Visum voor Toronto, Ontario

Bewerkt: Sep 04, 2023 | Gepubliceerd: Sep 04, 2023 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visum voor Toronto, Ontario

Introductie

Dit artikel geeft u informatie over het verkrijgen van een visum voor Toronto, of een eTA, voor personen die op zoek zijn naar de juiste reismachtiging. Een geldig visum voor Toronto of eTA wordt vereist voordat u naar Canada vertrekt.

Overzicht van visa en TA

Om ervoor te zorgen dat uw reisplannen soepel verlopen, kunt u het beste zorgen dat u bekend bent met de nieuwe voorwaarden voor het betreden van Toronto; een eenvoudig te verkrijgen elektronische reismachtiging (eTA) of een visum. Dit is van toepassing voor personen uit landen met visumvrijstelling, zelfs als u slechts op doorreis bent. Staatsburgers van de Verenigde Staten, staatsburgers van Canada, personen met een geldig Canadees visum, personen met een dubbele nationaliteit en permanent ingezetenen worden uitgezonderd van deze verplichting.

Positief is dat een eTA doorgaans binnen enkele minuten wordt goedgekeurd en u kunt hem online aanvragen. Bovendien is uw eTA vijf jaar geldig of zolang uw paspoort geldig is, afhangend welke het eerst vervalt.

Met een eTA kunt u Canada zo vaak bezoeken als u wilt en er kort verblijven, maximaal 6 maanden per bezoek. Er zijn meer dan 50 landen die deelnemen aan het Canadese eTA programma. Toegestane reisdoeleinden met een eTA zijn toerisme, zakelijke doeleinden, medische en doorreisdoeleinden. Reizigers uit landen die niet in aanmerking komen voor een eTA kunnen geen eTA verkrijgen, en personen die Canada willen bezoeken om andere redenen dan voor een eTA gelden, dienen het juiste visum voor Toronto aan te vragen, passend bij het doel van hun verblijf.

Canadian Electronic Travel Authorization (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reismachtiging die bedoeld is om de procedure van het betreden van Canada voor algemene doeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis te vereenvoudigen. Personen die Canada voor een periode van minder dan zes maanden willen bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis of het ontvangen van medische behandelingen kunnen ervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt uitgegeven voor een periode van maximaal vijf jaar na de datum van goedkeuring of tot aan de vervaldatum van het paspoort, afhankelijk welke het eerst vervalt.

De Canadese eTA maakt het mogelijk voor paspoorthouders van tientallen landen om online een reismachtiging aan te vragen zonder de noodzaak van een visum voor Toronto.

Een Canadese eTA kan worden gebruikt voor een veelvoud aan mogelijkheden, van het vieren van een bruiloft met familie tot aan het houden van speeches op een zakelijke conferentie. Er zijn echter ook beperkingen verbonden aan het gebruik van een eTA. Indien hij wordt gebruikt op een ongeoorloofde manier kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is daarom belangrijk dat eTA aanvragers een volledig begrip hebben van de toegestane reisdoeleinden met een eTA.

Toegestaan zakelijk gebruik

Ofschoon een Canadese eTA doorgaans bedoeld is als een reismachtiging voor toerisme, kan hij ook worden gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakenrelaties te ontmoeten, een nalatenschap te regelen of te onderhandelen over een zakelijk contract. Het is geen werkvisum, maar een Canadese eTA kan worden gebruikt om zakelijke vergaderingen te houden in Canada. Als u van plan bent naar Toronto te reizen voor een zakelijke vergadering met een eTA, kan u worden gevraagd bijkomende gegevens te tonen tijdens uw eTA-aanvraag of aan de Canadese grens. Er zal u waarschijnlijk worden gevraagd aan te tonen dat uw voornaamste bron van inkomsten buiten Canada ligt, en dat uw werkgever ook buiten Canada gestationeerd is.

Toegestaan toeristisch gebruik

De meeste mensen vragen een eTA aan voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische activiteiten zijn o.a. sightseeing en een bezoek aan familie of vrienden.

Toegestaan doorreizen

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor toeristische doeleinden, waarbij een reiziger op Canadees grondgebied overstapt op een ander vliegtuig, op weg naar een andere bestemming.

Ongeoorloofd gebruik

Ofschoon er veel toegestane manieren zijn om een Canadese eTA te gebruiken, zijn er ook dingen die u wettelijk niet zijn toegestaan met een eTA.

Het is u niet toegestaan in Canada te werken, enkel met een eTA. U kunt een eTA voor bepaalde zakelijke doeleinden gebruiken, maar u mag geen baan hebben of werk zoeken in Canada als u alleen een eTA heeft. Dit geldt zowel als u naar Toronto wilt komen om een nieuwe carrière te beginnen of indien u hoopt op tijdelijke tewerkstelling. U mag geen betaling aanvaarden voor werk in Canada zonder een passend Canadees werkvisum.

