hieronder).

Een Canadees paspoort bewijst dat een reiziger het recht heeft om het land binnen te komen zonder de aanvraagprocedure voor een eTA of bezoekersvisum te hoeven doorlopen. Het Canadese paspoort moet geldig zijn en langer geldig blijven dan de datum waarop je van plan bent terug te keren naar je niet-Canadese thuisland.

What are the Canada eTA requirements for travellers with multiple citizenships?
Wat zijn de vereisten voor Canada eTA voor reizigers met meerdere nationaliteiten?

Kan ik als inwoner van Canada en als inwoner van een ander land naar Canada vliegen met een paspoort dat niet door Canada is uitgegeven?

Canadese burgers, inclusief burgers met een dubbele nationaliteit, moeten met een geldig Canadees paspoort naar Canada vliegen. Er zijn speciale omstandigheden waarin Canadese burgers zonder Canadees paspoort naar Canada kunnen reizen.

Aanstaande vertrekdatum

Eén omstandigheid is wanneer een Canadese burger Canada binnen een paar dagen moet binnenkomen, of wanneer de reiziger op het vliegveld is en geen Canadees paspoort heeft. Deze personen kunnen een aanvraag indienen voor een speciale autorisatie. In het geval dat toestemming wordt verleend, wordt toestemming gegeven om aan boord te gaan van een vlucht met een niet-Canadees paspoort zolang het paspoort geldig is.

Dubbele Amerikaans-Canadese burgers

Iedereen die Canada binnenkomt met een geldig Amerikaans paspoort heeft geen Canadees paspoort, Canadees visum of eTA nodig om naar Canada te vliegen. Amerikaanse staatsburgers, inclusief die met de dubbele Amerikaans-Canadese nationaliteit, moeten geschikte identificatie bij zich hebben en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de basisnormen en vereisten om Canada binnen te komen.

Wat moet ik als Amerikaans staatsburger aan de grensautoriteiten laten zien om Canada binnen te komen?

Amerikaanse burgers, inclusief degenen met de Amerikaans-Canadese dubbele nationaliteit, moeten een geschikte identificatie bij zich hebben en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de basisvereisten om naar Canada te kunnen vliegen. Iedereen die met een geldig Amerikaans paspoort reist, heeft geen Canadees paspoort, Canadees visum of eTA nodig om het land binnen te komen.

Moet ik als Amerikaans staatsburger en staatsburger van een ander land een eTA aanvragen?

Een eTA is niet nodig om Canada binnen te komen, mits je reist met een geldig Amerikaans paspoort.

Amerikaanse burgers, inclusief Amerikaans-Canadese burgers, moeten een geschikte identificatie bij zich hebben en aan de basisvereisten voldoen om Canada binnen te komen. Je hebt geen Canadees paspoort, Canadees visum of eTA nodig om naar Canada te vliegen als je reist met een geldig Amerikaans paspoort.

Welke documenten moet ik als rechtmatig permanent ingezetene van de VS en houder van een Green Card hebben als ik een eTA aanvraag?

Wanneer u een eTA aanvraagt, moet u een paspoort hebben van uw land van staatsburgerschap, evenals een bewijs van wettelijk permanent verblijf, zoals een geldige Amerikaanse Green Card die permanent verblijf bewijst of een geldige ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System).

Wanneer u een eTA aanvraagt, moet u het nummer van uw Green Card of uw ADIT-stempel invullen in het vak dat is gereserveerd voor het nummer van de U.S. legal permanent resident alien registration card, of Green Card nummer.

Wat u mee moet nemen naar de luchthaven: Een eTA is elektronisch gekoppeld aan een paspoort, dus je hoeft geen documenten af te drukken als bewijs dat je een goedgekeurde eTA hebt. Om aan boord te gaan van een vlucht naar Canada moet je echter het paspoort hebben dat je hebt gebruikt bij het aanvragen van je eTA, evenals een bewijs van legaal permanent verblijf in de VS, zoals een geldige Green Card of een paspoort met een geldige ADIT-stempel.

Als wettig permanent ingezetene van de V.S. en houder van een Green Card, geeft mijn thuisland mij geen paspoort. Kan ik een eTA-aanvraag indienen met een ander type document?

Ja, dat kan. Als u als wettig permanent ingezetene van de V.S. en houder van een Green Card geen paspoort kunt krijgen van uw thuisland omdat de autoriteiten geen paspoorten afgeven aan personen die permanent in een ander land verblijven, kunt u een eTA-aanvraag indienen met een I-571 U.S. Refugee Travel Document of een I-327 Permit to re-enter the United States.

Het eTA-aanvraagveld dat is gereserveerd voor het paspoortnummer kan worden gebruikt om het relevante reisdocument in te voeren. Er wordt dan een elektronische koppeling gemaakt tussen het reisdocument en uw eTA-aanvraag.

Als je eTA-aanvraag wordt goedgekeurd, kun je zonder visum naar Canada reizen. Let op: als je naar Canada reist, ongeacht hoe je reist, moet je altijd je geldige Green Card bij je hebben om te bewijzen dat je een rechtmatige permanente inwoner van de VS bent.

Moet ik als rechtmatige permanente inwoner van de VS en houder van een Green Card die met de auto naar Canada reist, een eTA aanvragen?

U heeft geen eTA nodig als u met de auto of over zee Canada binnenkomt. U heeft alleen een eTA nodig als u naar Canada vliegt.

Als u naar Canada reist, neem dan altijd een bewijs mee van uw wettelijke permanente Amerikaanse verblijfsstatus, zoals een geldige en niet verlopen Green Card of een ADIT-stempel (Alien Documentation Identification and Telecommunications System) in uw paspoort.