Visum voor Montreal, Quebec

Bewerkt: Dec 12, 2022 | Gepubliceerd: Dec 12, 2022 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visum voor Montreal, Quebec

Introductie

Dit artikel geeft informatie over het verkrijgen van een visum voor Montreal, of een eTA voor personen die de juiste reismachtiging zoeken. Een geldig visum voor Montreal of een eTA wordt vereist vóór uw vertrek naar Canada.

Overzicht van visum- en eTA-vereisten

Om naar een Canadese luchthaven te reizen, zelfs op doorreis, heeft u een visum of elektronische reismachtiging (eTA) nodig. Dit wil zeggen dat zelfs wanneer uw oorspronkelijke reisbestemming niet Montreal was maar Amerika (bijvoorbeeld), dan zou een eTA of bezoekersvisum toch nodig zijn. Wat de documenten betreft, die zouden verschillend zijn naar gelang factoren zoals het land van vertrek, de nationaliteit en de vorm van transport.

Over het algemeen kunnen staatsburgers van gebieden of landen met visumvrijstelling op doorreis gaan door Canada of een bezoek afleggen in Canada met een wettelijk geldig paspoort en een geldige eTA voor Montreal, mits het verblijf niet langer duurt dan zes maanden. Sommige personen, zoals Canadese staatsburgers die in een ander land wonen, wettelijk ingezetenen van Canada enzovoorts, hebben misschien alleen een geldig paspoort nodig om Canada te betreden. Hier volgen meer uitzonderingen op de visumregel:

 • Staatsburgers van de Verenigde Staten
 • Personen die al in het bezit zijn van een tijdelijke verblijfsvergunning voor Canada
 • Bepaalde buitenlandse diplomaten
 • Franse staatsburgers die wonen in Miquelon en Saint-Pierre
 • Bemanning van commerciële vluchten
 • Personen met een visum voor Amerika die met een vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen, waarbij de reden voor de landing in Canada is, om bij te tanken
 • Personen op doorreis via Canada als vliegtuigpassagier met een visum dat nodig is voor hun land van bestemming
 • Buitenlandse strijdkrachten die in functie op bezoek zijn
 • Mensen die in het bezit zijn van een werk- of studievergunning die Canada opnieuw betreden na een bezoek aan Amerika of Miquelon en Saint-Pierre

Een eTA is nodig voor reizigers met een visumvrijstelling. Staatsburgers van landen die geen visumvrijstelling hebben die tijdelijk Montreal willen bezoeken, zoals tijdelijke buitenlandse werknemers die een werkvergunning hebben, toeristen en internationale studenten dienen een TRV (temporary resident visa) aan te vragen. TRV is hoofdzakelijk een overheidsdocument dat wordt uitgegeven door een Canadees visumkantoor buiten Canada. Daarin wordt aangegeven dat de persoon aan de vereisten heeft voldaan om Canada wettelijk als gast te betreden. Deze tijdelijke visa kunnen voor afzonderlijke of meerdere bezoeken zijn.

Canadese Elektronische reismachtiging (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reismachtiging die tot doel heeft, de procedure voor het betreden van Canada te vereenvoudigen voor normale reisdoeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis. Personen die Canada willen bezoeken voor minder dan zes maanden, voor toeristische, zakelijke of doorreisdoeleinden of voor het ontvangen van medische behandelingen kunnen geschikt zijn. Een Canadese eTA wordt uitgegeven voor een periode van vijf jaar, vanaf de datum van uitgifte of tot aan de vervaldatum van het paspoort.

De Canadese eTA maakt het mogelijk voor paspoorthouders van tientallen landen om online reismachtigingen aan te vragen zonder de noodzaak van een visum voor Montreal.

Er zijn verscheidene gebruiksmogelijkheden voor een Canadese eTA, van het bijwonen van familiebruiloften tot aan het houden van een speech op een zakelijke conferentie. Er zijn echter ook beperkingen verbonden aan het gebruik van een eTA. Als deze gebruikt wordt op een manier die niet is toegestaan, kan een eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Daarom is het belangrijk dat de aanvragers van eTA precies begrijpen wat is toegestaan in het kader van een eTA.