Ook kunt u niet in Canada studeren met een eTA. U dient een Canadees studentenvisum aan te vragen als u een opleiding wilt volgen in Canada.

Voorwaarden die van invloed zijn op geschiktheid voor eTA

  1. U kunt een eTA alleen gebruiken als u per vliegtuig naar Canada komt.
  2. U mag geen eerdere afwijzingen hebben gehad en geen deportatie voorgeschiedenis hebben in Canada. Als dit wel het geval is, zult u geen eTA kunnen verkrijgen.
  3. U dient een elektronisch paspoort te hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten hebben, zoals tuberculose, op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag geen strafblad hebben van vergrijpen die ernstig letsel of schade aan personen of eigendommen veroorzaken.

Aanvraagprocedure van Canada eTA

Om een eTA aan te vragen dient u uw paspoort- en tewerkstellingsgegevens bij de hand te houden. Een aanvraag neemt ongeveer 15-20 minuten in beslag. De aanvragen worden bij de meeste aanvragers doorgaans binnen enkele minuten verwerkt en goedgekeurd. Door de verbeterde en geautomatiseerde veiligheidsscreening kan uw aanvraag echter gemarkeerd worden en wordt er een handmatige controle vereist. Tijdens een handmatige controle wordt u gevraagd bijkomende gegevens of documentatie te leveren om uw eTA-aanvraag te verwerken. Indien u niet in staat bent deze informatie of documentatie te verstrekken tijdens de handmatige controle zal dit resulteren in een afwijzing van uw eTA-aanvraag.

Als u in aanmerking komt voor een eTA, kunt u met uw online aanvraag beginnen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA’s zijn enkel bestemd voor personen afkomstig uit landen met visumvrijstelling en permanent ingezetenen van de Verenigde Staten. Als u niet afkomstig bent uit een land met visumvrijstelling, geen staatsburger bent van de V.S. en geen permanent ingezetene bent van de Verenigde Staten, dan heeft u een visum voor Toronto nodig.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum staat bekend als een Temporary Resident Visa, afgekort TRV. Zoals met een eTA kunt u dit online aanvragen. U kunt ook een aanvraag doen op papier. Deze aanvraag vereist meer gegevens en de verwerking duurt langer dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als u van plan bent in Canada te gaan werken, hetzij tijdelijk of voor onbepaalde tijd, heeft u naast uw eTA of TRV een werkvergunning nodig. Voordat u een werkvergunning kunt aanvragen, moet u doorgaans een aanbieding voor werk hebben van een Canadese werkgever, ofschoon het soms mogelijk is vrijstelling van deze voorwaarde te krijgen, afhankelijk van uw beroep of het soort werk dat u kunt doen in Canada.

U kunt een werkvergunning ofwel online of op papier aanvragen. Tijdens uw aanvraag moet u certificeren dat u alleen zult werken voor de specifieke werkgever die u een baan heeft aangeboden en dat u Canada aan het einde van uw tewerkstelling zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen lijken veel op werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen heeft u ook een eTA of TRV nodig. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, er zijn zelden uitzonderingen. Tenzij u naar de kleuterschool gaat, dient u een studentenvergunning aan te vragen.

U kunt een studentenvisum online of op papier aanvragen. U dient overeen te komen dat u Canada aan het einde van uw studie zult verlaten (tenzij u aansluitend een werkvisum verkrijgt), en u dient aan te tonen dat u passende financiële steun heeft om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure van visum voor Canada

Om een Canadees visum aan te vragen bestaat er een aantal stappen die moeten worden gevolgd. U kunt ofwel online of op papier een visum aanvragen. Voor beide soorten aanvraag dient u te selecteren vanuit welk land u een aanvraag doet alsmede gegevens te verstrekken omtrent uw geschiktheid voor uw gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag is voorzien van een instructiegids die gebruikt wordt om de documenten en formulieren te verzamelen die nodig zijn om uw visumapplicatie voor Canada te versturen. Alleen daartoe geschikte aanvragers kunnen online een Canadees visum aanvragen.

Aanvraag op papier

Om een Canadees visum aan te vragen dient u eerst het aanvraagpakket dat alle benodigde formulieren die u moet invullen bevat, te downloaden en uit te printen. Als dit voltooid is, betaalt u een bedrag voor uw visumaanvraag. Zodra dit betaald is, kunt u uw visumaanvraag ter verwerking versturen.

