Visum voor Vancouver, Brits Columbia

Bewerkt: Mar 14, 2023 | Gepubliceerd: Mar 14, 2023 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visum voor Vancouver, Brits Columbia

Introductie

Dit artikel bevat informatie over het verkrijgen van een visum voor Vancouver, of een eTA, voor personen die op zoek zijn naar de juiste reismachtiging. Voordat u naar Canada vertrekt dient u in bezit te zijn van een geldig visum of een eTA, voor Vancouver.

Overzicht van visum en eTA

Als u van plan bent om Vancouver vanuit een ander land te gaan bezoeken zult u geldige machtigingsdocumenten nodig hebben aan de douane en het immigratiepunt. U kunt uitzoeken of uw land in aanmerking komt voor het aanvragen van een eTA naar Canada.

Als uw land niet op de lijst van landen staat die geen visum nodig hebben om doorgang te krijgen aan het immigratiepunt, zult u een tijdelijk visum moeten aanvragen waarmee u toegang krijgt voor maximaal zes maanden, als de immigratiebeambte dit goedkeurt.

Voorwaarden voor het aanvragen van een tijdelijk visum (bezoekersvisum)

  • Een geldig paspoort of andere wettelijk goedgekeurde reisdocumenten
  • Goede gezondheid
  • Vrij zijn van aan immigratie gerelateerde veroordelingen of andere criminele activiteiten
  • Een geldige reden hebben om Canada te bezoeken met legitieme activiteiten zoals familiebezoek, bemiddelingen inzake activa, huis, werk, vergadering, zakelijke ontmoetingen of toerisme

Er is een nieuwe immigratievoorwaarde; luchtreizigers uit landen met een visumvrijstelling dienen nu een Electronic Travel Authorization te hebben (eTA). Dit geldt niet voor ingezetenen van de V.S. en andere reizigers met een geldig Canadees visum. Buitenlanders die vrijstelling hebben van een visum hoeven geen eTA te hebben wanneer zij per schip of over land Canada betreden. U kunt uitzoeken of u een eTA nodig heeft op de Canadian Immigration and Citizenship website.

Verdere belangrijke vereisten voor een verblijf in Canada

Ziektekosten- en reisverzekering

Indien u van plan bent Vancouver te bezoeken, is het ten zeerste aan te bevelen om zowel een ziektekosten- als een reisverzekering te hebben. Deze zijn belangrijk en zijn verkrijgbaar in verscheidene pakketten om kosten aangaande uw gezondheid, eventuele wijziging van de vlucht, verloren bagage of zelfs terugkeer naar uw land van herkomst te verzekeren.

Rijbewijs

Neem uw rijbewijs mee als u van plan bent een auto te huren tijdens uw rondreis in Vancouver. Dat is een van de vereisten om een auto te kunnen huren en is tegelijkertijd een vorm van identificatie.

Geldige identificatiedocumenten

U hoeft ze niet iedere keer als u naar buiten gaat mee te nemen, maar het is belangrijk dat u kopieën heeft van uw nationale identiteitskaart, rijbewijs of paspoort in geval van controle. U kunt uw originelen thuislaten en de kopieën bij u houden. Het dragen van deze documenten is belangrijk bij aanhouding door de politie, het huren van appartementen en andere belangrijke activiteiten waarbij identiteitscontrole nodig is.

Canadian Electronic Travel Authorization (eTA)

De Canadian eTA is een elektronische reismachtiging die bedoeld is de procedure van binnenkomst in Canada eenvoudiger te maken voor algemene doeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor een periode van minder dan zes maanden voor toeristische of zakelijke doeleinden, op doorreis of voor het ontvangen van medische behandelingen komen hiervoor in aanmerking. Een Canadese eTA wordt uitgegeven voor vijf jaar vanaf de datum van goedkeuring of tot aan de vervaldatum van het paspoort.

De Canadese eTA stelt paspoorthouders van tientallen landen in staat om online een reismachtiging aan te vragen zonder een visum voor Vancouver nodig te hebben.

De mogelijkheden voor het gebruik van een Canadese eTA zijn legio; van het vieren van bruiloften met familieleden tot speeches houden op zakelijke conferenties. Er zijn echter ook beperkingen aan het gebruik van een eTA verbonden. Als deze op ongeoorloofde wijze wordt gebruikt, kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager ingetrokken worden. Daarom is het belangrijk dat aanvragers van een eTA een volledig begrip hebben van de toegestane manieren om een eTA te gebruiken.

