Wat is het tijdschema voor de verwerking van Canada eTA’s?

Bewerkt: Oct 07, 2019 | Tags: Canada eTA In afwachting, Canada eTA aanvraagformulier, Canada eTA-verwerking

Inleiding

Het tijdschema voor de verwerking van Canada eTA’s kan verschillen op basis van meerdere factoren. De meeste eTA aanvragen worden binnen een aantal minuten goedgekeurd, maar het gebeurt vaak dat bepaalde aanvragen een verdere verwerking vereisen die weken in beslag kan nemen en in bijzondere gevallen zelfs maanden. Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) zal regelmatig e-mailberichten versturen met de actuele status van  uw aanvraag, of met een verzoek om extra documentatie te versturen om uw aanvraag te ondersteunen of, in zeldzame gevallen, voor een persoonlijk gesprek naar een Canadees consulaat of de Canadese ambassade te komen.

Welke gegevens op mijn aanvraag kunnen invloed hebben op het tijdschema van de eTA?

Er zijn een paar factoren die mogelijk vertraging kunnen veroorzaken en deze hebben te maken met verschillende velden op het aanvraagformulier zoals de Vereiste informatie, Informatie omtrent de aanvrager, Persoonlijke details, Informatie omtrent het dienstverband en Achtergrondvragen. De aanvraaggegevens die hoogst waarschijnlijk extra onderzoek vereisen zijn de volgende:

 • Een eerdere afwijzing van een Canadees visum of geweigerde toegang tot Canada
 • Andere gelegenheden in de voorgeschiedenis met Canada, of een land dat een overeenkomst over gegevensuitwisseling met Canada heeft
 • Het verstrekken van onjuiste paspoortinformatie
 • Het bezitten van staatsburgerschap voor meerdere landen
 • Voorgaand strafblad in een land
 • Een medische voorgeschiedenis met een infectieziekte
 • Aanvraag voor een minderjarige die niet het eigen kind is

Andere belangrijke details tijdens de verwerking van uw eTA

 • Controleer zorgvuldig de gegevens die u op uw aanvraagformulier heeft ingevuld, aangezien fouten vertragingen kunnen veroorzaken, vooral als het om uw paspoortgegevens of contactinformatie gaat, zoals uw e-mailadres.
 • Controleer of uw e-mail provider de e-mails van IRCC niet heeft ondergebracht als spamberichten. Als dat het geval is, moet u uw spamfolder checken om de informatie terug te halen of contact opnemen met uw e-mail provider om er voor te zorgen dat de e-mails van IRCC niet geblokkeerd worden.
 • Als er 72 uur verstreken zijn nadat u een eTA aanvraag heeft ingediend en u nog geen bericht heeft ontvangen, dan kunt u de status van uw eTA aanvraag controleren of contact met ons opnemen om de status van uw aanvraag te achterhalen.
 • Voordat u op het vliegtuig naar Canada stapt heeft u een geldige en goedgekeurde eTA nodig. Dus als u op het vliegveld geen eTA kunt tonen wordt u de toegang tot het vliegtuig naar Canada geweigerd. In sommige gevallen kunnen aanvragers nog een goedkeuring krijgen als ze online op het vliegveld een aanvraag versturen, maar in de regel moeten de reizigers het aanvragen van hun eTA niet tot het laatste ogenblik uitstellen. Ze behoren tenminste twee weken voor hun geplande vertrek hun aanvraag in te dienen.

Conclusie

Gezien het feit dat het tijdschema voor het verwerken van een eTA enorm kan variëren wordt de aanvragers aangeraden zo vroeg mogelijk hun aanvraag in te dienen. Een eTA wordt uitgegeven voor een periode van vijf jaar, of is geldig tot aan de vervaldatum van het paspoort, welke het eerste komt. Daarom heeft het voor aanvragers weinig voordeel om hun aanvraag voor eTA’s zo dicht op hun vertrekdatum naar Canada in te dienen.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen