Wat is een bezoekersvisum voor Canada?

Bewerkt: nov 29, 2023 | Tags: Bezoekersvisum, Canada Visum

Canada, met zijn diverse landschappen en multiculturele steden, is een topbestemming voor reizigers wereldwijd. Voor velen is een Canada Visitor Visa, ook bekend als een tijdelijk verblijfsvisum (TRV), de sleutel tot het verkennen van dit uitgestrekte en prachtige land. Deze uitgebreide gids gaat dieper in op wat een Canada Visitor Visa is, de soorten visa, de aanvraagprocedure, vereisten en andere essentiële details om reizigers te helpen bij het plannen van hun Canadese reis.

Wat is een bezoekersvisum voor Canada?

Een Canada Visitor Visum is een document waarmee buitenlanders Canada kunnen binnenkomen voor tijdelijke doeleinden, zoals toerisme, bezoek aan familie of vrienden, of zakelijke bezoeken. Het verschilt van een studie- of werkvergunning en geeft de houder niet het recht om in Canada te werken of academische activiteiten te ontplooien.

Soorten Canada Bezoekersvisa

Visum voor één binnenkomst: Met dit visum kom je Canada maar één keer binnen. Nadat je Canada hebt verlaten, met uitzondering van reizen naar de Verenigde Staten en Miquelon en St. Pierre, heb je een nieuw visum nodig om Canada opnieuw binnen te komen.

Visum voor meerdere binnenkomsten: Hiermee kun je zes maanden achter elkaar Canada in en uit reizen, zonder dat je elke keer een nieuwe aanvraag hoeft in te dienen. Het kan maximaal 10 jaar geldig zijn, of één maand voordat je paspoort verloopt, als dat korter is.

Criteria

Om een Canada Visitor Visa aan te vragen, moeten aanvragers:

 • Bewijzen dat ze Canada aan het einde van hun bezoek zullen verlaten.
 • Laten zien dat ze genoeg geld hebben om hun verblijf in Canada te bekostigen.
 • Niet van plan zijn om in Canada te werken of te studeren tenzij ze daarvoor toestemming hebben.
 • Zich aan de wet houden en geen strafblad hebben.
 • Geen risico vormen voor de veiligheid van Canada.
 • In goede gezondheid verkeren en bereid zijn om, indien nodig, een medisch onderzoek te ondergaan.
 • Ervoor zorgen dat ze alle vereiste documenten hebben.

Aanvraagprocedure

 1. Vaststellen of je in aanmerking komt: Controleer voordat u een aanvraag indient of u voldoet aan de criteria voor een bezoekersvisum.
 2. Documenten verzamelen: Dit omvat je paspoort, financiële documenten, uitnodigingsbrieven, reisroute en andere ondersteunende documenten.
 3. Vul de aanvraag in: Vul het aanvraagformulier voor een visum voor tijdelijk verblijf in. Het formulier kan online of op papier worden ingevuld.
 4. Betaal de leges: De aanvraagkosten voor een Visitor Visa moeten worden betaald in Canadese dollars.
 5. De aanvraag indienen: U kunt uw aanvraag online indienen, bij een Visa Application Centre (VAC), of per post.
 6. Afspraak biometrie: De meeste aanvragers moeten biometrische gegevens (vingerafdrukken en een foto) afgeven.
 7. Woon indien nodig een interview bij: In sommige gevallen kun je opgeroepen worden voor een interview op de Canadese ambassade of het consulaat bij jou in de buurt.

Verwerkingstijden

De verwerkingstijd voor een Canada Visitor Visa kan variëren afhankelijk van het land waar de aanvrager woont, de volledigheid van de aanvraag en de tijd die nodig is om de biometrische gegevens te verwerken.

Geldigheid en duur van het verblijf

De duur van het verblijf wordt bepaald door de beambte van de Canada Border Services Agency(CBSA) in de Canadese haven van binnenkomst en is meestal maximaal zes maanden. De geldigheid van het visum hangt af van het type (enkelvoudige of meervoudige binnenkomst) en andere factoren zoals de vervaldatum van het paspoort van de aanvrager.

Veel voorkomende redenen voor visumweigering

Visumaanvragen kunnen om verschillende redenen worden geweigerd, waaronder onvoldoende geld, onduidelijke reisdoelen of het niet kunnen overtuigen van de ambtenaar dat u Canada aan het einde van uw bezoek zult verlaten.

Uw verblijf verlengen

Als u uw verblijf in Canada wilt verlengen, moet u ten minste 30 dagen voordat uw huidige status afloopt een bezoekersrecord aanvragen.

Reizen met een bezoekersvisum

Met een bezoekersvisum kunt u door Canada reizen en de unieke cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid ervaren. Je mag er echter niet mee werken of studeren en je moet je houden aan de voorwaarden van je visum.

Ziektekostenverzekering voor bezoekers

Het is aan te raden om een ziektekostenverzekering af te sluiten als je in Canada bent, want gezondheidszorg kan duur zijn en bezoekers worden niet gedekt door de openbare ziektekostenverzekering.

Conclusie

Het Canada Visitor Visa opent de deur naar een groot aantal ervaringen in een land dat bekend staat om zijn gastvrijheid en natuurlijke wonderen. Het begrijpen van de visumtypes, de aanvraagprocedure en de vereisten is cruciaal voor een succesvolle aanvraag. Door de richtlijnen te volgen en de voorwaarden van het visum te respecteren, kunnen reizigers genieten van een onvergetelijk Canadees avontuur, of het nu gaat om het ervaren van het bruisende stadsleven, het verkennen van de schilderachtige landschappen of het genieten van het rijke culturele erfgoed van Canada.