Visum voor Halifax, Nova Scotia

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada visum

Visa for Halifax, Nova Scotia - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum of een eTA voor Halifax. Voor je vertrek naar Canada heb je een geldig visum voor Halifax of een eTA nodig.

Overzicht visum en eTA

Sinds 2016 heb je een elektronisch reisautorisatievisum (eTA) nodig om Canada binnen te komen, zelfs als je momenteel in een visumvrij land verblijft. Uitzonderingen hierop zijn als je Canada binnenkomt per bus of auto, of aan land gaat van een bezoekend cruiseschip.

Uitzonderingen gelden voor Amerikaanse burgers en mensen die met een geldig Canadees visum reizen. Ga voor een actuele lijst met vereisten en andere toelatingscriteria naar Canada eTA requirements.

Als je volledig Canadees staatsburger bent, een dubbele nationaliteit hebt of permanent in Canada verblijft, kun je geen eTA aanvragen.

Om je eTA online aan te vragen, heb je je paspoort, een bankpas of creditcard en een e-mailadres nodig. Als je nog ander papierwerk hebt dat je relevant lijkt, houd dat dan ook bij de hand. Vanaf dat moment begeleidt de website je bij elke stap van het proces.

Eerst wordt je gevraagd naar je status voordat je de drieletterige landcode op je paspoort bevestigt. Daarna wordt je gevraagd hoe je het land wilt binnenkomen. De stappen zijn eenvoudig uitgelegd en als je op de relevante link klikt, ga je naar de volgende stap.

Zodra is bevestigd dat je in aanmerking komt, word je door het proces geleid, betaal je de aanvraagkosten via een bankpas of creditcard en bereid je je voor op de goedkeuring van de eTA. In de meeste gevallen duurt het hele proces slechts een paar minuten. Als er andere documenten nodig zijn, ontvang je binnen drie dagen een e-mail waarin staat wat er nodig is en hoe je deze kunt indienen.

Zodra je een eTA hebt, is deze vijf jaar geldig, of totdat je paspoort vernieuwd moet worden. Met een goedgekeurde eTA is een kort verblijf van maximaal zes maanden in Canada mogelijk.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om de toegang tot Canada te vereenvoudigen voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zakenreizen of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum nodig hebben voor Halifax.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt om zakelijke bijeenkomsten te houden in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Halifax te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je gevraagd worden om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Halifax wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling accepteren voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor Halifax.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en brengt langere verwerkingstijden met zich mee dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Ga naar de volgende link https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag.

Reisinformatie voor Halifax

Elk jaar verwelkomt Canada meer dan 20 miljoen toeristen van over de hele wereld. Bezoekers stromen toe om te genieten van de geschiedenis, cultuur, attracties, het platteland en de kust van dit enorme land - en toch wordt één gebied maar al te vaak over het hoofd gezien.

De provincie Nova Scotia

Nova Scotia trekt jaarlijks miljoenen zakelijke en toeristische bezoekers. De geschiedenis van de koloniale immigranten gaat terug tot de jaren 1700 en het hedendaagse onderwijsbeleid, de cultuur, het klimaat en het landschap doen niet onder voor andere gebieden in Canada. Terwijl Halifax, de hoofdstad, een belangrijk knooppunt is voor zowel overheids- als privébedrijven in heel Canada, wordt het ook regelmatig in verschillende tijdschriften genoemd als een van de top drie steden in Canada om in te werken en wonen.

Halifax - Een stad met geschiedenis

Als je een toeristische of zakenreis van buiten Canada naar Nova Scotia overweegt, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air Canada, die regelmatig langeafstandsvluchten naar Halifax Stanfield International Airport vliegen. Van daaruit kun je intern naar andere Canadese luchthavens vliegen of via een helikopter naar andere delen van Nova Scotia.

Ga je op bezoek bij vrienden of familie in Canada? Huur een auto, trek er een paar dagen voor uit en rijd door naar Halifax. Halifax wordt beschouwd als een 'vochtig landklimaat' en de temperaturen kunnen in de koudere maanden dalen tot een paar graden onder het vriespunt. Met de frequente vries-dooicycli duurt de sneeuw niet lang, maar als hij er is, is hij knisperend fris en opwindend. Tijdens de zomermaanden stijgen de temperaturen tot het midden van de 70's °F.

Dingen om te doen in Halifax

Tijdens je verblijf in Halifax kun je een wandeling maken over de Halifax waterfront boardwalk, die zich direct rond de haven uitstrekt. Bezoek Pier 21 en het Canadian Museum of Immigration. Slenter door de winkels. Stop voor een kopje koffie of een snack in een van de cafés en restaurants aan het water. En kijk uit naar de grote schepen die in de haven aangemeerd liggen.

Bezoek Fishermans Cove, een 200 jaar oud gerestaureerd vissersdorpje. Geniet van het Maritime Museum en de Art Gallery van Nova Scotia. Ontspan in de prachtige openbare tuinen van Halifax voordat je de Seaport Farmers Market bezoekt. Verken het adembenemende landschap te voet, op de fiets of met de auto. Stel je eigen route samen of neem deel aan een van de vele georganiseerde tours.

Dineer 's avonds in een van de vele internationale restaurants in Halifax. Met meer bars en clubs per hoofd van de bevolking dan welke andere stad in Canada heb je geen probleem om een plek te vinden waar je de hele nacht kunt dansen. Terwijl je terugwandelt naar je hotel kun je een bord donair uit Halifax eten. Het is een mix van zoet en zuur vlees dat normaal gesproken 's avonds laat wordt gegeten en het is het officiële eten van Halifax.

Conclusie

Als je overweegt om Halifax te bezoeken, zorg er dan voor dat je een geldig eTA of visum hebt voordat je een reis boekt, of ten minste vier weken voor je vertrek.