Goedgekeurd gebruik voor zakelijke aangelegenheden

Ofschoon een Canadese eTA doorgaans bedoeld is als reismachtiging voor toerisme, kan hij ook worden gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenrelaties te ontmoeten, een nalatenschap te regelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Het is geen werkvisum, maar een Canadese eTA kan worden gebruikt om zakelijke vergaderingen te houden in Canada. Als u van plan bent om naar Vancouver te reizen voor een zakenvergadering en u gebruikt een eTA, dan kan men u vragen extra documenten te tonen bij uw eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Het is mogelijk dat u gevraagd wordt aan te tonen dat uw voornaamste bron van inkomsten buiten Canada gesitueerd is en dat uw werkgever ook buiten Canada gestationeerd is.

U kunt ook een zakelijke conferentie bijwonen in Canada met een Canadese eTA. Als u uw eTA voor dit doel gebruikt, kan het voorkomen dat u door Canadese immigratiebeambten gevraagd wordt aan te tonen dat u niet in Canada gaat werken, noch in Canada naar werk gaat zoeken.

Toegestaan toeristisch gebruik

De meeste mensen vragen een eTA aan voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en familie- of vriendenbezoek.

Toegestaan gebruik voor doorreis

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor doorreisdoeleinden waarbij een reiziger op een ander vliegtuig overstapt op Canadees grondgebied, op weg naar een niet-Canadese bestemming.

Ongeoorloofd gebruik

Alhoewel de Canadese eTA voor veel geldige doeleinden kan worden gebruikt zijn er ook dingen die u wettelijk niet zijn toegestaan met een eTA.

Het is u niet toegestaan in Canada te werken met een eTA. U kunt een eTA voor zakelijke doeleinden gebruiken, maar u mag geen werk verrichten of werk zoeken in Canada als u een eTA gebruikt. Dan dient u een werkvisum aan te vragen indien u in Canada wilt werken. Dit geldt in het geval dat u uw carrière naar Vancouver wilt verplaatsen of dat u tijdelijk werk hoopt te vinden. U kunt geen betaling ontvangen voor werk in Canada zonder een passende werkvergunning.

Ook kunt u niet gaan studeren in Canada met een eTA. U dient een Canadees studentenvisum aan te vragen als u in Canada een opleiding wilt volgen.

Voorwaarden voor geschiktheid voor eTA

  1. U kunt alleen een eTA gebruiken om Canada te betreden per vliegtuig.
  2. U mag geen eerdere afwijzingen hebben ontvangen om Canada te betreden en geen deportatiegeschiedenis hebben in Canada. Zo ja, dan zal een eTA u meestal geweigerd worden.
  3. U dient een elektronisch paspoort te hebben.
  4. U mag geen zwaar besmettelijke ziekte hebben zoals tuberculose, op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA aanvraag.

Aanvraagprocedure voor Canadese eTA

Om een eTA aan te vragen heeft u uw paspoort en gegevens omtrent uw werk nodig. De aanvraag kan 15-20 minuten in beslag nemen. Aanvragen worden doorgaans binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd voor de meeste aanvragers. Door verbeterde en geautomatiseerde beveiligingsscreening kan uw aanvraag worden gemarkeerd en dient u een handmatige aanvraag te verrichten. Tijdens een handmatige aanvraag wordt u gevraagd aanvullende gegevens of documentatie te tonen om uw eTA aanvraag te verwerken. Indien u niet in staat bent deze gegevens of documentatie tijdig te tonen gedurende de handmatige controle zal uw eTA-aanvraag worden afgewezen.

Indien u in aanmerking komt voor een eTA, kunt u met uw online aanvraag beginnen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA’s zijn alleen bestemd voor personen afkomstig uit landen met visumvrijstelling en permanent ingezetenen van de Verenigde Staten. Als u niet uit een land komt met visumvrijstelling, geen staatsburger van de V.S. bent en geen permanent ingezetene van de V.S., dan heeft u een visum nodig voor Vancouver.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum is bekend als een Temporary Resident Visa, of afgekort TRV. Net zoals bij een eTA kunt u deze online aanvragen. U kunt er ook een aanvragen met een papieren formulier. Bij deze aanvraag worden meer gegevens vereist en de verwerkingsduur is langer dan bij een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Indien u van plan bent om in Canada te gaan werken, ofwel tijdelijk of voor onbepaalde tijd, dan heeft u een werkvergunning nodig naast uw eTA of TRV. Voordat u een werkvergunning kunt aanvragen, heeft u doorgaans een aanbieding voor werk van een Canadese werkgever nodig, ofschoon het soms mogelijk is vrijstelling te krijgen van deze voorwaarde, afhankelijk van het soort beroep dat u heeft of werk dat u kunt verrichten in Canada.

