Visum voor Calgary, Alberta

Bewerkt: jan 10, 2024 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visa for Calgary, Alberta - Canada

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum of een eTA voor Calgary. Voor je vertrek naar Canada heb je een geldig visum voor Calgary of een eTA nodig.

Overzicht visum en eTA

Toeristen hebben een visum of een elektronische reistoestemming (eTA) nodig om Canada te bezoeken. Veel toeristen hebben alleen de eTA nodig, maar je hebt een bezoekersvisum nodig om Calgary te bezoeken als je staatsburger bent van een visumplichtig land.

De eTA wordt online ingevuld. Je moet dit eerlijk invullen met je eigen persoonlijke gegevens. Om het online formulier in te vullen, moet je je paspoort bij de hand hebben, omdat gegevens zoals je paspoortnummer nodig zijn. Het is belangrijk dat je paspoortnummer correct is, want het is nog steeds mogelijk om goedgekeurd te worden voor een eTA met een ongeldig nummer, maar dan kun je later niet aan boord van je vlucht.

Zodra je de eTA-aanvraag hebt voltooid, moet je een kleine vergoeding betalen. Je ontvangt dan een e-mail ter bevestiging van de ontvangst van je aanvraag, later gevolgd door een goedkeuring. Aanvragers wordt aangeraden om zich vertrouwd te maken met de vragen op het eTA-formulier voordat ze een aanvraag indienen.

Een bezoekersvisum voor Calgary kan online of op papier worden aangevraagd. Eenmaal verkregen, wordt het bezoekersvisum in je paspoort gestempeld om aan te tonen dat je voldoet aan de vereisten om naar Canada te reizen.

Om een bezoekersvisum voor Calgary te verkrijgen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze omvatten het hebben van geldige reisdocumenten, genoeg geld hebben voor je hele verblijf en geen strafrechtelijke veroordelingen hebben. Je moet ook een immigratiebeambte ervan overtuigen dat je een goede reden hebt om naar huis terug te keren en dat je Canada zal verlaten aan het einde van je verblijf.

Sommige bezoekers moeten een medische keuring ondergaan en/of een uitnodigingsbrief van een inwoner van Canada laten zien.

De meeste bezoekersvisa worden binnen een paar weken verwerkt, maar dit verschilt per visumkantoor. Zodra je aanvraag is verwerkt, krijg je je paspoort en andere documenten terug.

Canadese elektronische reistoestemming (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reistoestemming die bedoeld is om het binnenkomen van Canada te vereenvoudigen voor gewone reisdoeleinden zoals toerisme, zakenreizen of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, toerisme, zaken, doorreis of medische behandeling kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt afgegeven voor maximaal vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dat eerder is.

Met de Canadese eTA kunnen paspoorthouders van tientallen landen online een reistoestemming aanvragen zonder dat ze een visum nodig hebben voor Calgary.

Een Canadese eTA kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van het bijwonen van familiebruiloften tot het spreken op een zakelijke conferentie. Er zijn echter beperkingen aan het gebruik van een eTA. Bij ongeoorloofd gebruik kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat aanvragers van een eTA de volledige reikwijdte van het toegestane reisgebruik van een eTA begrijpen.

Toegestaan zakelijk gebruik

Hoewel een Canadese eTA meestal wordt beschouwd als een reisvergunning voor toeristen, kan deze ook voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenpartners te ontmoeten, een nalatenschap af te wikkelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Hoewel het geen werkvisum is, kan een Canadese eTA worden gebruikt om zakelijke bijeenkomsten te houden in Canada. Als je van plan bent om met een eTA naar Calgary te reizen voor een zakelijke afspraak, kan je gevraagd worden om aanvullende documentatie te verstrekken tijdens je eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Je zult waarschijnlijk moeten bewijzen dat je belangrijkste bron van inkomsten buiten Canada wordt ontvangen en dat je werkgever ook buiten Canada is gevestigd.

Je kunt ook een zakelijke conferentie in Canada bijwonen met een Canadese eTA. Als je je eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel je vragen te bewijzen dat je niet in Canada werkt of werk zoekt.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen krijgen een eTA voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Goedgekeurd transitgebruik

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor transitdoeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied van vliegtuig wisselt terwijl hij onderweg is naar een niet-Canadese bestemming.

Niet-toegestaan gebruik

Hoewel er veel goedgekeurde toepassingen zijn voor een Canadese eTA, zijn er ook een aantal dingen die je niet legaal mag doen met een eTA.

Je mag niet in Canada werken met een eTA. Hoewel je een eTA voor sommige zakelijke doeleinden kunt gebruiken, kun je met een eTA geen werk hebben of krijgen in Canada. Je moet dus een werkvisum aanvragen als je in Canada wilt werken. Dit geldt ongeacht of je je carrière naar Calgary wilt verplaatsen of hoopt op tijdelijk werk. Je kunt geen betaling aannemen voor werk in Canada zonder een geldig Canadees werkvisum.

Je kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. Je moet een Canadees studentenvisum hebben als je in Canada naar school wilt.

Vereisten om in aanmerking te komen voor een eTA

  1. Je kunt een eTA alleen gebruiken om Canada binnen te komen via het vliegtuig.
  2. Je mag niet eerder zijn geweigerd om Canada binnen te komen en je mag niet eerder zijn uitgewezen naar Canada. Als dat wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk geweigerd.
  3. Je moet een elektronisch paspoort hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten, zoals tuberculose, hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet eerder veroordeeld zijn voor misdrijven die ernstig letsel of schade aan mensen of eigendommen hebben veroorzaakt.

