Visum voor Niagara Falls, Ontario

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada visum

Visa for Niagara Falls, Ontario - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een eTA of visum voor Niagara Falls. Een geldig visum of eTA is vereist voor je vertrek naar Canada.

Overzicht visum en eTA

Voor een bezoek aan de Niagara Falls als buitenlander is een vorm van een visum vereist, maar reizigers uit veel landen zijn nu vrijgesteld van deze vereiste onder het Canada visa waiver programma. Dit is een overeenkomst tussen landen om het voor burgers gemakkelijker te maken om naar het buitenland te reizen. Er is een lange lijst van landen (waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Japan, Griekenland en nog veel meer) die onder deze overeenkomst vallen, dus bekijk de volledige lijst hier en kijk of jouw land erop staat voordat je definitieve reisplannen maakt. Bezoekers uit de landen op de lijst hebben alleen een geldig paspoort nodig om Canada en dus ook de Niagara Falls in en uit te reizen. Wie echter van elders komt, kan een tijdelijk verblijfsvisum nodig hebben.

Omdat deze visa alleen bedoeld zijn om het land binnen te komen voor toeristische doeleinden, worden er bepaalde dingen gevraagd op de aanvraagformulieren om er zeker van te zijn dat je echt voor tijdelijke doeleinden komt. Het eTA-formulier bevat vragen over de duur van je reis, of je de middelen hebt om je verblijf te financieren en waar je na je bezoek naar terug wilt keren. Het is de bedoeling om uit te sluiten dat je in Canada gaat werken of zaken gaat doen die schadelijk kunnen zijn voor de lokale economie. Je moet ook in relatief goede gezondheid verkeren en geen strafblad hebben om een visum te krijgen, en deze uitspraak kan afhankelijk zijn van een medisch onderzoek als de medewerkers reden zien om aan te nemen dat je in slechtere fysieke of mentale conditie verkeert dan je zegt.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om het binnenkomen van Canada voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis te vereenvoudigen. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum nodig hebben voor Niagara Falls.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt om zakelijke bijeenkomsten te houden in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Niagara Falls te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je gevraagd worden om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Niagara Falls wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet in Canada studeren met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor de Niagara Falls.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en brengt langere verwerkingstijden met zich mee dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag, ga je naar de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reisinformatie Niagara Falls

Voor toeristen die op zoek zijn naar een spannende Canadese bestemming boordevol attracties, is er geen betere keuze dan Niagara Falls. Het heeft een steeds grotere reputatie als Canada's versie van Las Vegas met een iets gezondere twist.

De meest voor de hand liggende attractie in Niagara Falls zijn natuurlijk de watervallen zelf. Bezoekers kunnen de grootsheid van dit natuurverschijnsel bekijken vanaf de rotsrichels eromheen of het nog beter bekijken op een van de Hornblower Niagara cruiseboten die elke dag rond de watervallen varen. Je kunt ook een ritje maken in het Niagara Skywheel om het tafereel vanuit vogelperspectief te bekijken, dag en nacht. Als je nog steeds niet genoeg kunt krijgen van het uitzicht, kun je naar de nabijgelegen Skylon Tower gaan voor een diner in het roterende restaurant op de bovenste verdieping om het uitzicht te blijven bewonderen terwijl je eet - maar zorg ervoor dat je van tevoren belt om te reserveren!

Net als in Vegas is gokken een populaire keuze voor een avondje entertainment. Het Fallsview Casino biedt een volledige aanvulling van slots, poker en tafelspellen, zodat alle gasten het spel kunnen vinden dat bij hen past. Niet in een gokbui? Bekijk de perfecte wassen replica's van je favoriete beroemdheden, rocksterren of historische figuren in een van de beroemde wassenbeeldenmusea verspreid over de stad. Chocoladeliefhebbers kunnen de plaatselijke Hershey fabriek en outletwinkel bezoeken om meer te leren over het proces van chocolade maken en unieke lekkernijen in te slaan om mee naar huis te nemen. Veel bezoekers genieten ook van het Marineland zwemparadijs en pretpark, vooral als ze jonge kinderen bij zich hebben.

Conclusie

Als geen van deze opties je aanspreekt, wanhoop dan niet. Een simpele wandeling door de stad onthult tientallen verschillende opties, van spookhuizen en overdekte waterparken tot botanische tuinen. In de meeste delen van de stad zit wel ergens iets speciaals verstopt als je de tijd neemt om te kijken. Als je honger krijgt, kun je stoppen bij het Hard Rock Café of het Rainforest Café voor een unieke eetervaring die je je altijd zult herinneren. Veel plezier op je reis naar Niagara Falls, en kom niet te dicht bij het water en vergeet niet je eTA of visum minstens vier weken voor vertrek aan te vragen.