Visum voor Montreal, Quebec

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada visum

Visa for Montreal, Quebec - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een eTA of een visum voor Montreal. Een geldig visum of eTA is vereist voor je vertrek naar Canada.

Overzicht visum en eTA

Om naar een Canadese luchthaven te vliegen of er zelfs maar doorheen te reizen, heb je een visum of elektronische reistoestemming (eTA) nodig. Dit betekent dat zelfs als je oorspronkelijke reisbestemming niet Montreal was maar Amerika (bijvoorbeeld), je nog steeds een eTA of bezoekersvisum nodig hebt. De vereiste documenten verschillen afhankelijk van verschillende factoren, zoals het land van vertrek, de nationaliteit en de manier van transport.

Over het algemeen kunnen burgers uit visumvrije gebieden of landen door Canada reizen of Canada bezoeken met een geldig paspoort en een geldig eTA voor Montreal, op voorwaarde dat het verblijf niet langer dan zes maanden duurt. Sommige personen, zoals Canadese burgers die in een ander land wonen, permanente inwoners van Canada, etc. hebben alleen een geldig paspoort nodig om Canada binnen te komen. Hieronder volgen nog enkele uitzonderingen op de visumregel:

 • Onderdanen van de Verenigde Staten
 • Personen die al een tijdelijk Canadees verblijfsvisum hebben
 • Sommige buitenlandse diplomaten
 • Franse burgers die op Miquelon en St.
 • Commerciële vliegtuigbemanningen
 • Personen met een visum om Amerika binnen te komen in een vliegtuig op weg naar de Verenigde Staten, waarbij de enige reden waarom het vliegtuig in Canada stopt bijtanken is.
 • Personen die als vluchtpassagier via Canada reizen en in het bezit zijn van een visum om het land van bestemming binnen te komen.
 • Personen die optreden als lid van de krijgsmacht van een land dat is aangewezen voor de Visiting Forces Act
 • Mensen met een werk- of studievergunning die Canada opnieuw binnenkomen na een bezoek aan Amerika of Miquelon en St.

Reizigers met een visumvrijstelling hebben een eTA nodig. Onderdanen van landen die niet zijn vrijgesteld van de visumplicht en die tijdelijk naar Montreal willen reizen, zoals tijdelijke buitenlandse werknemers met een werkvergunning, toeristen en internationale studenten, moeten een TRV (tijdelijk verblijfsvisum) aanvragen. TRV is in wezen een overheidsdocument dat wordt uitgegeven door een Canadees immigratievisumbureau buiten Canada. Het geeft aan dat de persoon in het bezit van een TRV heeft voldaan aan de vereisten om legaal Canada binnen te komen als gast. Deze tijdelijke visa kunnen voor individuele of meervoudige binnenkomsten zijn.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om het binnenkomen van Canada voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis te vereenvoudigen. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum voor Montreal nodig hebben. Een actuele lijst van landen die in aanmerking komen voor de eTA kun je vinden op de eTA vereisten pagina.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Montreal te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je gevraagd worden om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het personeel van de Canadian Border Services Agency (CBSA) je vragen om aan te tonen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Tot de toegestane toeristische doeleinden behoren activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Montreal wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt gaan.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

 1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
 2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
 3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
 4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
 5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor Montreal.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en heeft een langere verwerkingstijd dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag, ga je naar de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reisinformatie voor Montreal

Montreal is een veelzijdige metropool in Canada. Het mengt cultuur van vroeger naadloos met moderne welvaart, net zoals Wenen dat doet in Oostenrijk. Dit betekent dat de stad veel te bieden heeft aan zowel old-school reizigers als jongeren die op zoek zijn naar wat vertier in de stad.

Er is veel te doen en te zien in Montreal. Openbare markten, het nachtleven, multiculturele lanen, muziekfestivals, enz. maken deel uit van het leven in Montreal. De grootste kerk van Canada, St. Joseph's Oratory, staat in Montreal. Joseph's Oratory, bevindt zich in het westen van de stad, wat betekent dat je een stukje moet reizen om er te komen.

De beste tijd om Montreal te bezoeken is het korte voorjaar - vanaf begin mei of eind april. Dit is de tijd dat het weer niet onder het vriespunt daalt en er weinig mensenmassa's zijn. Als het de eerste keer is dat je Montreal bezoekt of als je de stad niet goed kent, ga dan niet zelf met de auto door de stad rijden - dat kan heel lastig worden. Gelukkig zijn er verschillende metrostations in de stad.

Het grootste deel van Canada is bedekt met sneeuw. De meest zuidelijke grens is waar de meeste menselijke activiteit plaatsvindt. Dit maakt de winter natuurlijk niet de juiste tijd om Montreal te bezoeken. Toch gaat de stad in de winter niet in winterslaap. In feite gebeurt er ook veel tijdens het sneeuwseizoen. Zo is er Mount Royal, die in de winter net zo levendig blijft als in de warmere maanden. Mount Royal is trouwens een grote heuvel en de grootste schat van Montreal, die is ontworpen door dezelfde persoon die Central Park in New York heeft aangelegd.

Conclusie

Uiteindelijk hangt het van de tijd van het jaar waarin je Montreal bezoekt en je planning af hoe goed je vakantie of bezoek in Montreal zal uitpakken. En vergeet niet om de juiste reistoestemming te krijgen voor je reis naar Montreal, want het laatste wat je nodig hebt is vastgehouden te worden door de Canadian Border Services Agency(CBSA) voor een overtreding die je gemakkelijk had kunnen voorkomen.