Canada eTA aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een eTA heb je je paspoort en je werkgegevens nodig. Reken op 15-20 minuten per aanvraag. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter worden gemarkeerd en een handmatige controle vereisen. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd om aanvullende informatie of documentatie te verstrekken om uw eTA-aanvraag te verwerken. Als je deze informatie of documentatie niet tijdig verstrekt tijdens de handmatige controle, wordt je eTA-aanvraag afgewezen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA's zijn alleen voor personen uit visumvrije landen en permanente inwoners van de Verenigde Staten. Als je niet uit een visumvrij land komt, geen Amerikaans staatsburger bent en geen permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, dan heb je een visum nodig voor Calgary.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een tijdelijk verblijfsvisum, afgekort TRV. Net als een eTA kun je dit online aanvragen. Je kunt ook een papieren aanvraag indienen. De aanvraag vereist meer informatie en brengt langere verwerkingstijden met zich mee dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als je van plan bent om tijdelijk of voor onbepaalde tijd in Canada te werken, heb je naast je eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat je een werkvergunning kunt aanvragen, moet je meestal een werkaanbieding hebben van een Canadese werkgever, hoewel het soms mogelijk is om van deze eis af te zien, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand in Canada kan doen.

Je kunt een werkvergunning online of op papier aanvragen. Als je een aanvraag indient, moet je verklaren dat je alleen zult werken voor de specifieke werkgever die je een baan heeft aangeboden, en dat je Canada na afloop van je dienstverband zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn vergelijkbaar met werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen, moet je ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, op een paar uitzonderingen na. Tenzij je naar de kleuterschool gaat, moet je een studievergunning aanvragen.

Je kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. Je moet ermee instemmen dat je Canada aan het einde van je studie verlaat (tenzij je daarna een werkvergunning krijgt) en je moet aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen. Je kunt online of op papier een aanvraag indienen. Voor beide soorten aanvragen wordt je gevraagd om het land te selecteren van waaruit je de aanvraag indient en om wat informatie te geven over hoe je in aanmerking komt voor de gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag bevat een handleiding die je moet gebruiken om de documenten en formulieren voor te bereiden die je nodig hebt om je visumaanvraag voor Canada in te dienen. Alleen aanvragers die in aanmerking komen, kunnen online een Canadees visum aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen via de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Papieren aanvraag

Om een Canadees visum aan te vragen met de papieren aanvraag, moet je eerst het aanvraagpakket downloaden en afdrukken, dat alle relevante formulieren bevat die je moet invullen. Eenmaal ingevuld, moet je een vergoeding betalen om je visumaanvraag te verwerken. Na betaling kun je je visumaanvraag ter behandeling indienen. Om te beginnen met je papieren Canadese visumaanvraag, ga je naar de volgende link: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reisinformatie voor Calgary

Calgary is het moderne juweeltje van Alberta, Canada. Het is een stad die midden in de transformatie zit van haar nuchtere agrarische wortels naar haar pas ontdekte coole raffinement, en ze balanceert de twee met ongewoon aplomb. Overweeg je een reis naar Calgary?

De ongelooflijke diversiteit in Calgary betekent dat er voor elke reiziger wel iets te doen is. Het openbaar vervoer is overvloedig en goedkoop, in verhouding tot de plaatselijke inkomens, en er is een gratis tariefzone op de C-Train in het centrum.

De bekendste attractie van Calgary is de jaarlijkse Calgary Stampede. Het trekt cowboys van over de hele wereld en is een uitstekend excuus om te feesten.

Het beste uitgaansgebied is Kensington, in het noordwesten van de stad. Het zit vol met een heerlijke verscheidenheid aan clubs, bars en restaurants.

Calgary ligt dicht bij de Rockies, dus het is de perfecte plek voor een dagtocht om de bergen te verkennen. Er zijn talloze tochten met een gids beschikbaar, of je kunt gewoon een auto huren en je eigen weg zoeken. De bergen rond Calgary bieden veel mogelijkheden om te wandelen, skiën en kamperen.

Een van de interessantste bezienswaardigheden in Calgary is de Family of Man Sculptures: een verzameling van tien reusachtige, in aluminium gegoten creaties, elk met een gewicht van 1500 pond en een hoogte van 2 meter.

Een uitstekende plek om te proeven van de bloeiende verfijnde scène van Calgary is de Eau Claire Market. Het is aangenaam gezinsvriendelijk, maar biedt een gevarieerd aanbod aan chique winkels en restaurants, plus een chique foodcourt, allemaal keurig onder de prachtige wolkenkrabbers van Calgary.

Conclusie

Calgary is een levendige, bijna opschepperige stad, die zijn westerse wortels koestert maar snel groeit in zijn nieuwe trend. De transformatie is fascinerend om te zien en maakt Calgary tot een van de interessantste steden van Canada. Calgary was ooit een boerenstad die op het punt stond om achter te blijven, maar de groei van de afgelopen jaren bewijst dat deze stad nog zoveel te bieden heeft. Om negatieve verrassingen te voorkomen, moet je ten minste vier weken voor je vertrek een eTA of visum voor Calgary aanvragen.