Visum voor Ottawa, Ontario

Bewerkt: jan 09, 2024 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visa for Ottawa, Ontario - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum voor Ottawa, of een eTA, aan personen die op zoek zijn naar de juiste reistoestemming. Voor uw vertrek naar Canada hebt u een geldig visum voor Ottawa of een eTA nodig.

Overzicht visum en eTA

De vereisten voor een reistoestemming voor bezoekers kunnen complex zijn en het is belangrijk om het juiste onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat je reisplannen worden gedekt. Afhankelijk van je land van herkomst heb je een bezoekersvisum of een eTA (Electronic Travel Authorisation) nodig. Een eTA is voor burgers van landen die op de visumvrijstellingslijst staan en waarmee de houder Canada per vliegtuig kan binnenkomen om toestemming te vragen aan de grens om het land binnen te komen. Reizigers die geen eTA krijgen of niet in aanmerking komen voor een eTA, moeten echter een visum voor Ottawa aanvragen.

Een Canadees visum aanvragen

Het aanvragen van een Canadees visum is niet zo eenvoudig en veel uitdagender. Elk verblijf is beperkt tot zes maanden en visumaanvragers moeten een aanvraag indienen bij hun plaatselijke Canadese visumkantoor met het volgende:

  • Een paspoort en twee pasfoto's,
  • Een vergoeding voor de aanvraag,
  • Een bevestiging van de boeking voor toeristen of een uitnodigingsbrief voor niet-toeristische bezoeken,
  • Bewijs van voldoende financiële middelen tijdens de bezoekperiode,
  • Andere documentatie zoals gevraagd.

Een Supervisum voor ouders en grootouders staat meerdere binnenkomsten toe en is tien jaar geldig, zodat ouders en grootouders maximaal 2 jaar in Canada kunnen verblijven.

Een Canada eTA aanvragen

Een eTA kan online worden aangevraagd en het proces is vrij eenvoudig te volgen, vooral omdat goedkeuring normaal gesproken binnen enkele minuten na de aanvraag wordt ontvangen. Een geldig paspoort is een absolute must om de aanvraag in te dienen, evenals een creditcard/debetkaart en een e-mailadres. Met een geldige eTA, die wordt afgegeven voor een periode van maximaal vijf jaar, kan een bezoeker zo vaak als hij wil naar Canada reizen voor korte periodes van meestal maximaal zes maanden. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat het paspoort van de houder geldig blijft voor die periode, maar als dat niet het geval is, moet de eTA opnieuw worden aangevraagd als het paspoort wordt vernieuwd tijdens de geldigheidsduur van de eTA.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om het binnenkomen van Canada voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis te vereenvoudigen. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum voor Ottawa nodig hebben.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Ottawa te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je worden gevraagd om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Ottawa wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt gaan.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als u deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt uw eTA-aanvraag afgewezen.

Als je in aanmerking komt voor een eTA, begin dan met je aanvraag door naar de eTA vereisten te gaan.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum voor Ottawa nodig.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. Voor deze aanvraag is meer informatie nodig en de verwerkingstijd is langer dan bij een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag, ga je naar de volgende link: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp

Ottawa reisinformatie

Canada is een land dat niet alleen erg groot is (het kan meer dan een week duren om er doorheen te rijden zonder te stoppen om veel van de toeristische plekken te zien), maar het is ook een land dat erg divers is qua geografie, cultuur en natuurschoon. De provincie met de meeste inwoners en toeristische gebieden is Ontario. In dit multiculturele gebied van Canada vind je Ottawa en de Niagara Falls en vele vierkante kilometers ongerepte natuur - allemaal belangrijke plekken om te bezoeken voor bezoekers aan Canada. Ottawa is een tweetalige hoofdstad die in elk jaargetijde een bezoek waard is. Er zijn veel musea, galerieën en tentoonstellingen, om nog maar te zwijgen van de buitenavonturen die in overvloed te vinden zijn in de bossen, bergen en valleien.

Reizen

Je kunt Canada binnenkomen via de lucht, zee of weg via de VS bij een aantal grensovergangen. maar de tijd die dit kost kan lang zijn, vooral tijdens vakantieperiodes. Je kunt Canada het beste per auto verkennen, behalve in de grote steden, en door een camper te huren kun je flexibel reizen. In de grote steden zelf is het openbaar vervoer het beste alternatief. Treinen zijn uitstekend, maar kunnen duur zijn.

Veiligheid

Wat de veiligheid van reizigers betreft, is Canada een veilig land om te bezoeken, maar zoals overal is het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken als je op pad gaat om je bezittingen te beschermen en advies in te winnen over plaatsen die je beter kunt vermijden.

Gezondheid en medisch

Ziekenhuizen en medische kosten zijn niet gratis voor bezoekers, dus het is belangrijk om voor vertrek een goede reisverzekering af te sluiten. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat er een behandeling wordt gegeven als je niet kunt aantonen dat je de juiste verzekering hebt.

Klimaat

Canada is het op één na grootste land ter wereld in vierkante kilometers en heeft een prachtig landschap dat zo divers is met bergen, regenwouden, gletsjers en stranden, allemaal binnen zes verschillende tijdzones. Het klimaat in Zuid-Ontario is bijvoorbeeld gematigd en de meeste plaatsen binnen 200 km van de grens met de VS hebben korte hete zomers en koude winters.

Geld

In alle steden kun je geld wisselen, niet alleen bij banken maar ook bij sommige winkeliers. US dollars worden gewisseld tegen redelijke wisselkoersen en op sommige plaatsen bieden particuliere wisselkantoren betere wisselkoersen en kosten.

Conclusie

Kortom, Canada is een geweldig land om te bezoeken en Ontario is een opwindende en heerlijke plek. In Canada kun je genieten van het fantastische weer en de seizoenen, het afwisselende landschap, de vele fantastische plaatsen om te bezoeken en dingen om te doen. Het is een land dat rijk is aan cultuur en het verdient om op de bucketlist van de meeste reizigers te staan, evenals een land met uitstekende mogelijkheden voor zakelijke bezoekers.