Wat gebeurt er als een Canada eTA niet direct wordt goedgekeurd?

Bewerkt: jan 04, 2024 | Tags: Canada eTA status, Canada eTA verwerken

De meeste eTA-aanvragen worden onmiddellijk verwerkt. Aanvragers krijgen meestal binnen vijf tot tien minuten na indiening bericht via e-mail. Het komt echter ook voor dat Canada eTA goedkeuringen enkele uren of dagen na het indienen van de aanvraag verwerkt.

Dit artikel geeft informatie over de redenen waarom een Canada eTA mogelijk niet onmiddellijk wordt goedgekeurd. Wees gerust, de verwerkingsduur kan variëren om verschillende redenen, die meestal niets te maken hebben met de eTA-aanvraag van een individuele reiziger.

What happens when a Canada eTA is not instantly approved?
Wat gebeurt er als een Canada eTA niet meteen wordt goedgekeurd?

Waarom is mijn eTA nog niet verwerkt?

Er zijn geen vaste tijdlijnen die Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) aanhoudt voor het verwerken van aanvragen. Aanvragers hoeven zich dus geen zorgen te maken als ze niet binnen enkele uren een goedkeuring ontvangen. Als een aanvraag wordt gemarkeerd voor verdere screening, krijgt de aanvrager meestal binnen 24-48 uur bericht. Er zijn een aantal verschillende Canada eTA-statussen die een indicatie geven van de verwerkingstijdlijn. Aanvragers kunnen ook de status van hun eTA-aanvraag controleren op recente updates als ze geen bericht ontvangen via e-mail.

De meest voorkomende redenen voor het niet ontvangen van een eTA zijn de volgende:

[1] Onjuiste informatie

Een hangende eTA aanvraag die te wijten is aan het verstrekken van onjuiste paspoort- of andere biometrische informatie op de eTA aanvraag.

[2] Extra handmatige verwerking

Uw aanvraag kan ook in behandeling zijn om andere redenen, zoals het vereisen van aanvullende screening, waarbij u een GCKey moet aanmaken om aanvullende documenten en bewijs van eTA geschiktheid in te dienen bij het IRCC voor de verwerking van uw aanvraag.

[3] E-mail spam filters

Uw e-mailprovider heeft e-mails van IRCC als spam gemarkeerd. Om ervoor te zorgen dat u niet wordt beïnvloed door uw e-mailproviders spamfilters, kunt u regelmatig uw spamfolder controleren of uw eTA-status online controleren voor de huidige status. Je kunt ook je eTA-aanvraag bijwerken met een ander e-mailadres door naar het volgende webformulier te gaan: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp

[4] Vertragingen bij de verwerking door de Canadese overheid

Vertragingen in de verwerking of problemen waar de Canadese overheid mee te maken heeft door het grote aantal aanvragen. Als je aanvraag in behandeling is, kan dit onder normale omstandigheden zijn en ontvang je na het verstrijken van de periode van vertragingen je goedgekeurde eTA.

[5] Andere technische problemen

Andere technische problemen of problemen met de website van IRCC of technische problemen aan jouw kant, zoals een slechte internetverbinding of problemen met je apparaat, kunnen de reden zijn waarom je nog geen goedkeuring of antwoord hebt ontvangen.

Kan ik nog steeds naar Canada reizen als ik mijn eTA niet heb ontvangen?

Nee, je kunt niet naar Canada reizen zonder een geldige en goedgekeurde reistoestemming als je een paspoort hebt van een land dat is vrijgesteld van visumplicht. Houders van een Amerikaans paspoort hebben geen eTA of visum nodig om Canada te bezoeken. Andere reizigers die in aanmerking komen voor een Canada eTA moeten een goedgekeurde eTA of Canadees bezoekersvisum hebben voordat ze op het vliegtuig naar Canada stappen.

Als je eTA-aanvraag is afgewezen, kun je een nieuwe aanvraag indienen als je omstandigheden zijn veranderd of als je eerdere fouten in je aanvraag die tot de afwijzing hebben geleid, kunt corrigeren. Het kan zijn dat je moet aantonen dat je omstandigheden zijn gewijzigd; aanvragers kunnen echter aanvullende informatie geven waarom hun aanvraag moet worden heroverwogen.

Wat gebeurt er als ik al een aantal weken geen update heb ontvangen?

U kunt de status van uw eTA regelmatig controleren met uw aanvraagnummer. Als u geen bericht van de IRCC ontvangt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met hun eTA-verwerkingsteam via het volgende webformulier: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/contact-ircc/web-form.html

Conclusie

Je hebt een goedgekeurde eTA nodig om aan boord van een vliegtuig naar Canada te gaan. Als een eTA-aanvrager na een aantal dagen nog geen update over zijn aanvraag heeft ontvangen, kan hij de status van zijn aanvraag online controleren of contact opnemen met het IRCC voor meer informatie en een verzoek indienen om het e-mailadres dat aan zijn aanvraag is gekoppeld te wijzigen als hij problemen heeft met het ontvangen van e-mails op zijn e-mailaccount.