Visum voor Vancouver, Brits Columbia

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada visum

Visum voor Vancouver, Brits Columbia

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum of een eTA voor Vancouver. Voor je vertrek naar Canada heb je een geldig visum voor Vancouver of een eTA nodig.

Overzicht visum en eTA

Je kunt erachter komen of jouw land in aanmerking komt voor een Canada eTA door de eTA vereisten te bekijken. Paspoorthouders van tientallen landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, Zuid-Korea, Australië en nog veel meer komen in aanmerking voor een eTA. Als je land niet voorkomt op de lijst van landen die in aanmerking komen voor een eTA, dan moet je een Canadees visum aanvragen.

De vereisten voor het aanvragen van een tijdelijk visum (bezoekersvisum) omvatten a:

  • Een geldig paspoort of andere legale reisdocumenten
  • In goede gezondheid verkeren
  • Vrij zijn van immigratiegerelateerde veroordelingen of andere criminele activiteiten
  • Een geldige reden hebben om Canada te bezoeken met legitieme banden met uw thuisland zoals familie, bezittingen, huis of baan

Deze eTA is niet van toepassing op Amerikaanse ingezetenen en andere reizigers met een geldig Canadees visum. Buitenlanders die vrijgesteld zijn van een visum hebben geen eTA nodig als ze over zee of over land naar Canada reizen. Je kunt nagaan of je een eTA nodig hebt op de website van Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC). Hieronder vind je een aantal andere belangrijke onderwerpen die je moet weten voordat je Canada bezoekt.

Gezondheids- en reisverzekering

Als je van plan bent om Vancouver te bezoeken, is het zeer aan te raden om zowel een ziektekosten- als een reisverzekering af te sluiten. Deze zijn belangrijk en kunnen in verschillende pakketten worden gekocht om je gezondheid te verzekeren, dekking te bieden voor vluchtannulering, verloren bagage of zelfs repatriëring.

Rijbewijs

Neem je rijbewijs mee als je van plan bent een auto te huren tijdens je rondreis in Vancouver. Het is een van de vereisten die nodig zijn als je een auto wilt huren en het dient als een vorm van identificatie.

Legale identificatiedocumenten

Je hoeft ze niet elke keer mee te nemen als je op reis gaat, maar het is belangrijk om kopieën te maken van je nationale identiteitskaart, rijbewijs of paspoort voor het geval verificatie vereist is. Je kunt de originele kopieën thuislaten en de kopieën meenemen. Het bij je hebben van deze documenten is belangrijk bij politiecontroles, het verhuren van appartementen en andere belangrijke activiteiten waarbij verificatie nodig is.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om de toegang tot Canada te vereenvoudigen voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zakenreizen of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum nodig hebben voor Vancouver.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt om zakelijke bijeenkomsten te houden in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Vancouver te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je worden gevraagd om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Vancouver wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt gaan.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor Vancouver.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en brengt langere verwerkingstijden met zich mee dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Ga om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag naar de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reisinformatie voor Vancouver

Vancouver is een kuststad in Canada in de onderste regio van British Columbia. Het is geclassificeerd als een wereldstad vanwege de grote verstedelijkte bevolking van meer dan 600.000 inwoners, terwijl de hele provincie ongeveer 2 miljoen mensen telt. Ongeveer de helft van de inwoners, voornamelijk Aboriginals, heeft een andere eerste taal dan Engels, waardoor het een van de meest taalkundige en etnisch diverse steden in Canada is.

Vancouver staat bekend als een van de topsteden ter wereld vanwege de kwaliteit van leven en de leefbaarheid. De stedelijke omgeving in Vancouver wordt vooral gekenmerkt door hoogbouwappartementen, waardoor de stad erkend is als een leefbare stad.

Een bezoek aan Vancouver is veel leuker als je door de grote stad beweegt, interactie hebt met de vriendelijke lokale bevolking en de prachtige stedelijke natuur. Omdat het een kuststad is, is Vancouver geschikt om te varen op de oceaan, te winkelen in chique winkels, te wandelen in de bossen van de North Shore Mountain en rondleidingen te nemen in lokale parken zoals Stanley Park om wilde dieren te zien, prachtige stranden in het regenachtige weer en klimaat.

Enkele van de spannende activiteiten die je in Vancouver kunt ondernemen zijn: wandelen of fietsen in de bergen, een hele dag rondreizen op Bowen Island, fotografietours bij de Joffre Lakes of zelfs een fotografietour door de prachtige stad bij nacht.

Conclusie

Een bezoek aan Vancouver kan leuk en spannend zijn, vooral vanwege het milde klimaat, de prachtige landschappen en de hoge levensstandaard in de stad. Vancouver staat bekend als een regenachtige stad, maar is na Victoria de droogste stad in vergelijking met andere steden in Canada. Hopelijk heeft dit artikel inzicht gegeven in het proces van het aanvragen van een eTA of een visum voor Vancouver, evenals nuttige reisinformatie.