Visum voor Victoria, Brits Colombia

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada visum

Visa for Victoria, British Columbia - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een eTA of visum voor Victoria. Voor je vertrek naar Canada heb je een geldig visum of eTA nodig.

Overzicht visum en eTA

Natuurlijk hebben bezoekers, net als bij reizen naar veel andere plaatsen, een geldig eTA of visum nodig voor Victoria, British Columbia. De huidige inreisvereiste vereist dat buitenlanders die naar of via een Canadees vliegveld vliegen een Electronic Travel Authorization (eTA) hebben. Hierop zijn een paar uitzonderingen: Amerikaanse burgers en mensen met een geldig Canadees paspoort zijn vrijgesteld. Bezoekers die Canada binnenkomen over land (via auto of bus) of over zee (bijv. cruiseschip) hoeven geen eTA aan te vragen voordat ze het land binnenkomen. Het aanvragen van een eTA is eenvoudig en kan worden gedaan door naar de website van de Canadese overheid te gaan. Voor het aanvragen heb je een e-mailadres, een geldig paspoort en een creditcard of bankpas nodig.

De meeste aanvragers ontvangen hun eTA per e-mail binnen enkele minuten na het invullen van de online aanvraag. In sommige gevallen kan het enkele dagen duren om de aanvraag te verwerken, als er aanvullende documentatie nodig is. In zulke gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken. Je ontvangt binnen 72 uur een e-mail van Immigration, Refugees and Citizenship Canada(IRCC) waarin staat wat de volgende stappen zijn om je eTA te krijgen. Je moet je eTA elke keer laten zien als je je paspoort moet laten zien; zonder eTA kun je niet aan boord van de vlucht. Daarom is het altijd een goed idee om je eTA te regelen voordat je je vlucht naar Canada boekt, zodat je je reis soepel en probleemloos kunt plannen. Omdat je eTA gekoppeld is aan het paspoort dat je op het moment van de aanvraag had, moet je bij elke verlenging van je paspoort een nieuwe eTA aanvragen. De eTA is vijf jaar geldig, of wanneer je paspoort verloopt - wat het eerst komt. Zodra je de eTA hebt, is het toegestaan om zo vaak als je wilt van en naar Canada te reizen, voor maximaal zes maanden per keer. De aanvraagprocedure is eenvoudig, de kosten zijn minimaal en het adembenemende landschap en de unieke ervaringen in Victoria zijn de moeite waard.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om de toegang tot Canada te vereenvoudigen voor gewone reisdoeleinden, zoals toerisme, zakenreizen of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum nodig hebben voor Victoria.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Victoria te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je gevraagd worden om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Victoria wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt gaan.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor Victoria.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en heeft een langere verwerkingstijd dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag, ga je naar de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reisinformatie voor Victoria

Wanneer je een vakantiereis naar Canada plant, kun je een groot aantal prachtige locaties bezoeken, maar misschien is er geen andere Canadese bestemming die zo'n unieke mix van ervaringen en landschappen biedt als Victoria. Victoria, de hoofdstad van British Columbia, is een eilandbestemming die barst van de activiteiten, van walvissen kijken en golfen tot wijnproeverijen en afternoon teas. Of als je liever een mooie bergwandeling maakt, dan kan dat ook in Victoria.

Victoria werd in 1843 opgericht als fort voor de Hudson's Bay Company tijdens de bonthandel en is daarmee de oudste stad in het noordwesten van de Stille Oceaan. De rijke en meeslepende geschiedenis van de stad kun je verkennen door een bezoek te brengen aan de vele musea, galerieën en culturele evenementen die Victoria te bieden heeft. Maak een ritje in een paardenkoets of een dubbeldekkerbus naar een van de vele erfgoedlocaties van Victoria en geniet van het stadslandschap. Als avontuur in de buitenlucht meer jouw stijl is, dan zijn Willows Beach of een van de vele meren in Victoria, zoals Matheson Lake, de perfecte plek om te zwemmen, kajakken, varen en andere watersporten te beoefenen. s Avonds kun je een show bijwonen en dineren in een van de vele pubs of cocktail lounges aan het water. De kustwateren en weelderige landbouwgebieden van de Cowichan Valley en het Saanich Peninsula voorzien plaatselijke chef-koks van een groot aantal verse lokale producten; de 'farm to table'-scene in de stad is een levendige, met veel plaatselijke eetgelegenheden die maaltijden bereiden met producten uit eigen tuin.

Conclusie

Victoria, British Columbia heeft de bijnaam 'The Garden City' vanwege de uitgestrekte groene ruimten en tuinen, zoals Butchart Gardens, Butterfly Gardens en Abkhazi Garden, en geniet het hele jaar door van milde temperaturen. De stad wordt ook vaak beoordeeld als een wereldwijde topreisbestemming door gerenommeerde tijdschriften en publicaties. Dus als je overweegt Victoria, BC te bezoeken, weet dan zeker dat je een bestemming hebt gevonden die de tijd, het geld en de moeite waard is.