U kunt ofwel online of via een papieren formulier een aanvraag indienen. Als u uw aanvraag doet dient u te certificeren dat u enkel zult werken voor de specifieke werkgever die u een baan heeft aangeboden en dat u Canada aan het einde van uw tewerkstelling zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen zijn ongeveer hetzelfde als werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen heeft u ook een TRV of eTA nodig. Alle mensen die gaan studeren hebben een studievergunning nodig, met zeer weinig uitzonderingen. Tenzij u naar de kleuterschool gaat, kunt u het beste een studievergunning aanvragen.

U kunt een studentenvisum online aanvragen of met een papieren aanvraagformulier. U dient te bevestigen dat u Canada aan het einde van uw studie zult verlaten (tenzij u daarna een werkvergunning verkrijgt), en u moet aantonen dat u passende financiële ondersteuning heeft om in Canada te kunnen wonen.

Aanvraagprocedure voor een Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen zijn er bepaalde stappen nodig waaraan moet worden voldaan. U kunt online uw aanvraag indienen of via een papieren formulier. Voor beide soorten aanvragen dient u het land te selecteren van waaruit u de aanvraag doet en een aantal gegevens te tonen omtrent uw geschiktheid voor uw gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

Bij een online aanvraag hoort een instructiegids die gebruikt wordt om de documenten en formulieren te bemachtigen om uw Canadese visumaanvraag te versturen. Alleen aanvragers die daartoe geschikt zijn kunnen online een Canadees visum aanvragen.

Aanvraag via een papieren formulier

Om een Canadees visum aan te vragen met een papieren formulier, dient u allereerst het aanvraagpakket met alle benodigde formulieren die u moet invullen te downloaden en uit te printen. Als dit voltooid is dient u een vast bedrag te betalen voor uw visumaanvraag. Zodra dit betaald is kunt u uw visumaanvraag ter verwerking versturen.

Reisinformatie Vancouver

Vancouver is een kuststad in Canada gelegen in het lagere gebied van Brits Columbia. Hij is geclassificeerd als wereldstad vanwege de grote stadsbevolking van ongeveer 612.000 inwoners terwijl er in de gehele provincie ongeveer 2 miljoen mensen wonen. Ongeveer 52% van de inwoners, voor het grootste gedeelte de inheemse bevolking, spreekt als eerste taal een andere taal dan het Engels, waardoor Vancouver taalkundig en etnisch gezien een van de meest gevarieerde steden in Canada is.

Vancouver staat sinds 2014 bekend als een van de beste steden ter wereld om zijn levenskwaliteit en bewoonbaarheid. Een paar internationale sportcompetities die recentelijk gehouden zijn in Vancouver zijn de FIFA Women World Cup van 2015 en de Winter Olympics van 2010. De stedelijke omgeving in Vancouver wordt voornamelijk gekenmerkt door hoogbouwflats waardoor de stad erkenning heeft verworven als de 4e meest bewoonbare stad ter wereld vanaf 2010.

Het bezoeken van Vancouver is leuk als je de grote stad rondkijkt, het prachtige stedelijke karakter in je opneemt en met de vriendelijke bevolking omgaat. Door de ligging aan de kust is Vancouver geschikt voor boottochtjes op de oceaan, je kunt er winkelen in luxe boetieks, rondtrekken in de bossen van de North Shore Mountains en rondrijden in plaatselijke parken zoals Stanley Park om wilde dieren te zien en prachtige stranden in het regenachtige weer en klimaat.

Conclusie

Er zijn opwindende activiteiten om aan deel te nemen in Vancouver; wandel- of fietstochten in het berglandschap, volledige dagtochten op Bowen Island, rondritten om foto’s te maken aan de Joffre Meren of in de prachtige stad zelf als het avond wordt.

Vancouver bezoeken kan enorm leuk en opwindend zijn. Het klimaat is heerlijk zacht, er zijn prachtige vergezichten te bewonderen en de levensstandaard van de stad is hoog. Vancouver staat erom bekend dat het er veel kan regenen, maar vergeleken met andere steden is het na Victoria de droogste stad in Canada. In de zomer stijgt de temperatuur er tot ongeveer 25 graden Celsius.