Wat is een Canada Visitor Record?

Bewerkt: nov 29, 2023 | Tags: Bezoek verlengen, Canada eTA, Bezoekerslijst

Voor veel reizigers is een bezoek aan Canada een opwindende kans. Maar als het gaat om het verlengen van een verblijf na de eerste periode die is toegestaan bij binnenkomst, is het cruciaal om de nuances van het Canadese immigratiebeleid te begrijpen. Hier komt het Canada Visitor Record om de hoek kijken. In dit artikel gaan we dieper in op wat een Visitor Record is, wat het doel ervan is, hoe het verschilt van een visum of Electronic Travel Authorization (eTA) en hoe je er een kunt krijgen.

Wat is een Canada Visitor Record?

Een Canada Visitor Record is een officieel document uitgegeven door Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) dat iemand toestemming geeft om zijn verblijf in Canada te verlengen. Het is belangrijk om te weten dat een Visitor Record geen visum is. Het geeft geen toegang tot Canada, maar is eerder een hulpmiddel om een verblijf in het land te verlengen.

Doel en gebruik

Het primaire doel van een Visitor Record is om de duur van het toegestane verblijf in Canada te verlengen. Dit kan voordelig zijn voor toeristen die meer van Canada willen ontdekken, zakenbezoekers die langere projecten hebben of personen die wachten op de verwerking van een ander type visum of immigratieaanvraag.

Criteria

 1. Geldige status: Aanvragers moeten al in Canada zijn met een geldige status (bijv. als bezoeker, student of werknemer).
 2. Reden voor verlenging: Een duidelijke en geldige reden om het verblijf in Canada te willen verlengen.
 3. Financiële ondersteuning: Bewijs van voldoende financiële middelen om zichzelf te onderhouden tijdens het verlengde verblijf.
 4. Bereidheid tot terugkeer: Een intentie om Canada te verlaten aan het einde van het nieuwe toegestane verblijf.

Hoe aanvragen?

 1. Online Aanvraag: De voorkeursmethode is een online aanvraag op de IRCC website.
 2. Vereiste documenten: Dit kunnen paspoortgegevens, huidige immigratiestatus, bewijs van financiële ondersteuning en een gedetailleerde reden voor de verlenging zijn.
 3. Aanvraagkosten: Er zijn kosten verbonden aan de aanvraag voor een Visitor Record.
 4. Verwerkingstijd: De verwerkingstijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het volume van de ontvangen aanvragen.

Verschillen met Visa en eTA

 • Visum voor Bezoekers: Een Visitor Visa is een inreisdocument waarmee personen Canada kunnen binnenkomen. Een Visitor Record daarentegen is voor personen die al in Canada zijn en hun verblijf willen verlengen.
 • eTA: Een eTA is ook een inreisdocument voor visumvrije buitenlanders die per vliegtuig naar Canada reizen. Net als een Visitor Visa verschilt het van een Visitor Record in het feit dat het niet gaat om de verlenging van een verblijf in Canada.

Beperkingen van een Visitor Record

 1. Geen wedertoelating: Met een bezoekerspas kunt u Canada niet opnieuw verlaten. Het is alleen geldig voor de duur van het verblijf in Canada.
 2. Geen route naar permanent verblijf: Het hebben van een Visitor Record leidt niet direct tot permanent verblijf in Canada.
 3. Werk- en studiebeperkingen: Over het algemeen geeft een Visitor Record geen toestemming voor werk of studie in Canada. Voor deze activiteiten zijn aparte vergunningen nodig.

Redenen voor weigering

Aanvragen voor een Visitor Record kunnen om verschillende redenen worden geweigerd, waaronder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan banden met het thuisland of twijfels over de intentie van de aanvrager om Canada na het toegestane verblijf te verlaten.

Belang van naleving

Het is van cruciaal belang om de voorwaarden van een Visitor Record na te leven. Een te lang verblijf of het niet naleven van de voorwaarden kan leiden tot een verbod om in de toekomst naar Canada terug te keren.

Conclusie

Het Canada Visitor Record is een essentieel hulpmiddel voor degenen die hun verblijf in Canada willen verlengen na de periode die aanvankelijk bij binnenkomst werd toegestaan. Het onderscheidt zich van een visum of een eTA en dient een specifiek doel binnen het Canadese immigratiebeleid. Het is voor iedereen die overweegt een Visitor Record aan te vragen van vitaal belang om de aanvraagprocedure, de toelatingscriteria en de beperkingen van het document te begrijpen. Door aan de voorwaarden van de IRCC te voldoen en een legale status in Canada te behouden, kunnen bezoekers genieten van een langer verblijf in het land, of dit nu voor toerisme, zaken of persoonlijke redenen is.