Wat betekent eTA machtiging hangend?

Bewerkt: dec 09, 2023 | Tags: Canada eTA in behandeling, Canada eTA status

Een Canadese eTA is meestal een snel en eenvoudig aanvraagproces, maar soms gaat het niet helemaal zoals gepland. Zelfs als je je best doet om het formulier correct in te vullen, kan het gebeuren dat je bericht krijgt dat je eTA-autorisatie in behandeling is. Wat betekent dit? Waardoor kan de verwerking van je aanvraag vertraging oplopen? Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom sommige Canadese eTA-aanvragen niet automatisch worden goedgekeurd.

Meest voorkomende redenen waarom de verwerking van een eTA-aanvraag langer duurt en "in behandeling" is

[A] Onvolledige of onjuiste informatie

Fouten in de aanvraag: Als er discrepanties of fouten in de antwoorden op je aanvraag zitten, kan het nodig zijn om deze verder te onderzoeken. Heb je je paspoortnummer verkeerd getypt? Eén cijfer is gemakkelijk over het hoofd te zien, maar het kan een groot verschil maken voor je eTA-aanvraag. Als je zo'n fout hebt gemaakt in je eTA-aanvraag, loop je vertraging op en moet je misschien een nieuwe aanvraag indienen. Dit is een gemakkelijk te vermijden scenario. Let er bij het invullen van je gegevens goed op dat je je naam, paspoortnummer en verschillende data correct invult. Neem de tijd om je aanvraag dubbel te controleren als je klaar bent. Het goede nieuws is dat een typefout of administratieve fout zelden (of nooit) zal leiden tot een volledige afwijzing van je aanvraag. Fouten moeten echter waarschijnlijk worden gecorrigeerd door een nieuwe eTA-aanvraag in te dienen.

Ontbrekende informatie: Onvolledige aanvragen worden vaak in afwachting van de ontbrekende informatie in behandeling genomen.

[B] Hoge aanvraagvolumes

Vertragingen bij de verwerking: Tijdens drukke reisseizoenen of door grote aantallen aanvragen kan de verwerking langer duren, wat kan leiden tot een wachtende status.

[C] Extra veiligheidscontroles

Achtergrondcontrole: De Canadese immigratiedienst voert veiligheidscontroles uit op alle aanvragers. Als er iets in je achtergrond is dat nader onderzoek vereist, kan je aanvraag worden opgeschort. Als je identiteit in verband wordt gebracht met veiligheidsrisico's, moet je wachten tot je aanvraag handmatig is verwerkt. Dit kan gebeuren als je een strafblad hebt of als je op een of andere manier in verband wordt gebracht met mensenrechtenschendingen en/of georganiseerde misdaad. De verwerking van je aanvraag kan ook vertraging oplopen als je in verband wordt gebracht met andere veiligheidsproblemen van Canadese immigratiemedewerkers.

Kruiscontroles van gegevens: Immigratieambtenaren hebben mogelijk meer tijd nodig om de informatie in je aanvraag te vergelijken met andere internationale databases of via Interpol.

[D] Zorgen over strafbladen

Strafblad: Een strafblad of immigratiegerelateerde zaken in het verleden kunnen aanleiding geven tot verder onderzoek. Als je ooit een reden nodig hebt gehad om niet dronken of onder invloed van drugs te rijden, dan is dit een goede. Als je bent veroordeeld voor rijden onder invloed van een stof, kan je sollicitatie worden gemarkeerd. In veel gevallen kan een dergelijke veroordeling ertoe leiden dat je eTA-aanvraag wordt geweigerd.

[E] Gezondheidsproblemen

De eTA-aanvraag vraagt om informatie over je gezondheid. Je moet antwoorden of je tuberculose hebt gehad of contact hebt gehad met een tuberculosepatiënt. Je moet ook eventuele aandoeningen selecteren uit een dropdown menu. Afhankelijk van de kwestie kan een medisch probleem ervoor zorgen dat je Canadese eTA-autorisatie vertraging oploopt, omdat deze mogelijk handmatig moet worden verwerkt.

[F] Technische problemen

Systeemfouten: Soms kunnen technische storingen in het aanvraagsysteem of in de gegevensoverdracht vertragingen veroorzaken.

[G] Extra documentatie vereist

Bewijsstukken: Als de immigratieambtenaren aanvullende bewijsstukken nodig hebben, zoals een bewijs van financiële middelen, kan uw aanvraag worden gepauzeerd totdat deze zijn verstrekt.

[H3] Steekproefsgewijze controles

Routinematige procedure: Soms worden aanvragen willekeurig geselecteerd voor een meer gedetailleerde controle als onderdeel van routinematige veiligheidsmaatregelen.

Volgende stappen en wat u kunt doen

  1. Wacht op bericht: IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) kan contact met je opnemen via e-mail als ze meer informatie nodig hebben.
  2. Controleer uw e-mail regelmatig: Zorg ervoor dat je het e-mailadres controleert dat je hebt opgegeven bij je aanvraag, inclusief de spam/junk map, voor eventuele correspondentie van IRCC.
  3. Geef onmiddellijk aanvullende informatie: Als je gevraagd wordt om meer details of documenten te geven, doe dit dan zo snel mogelijk.
  4. Controleer de aanvraagstatus online: Je kunt de status van je eTA aanvraag online controleren via de IRCC website.
  5. Heb geduld: Standaard verwerkingstijden kunnen variëren, en een hangende status kan soms gewoon betekenen dat je aanvraag in de wachtrij staat.

Conclusie

Een hangende status voor een Canada eTA aanvraag is niet ongewoon en maakt vaak deel uit van de standaard verwerkingsprocedure. Het betekent meestal dat de aanvraag grondiger wordt bekeken en is niet per se reden tot bezorgdheid. Het is echter belangrijk om te reageren op verzoeken van het IRCC en de status van je aanvraag in de gaten te houden. Als de status 'pending' langere tijd aanhoudt zonder enige communicatie van het IRCC, kun je overwegen om contact op te nemen voor een update.