Reisinformatie Toronto

Ontario heeft een enorme hoeveelheid activiteiten in petto voor bezoekers met uiteenlopende voorkeuren. Er staat een schatkamer aan juwelen te wachten die nu ontdekt gaan worden door de avontuurlijke reiziger. Er zijn adembenemende watervallen en nationale parken, grandioze torens door mensen gebouwd en spectaculaire zee-attracties. Ontario huisvest Toronto, Canada’s grootste stad, en de hoofdstad Ottawa.

Prachtige watervallen

Een reis naar Canada zou niet volledig zijn zonder een bezoek aan de wereldberoemde Niagara Waterval. De grootste van de drie watervallen waaruit de Niagara bestaat is de beroemde Horseshoe waterval.  Deze verbluffende getuigenis van natuurkracht stort 57 meter naar beneden en veroorzaakt een dynamisch en ondoordringbaar watergordijn dat Canada en Amerika met elkaar verbindt. Hij is gemakkelijk te vinden; gelegen bij de stad van dezelfde naam, Niagara Falls. Er wachten u fantastische vergezichten tijdens de wandeling over de voornaamste toeristenstrook naar de rand van de kloof, waar u naar hartenlust foto’s kunt maken, of eenvoudig met open mond naar dit geweldige staaltje natuurkracht kunt blijven staren.

Parliament Hill

Hier gaan we van het handwerk van de natuur naar de bouwwerken van de mens. Parliament Hill is een vorstelijk complex met geschutskoepels en torens. De meest prominente is de Peace Tower die 90 meter de lucht in steekt met aan weerskanten de statige Senate en Houses of Parliament. Het hele bouwwerk ziet uit op de serene rivier de Ottawa, waardoor het geheel een aangename plek is om rustig te gaan zitten en de historische omgeving in u op te nemen.

Natuurparken

Als je aan Canada denkt, dan denk je aan natuurparken die de prachtigste ter wereld kunnen worden genoemd. Of u nu op zoek bent naar waterpret, zoals kanovaren of langs de oever wilt trekken met mooie uitzichten, de nationale parken van Ontario zullen u niet teleurstellen. Het Nationale park Georgian Bay Islands en het National Marine Park Fathom Five zijn perfect voor wateravonturen zoals onder water duiken of bootje varen, en dan zijn er Algonquin, Killarney Provincial Parks, French River en Bruce Peninsula National Park die prachtige bossen en meren voor u in petto hebben.

Zeeleven

Als u graag walrussen, zeeleeuwen, dolfijnen en ook zwaardwalvissen van dichtbij wilt bekijken, moet Marine Land beslist bovenaan uw lijst van bezienswaardigheden komen te staan. U zult misschien ook wel genieten van de Beluga walvissen bij de Arctic Cove, die altijd een hit zijn tijdens gezinsuitjes. In het park bevindt zich ook een baan met de toepasselijke naam Sky Screamer, een rit waarbij je 137 meter de lucht in gaat en weer met een plons neerkomt. Leuk voor degenen die nog wat ijzingwekkende actie aan hun dag willen toevoegen.

Kunst

Voor liefhebbers van kunst is er de Art Gallery of Ontario waar vooral Afrikaanse en Oceanische kunst wordt geëxposeerd. Misschien geniet u ook van werken uit de Renaissance en het baroktijdperk en er zijn wat hedendaagse kunstenaars aan het werk in galerieworkshops. Er is een uitgebreide bibliotheek waar u in kunt rondsnuffelen. Een aantal wereldberoemde exposities zijn hier gehouden en zullen in de toekomst ongetwijfeld ook nog gehouden worden.

CN Tower

De CN Tower komt het meest tot zijn recht in het donker, wanneer hij oplicht als een gigantisch baken. Dan is hij zichtbaar vanuit ieder hoekje van de stad. Om ten volle van het werkstuk te genieten wilt u waarschijnlijk wel een kijkje nemen aan de top. U neemt de lift die direct naar het observatiedek en restaurant gaat waar u vergezichten wachten over de stad en het Ontariomeer en als het weer heel helder is, kunt u de pluizige dampen van de machtige Niagarawaterval nog zien. In de avond als het donker is wacht u een heel andere kijkervaring, wanneer u de stad ziet met miljoenen kleurige lichtjes. De CN Tower is een van de meest iconische attracties en u moet hem zeker gaan bekijken tijdens uw Canadese avontuur.

Conclusie

Ontario heeft echt voor iedereen iets bijzonders te bieden. Of u nu speciaal voor de pracht van de natuur bent gekomen of voor wonderen vervaardigd door mensenhanden, of misschien een beetje van allebei, u bent verzekerd van een gedenkwaardige ervaring tijdens uw bezoek aan de prachtige stad die Ontario is.