Toegestaan gebruik voor zakelijke doeleinden

Ofschoon een Canadese eTA doorgaans beschouwd wordt als een reismachtiging voor toerisme, kan hij ook worden gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakelijke relaties te ontmoeten, een nalatenschap te regelen of te onderhandelen over een zakencontract. Hij is niet bedoeld als werkvergunning, maar een Canadese eTA kan worden gebruikt om zakelijke vergaderingen bij te wonen in Canada. Als u van plan bent naar Montreal te reizen voor een zakenvergadering en een eTA wilt gebruiken, dan kan u worden gevraagd bijkomende documenten te tonen tijdens uw eTA aanvraag of aan de Canadese grens. Waarschijnlijk zal men u vragen om bewijs te leveren dat uw bron van inkomsten buiten Canada ligt, en dat uw werkgever ook gestationeerd is buiten Canada.

U kunt ook een zakelijke conferentie bijwonen in Canada met een Canadese eTA. Als u uw eTA voor dit doel gebruikt, kan het Canadese immigratiepersoneel u om een bewijs vragen dat u niet in Canada werkt, noch werkzoekende bent in Canada.

Goedgekeurd gebruik voor toerisme

De meeste mensen vragen een eTA aan voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn activiteiten zoals sightseeing en het bezoeken van vrienden of familie.

Toegestane doorreisdoeleinden

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor doorreisdoeleinden waarbij een reiziger op een ander vliegtuig overstapt op Canadees grondgebied op weg naar een niet-Canadese reisbestemming.

Ongeoorloofd gebruik

Alhoewel er veel toegestane doeleinden zijn voor een Canadese eTA, zijn er dingen die u wettelijk niet toegestaan zijn met een eTA.

U bent niet geoorloofd in Canada te werken met een eTA. U kunt eTA gebruiken voor zakelijke doeleinden, maar u mag geen baan hebben in Canada of naar werk zoeken terwijl u met een eTA het land bent binnengegaan. Indien u in Canada wilt werken dient u een werkvisum aan te vragen. Dit geldt zowel voor een nieuwe carrière in Montreal als voor tijdelijk werk. U mag geen betaling aanvaarden voor werk in Canada zonder een passend Canadees werkvisum.

U kunt niet gaan studeren in Canada met een eTA. U dient een Canadees studentenvisum te verkrijgen als u in Canada een opleiding wilt volgen.

Voorwaarden met betrekking tot geschiktheid voor eTA

 1. U kunt een eTA alleen gebruiken voor het betreden van Canada met een vliegtuig.
 2. U mag geen geschiedenis hebben van weigeringen om Canada binnen te komen of deportatie. Als dit wel het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk afgewezen.
 3. U moet een elektronisch paspoort hebben.
 4. U mag geen uiterst besmettelijke ziekten hebben zoals tuberculose op het moment van uw bezoek of op het moment van de eTA aanvraag.
 5. U mag in het verleden niet veroordeeld zijn geweest voor een misdrijf of misdrijven hebben begaan die ernstig letsel of ernstige schade hebben toegebracht aan mensen of eigendommen.

Aanvraagprocedure voor een Canada eTA

Om een eTA aan te vragen heeft u uw paspoort- en werknemersgegevens nodig. U moet rekenen op 15-20 minuten per aanvraag. Bij de meeste aanvragers duurt het meestal een paar minuten voordat de aanvraag verwerkt en goedgekeurd is. Door de verbeterde en geautomatiseerde screening kan uw aanvraag echter gemarkeerd worden en kan er een handmatige controle vereist worden. Tijdens een handmatige controle kan men u vragen om meer informatie of documentatie om uw eTA aanvraag te kunnen verwerken. Als u er niet in slaagt deze informatie of documentatie tijdig te tonen tijdens de handmatige controle, zal dit tot een afwijzing van uw eTA aanvraag leiden.

Indien u in aanmerking komt voor een eTA, kunt u met uw aanvraag beginnen.

Soorten Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA’s zijn alleen bestemd voor personen afkomstig uit landen met visumvrijstelling en permanent ingezetenen van de Verenigde Staten. Als u niet afkomstig bent uit een land met visumvrijstelling, geen staatsburger van de V.S. bent en geen permanent ingezetene bent van de Verenigde Staten, dan heeft u een visum nodig voor Montreal.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum is bekend als een Temporary Resident Visa, of afgekort, TRV. Net als bij een eTA, kunt u dit online aanvragen. U kunt ook een visum aanvragen door middel van een papieren aanvraagformulier. De aanvraag van een visum vereist meer gegevens en vergt een langere verwerkingstijd dan een eTA aanvraag.

Werkvergunning

Indien u van plan bent in Canada te werken, hetzij tijdelijk of voor langere periode, heeft u een werkvergunning nodig naast uw eTA of TRV. Voordat u een werkvergunning kunt aanvragen heeft u doorgaans een aanbieding van werkgelegenheid nodig van een Canadese werkgever, ofschoon het soms mogelijk is vrijgesteld te worden van deze voorwaarde, afhankelijk van het beroep of het soort werk dat iemand kan doen in Canada.

U kunt een werkvergunning ofwel online of op papier aanvragen. Tijdens uw aanvraag moet u certificeren dat u alleen voor de specifieke werkgever zult werken die u een baan heeft aangeboden, en dat u Canada aan het einde van uw tewerkstelling zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen lijken heel veel op werkvergunningen. Om een studievergunning aan te vragen dient u ook een TRV of eTA te hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, met heel weinig uitzonderingen. Tenzij u van plan bent naar de kleuterschool te gaan, moet u voor een studievergunning zorgen.

U kunt een studentenvisum aanvragen online of op papier. U moet ermee instemmen dat u Canada aan het einde van uw studie zult verlaten (tenzij u daarna aansluitend een werkvergunning krijgt), en u moet aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om in Canada te wonen.

Canadese visumaanvraagprocedure

Om een Canadees visum aan te vragen moet u een aantal stappen volgen. U kunt het ofwel online of op papier aanvragen. Voor beide soorten aanvraag wordt u gevraagd het land te selecteren van waaruit u de aanvraag doet alsmede een aantal gegevens te verstrekken omtrent uw geschiktheid voor uw gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (geschiktheidsbeperkingen)

De online aanvraag houdt in, een instructierichtlijn die gebruikt moet worden om de documenten en formulieren voor te bereiden die nodig zijn om uw Canadese visumaanvraag te versturen. Alleen daartoe geschikte aanvragers kunnen echter online een Canadees visum aanvragen.

Aanvraag via een papieren formulier

Om een Canadees visum aan te vragen met een papieren formulier dient u vooraf het aanvraagpakket te downloaden en uit te printen, met alle bijbehorende formulieren die u moet invullen. Als dit gedaan is, dient u een bedrag te betalen om uw visumaanvraag te verwerken. Zodra dit betaald is, kunt u uw visumaanvraag ter verwerking verzenden.

Reisinformatie voor Montreal

Montreal is een grote stad van Canada waar veel te beleven valt. De cultuur van het verleden en de moderne welvaart vloeien er moeiteloos in elkaar over, net zoals dat met Wenen in Oostenrijk het geval is. Daardoor heeft de stad een heleboel te bieden zowel aan oudere mensen die er graag het een en ander gaan bezichtigen, als de jeugd die meer uit is op plezier maken in de stad.

Er is heel veel te zien en te doen in Montreal. Openbare markten, het nachtleven, multiculturele straten, muziekfestivals zijn een onderdeel van het leven in Montreal. De grootste kerk van Canada, St. Joseph’s Oratory, staat in Montreal. Hij is echter gesitueerd aan de westelijke rand van de stad, wat inhoudt dat u een eindje moet reizen om er te komen.

De beste tijd om Montreal te bezoeken is tijdens de korte lente; laat in april of begin mei. Dat is de beste tijd, wanneer de temperatuur niet onder nul is en het er nog niet zo druk is. Als dit uw eerste keer is dat u Montreal gaat bezoeken en u kent de stad nog niet zo goed, gaat u dan niet zelf autorijden door de binnenstad; dat kan een hele opgave worden. Gelukkig zijn er verscheidene metrostations in de stad.

Het grootste deel van Canada is bedekt met sneeuw. De zuidelijkste grens is waar de meeste menselijke activiteit plaatsvindt. Daardoor is het duidelijk dat de winter niet de ideale tijd is om Montreal te bezoeken. Dat wil echter niet zeggen dat de stad een winterslaap houdt. Er gebeuren een heleboel dingen tijdens het sneeuwseizoen. Daar heb je bijvoorbeeld Mount Royal, waar het in de winter net zo levendig blijft als in de warmere maanden. Mount Royal is overigens een hoge heuvel en is de grootste schat van Montreal die is ontworpen door dezelfde persoon die ook Central Park in New York creëerde.

Conclusie

Hoe fijn uw vakantie of bezoek in Montreal wordt, hangt voor een groot deel af van het jaargetijde waarin u de stad bezoekt en van de plannen die u heeft gemaakt. Vergeet u ook vooral niet om de juiste reismachtiging te verkrijgen voor uw reis naar Montreal; het laatste waar u zin in heeft is opgehouden te worden door Canadese immigratiebeambten vanwege een probleem dat u gemakkelijk had kunnen voorkomen.