Visum voor Quebec City, Quebec

Bewerkt: Jun 12, 2023 | Gepubliceerd: Jun 12, 2023 | Tags: Canada visum, Canada eTA

Visa for Quebec City, Quebec - Canada

Introductie

In dit artikel vindt u informatie over het aanvragen van een visum voor Quebec City of een eTA, voor personen die op zoek zijn naar de juiste reismachtiging. Een geldig visum voor Quebec City of eTA wordt vereist voordat u naar Canada vertrekt.

Overzicht van visa en eTA

Een van de eerste dingen die een bezoeker aan Quebec City moet weten is dat de voorwaarden om Canada te betreden sinds maart 2016 wat veranderd zijn. Staatsburgers van landen met visumvrijstelling zoals de landen van de Europese Unie, Australië en andere zijn nu verplicht een Electronic Travel Authorization (eTA) aan te vragen indien zij per vliegtuig in Quebec City aankomen. Deze eTA is ook nodig om op doorreis via een Canadese luchthaven te gaan, maar is niet nodig als men over land of per schip aankomt. Door de eTA zijn de vereisten meer gelijk geworden aan die van de Verenigde Staten. De enige uitzonderingen op deze regel zijn staatsburgers van de V.S., iedereen met een geldig Canadees visum en personen met de Canadese nationaliteit (ook met een dubbele nationaliteit) of permanent ingezetenen.

Uw eTA online aanvragen is eenvoudig, en in de meeste gevallen wordt uw aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd. In bepaalde gevallen kan het langer duren, omdat er meer gegevens nodig zijn en in die gevallen wordt u binnen drie dagen per e-mail op de hoogte gesteld van de verdere stappen die u moet ondernemen om uw aanvraag succesvol af te ronden. U kunt uw aanvraagstatus op elk moment online controleren en zo nodig uw details bijwerken.

Zodra uw eTA is uitgegeven blijft hij vijf jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort.

Gedurende die tijd kunt u meerdere bezoeken aan Canada afleggen, tot maximaal zes maanden per verblijf.

Naast het tonen van een eTA dient u bewijs te kunnen overleggen van voldoende financiële middelen om uw verblijf te ondersteunen en plannen om het land te verlaten voordat de toegestane periode van zes maanden verstrijkt.

Een volledige lijst van landen met visumvrijstelling kan hier gevonden worden. Staatsburgers van andere landen hebben een volledig visum nodig om Canada te betreden. Er bestaan verscheidene soorten visa, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden uitgegeven.

Canadese Electronic Travel Authorization (eTA)

De Canadese eTA is een elektronische reismachtiging die is bedoeld om de procedure voor het betreden van Canada voor de meest normale doeleinden zoals toerisme, zaken of doorreis te vereenvoudigen. Personen die Canada willen bezoeken voor een periode van maximaal zes maanden voor toeristische, zakelijke of doorreisdoeleinden of het ontvangen van medische behandelingen kunnen ervoor in aanmerking komen. Een Canadese eTA wordt uitgegeven voor een periode van vijf jaar na datum van uitgifte, of tot de vervaldatum van het paspoort.

De Canadese eTA stelt paspoorthouders van tientallen landen in staat om online een reismachtiging aan te vragen zonder een visum nodig te hebben, voor bijvoorbeeld Quebec City.

Er zijn veel gebruiksmogelijkheden voor een Canadese eTA, van het vieren van bruiloften met familie tot aan speeches houden tijdens zakelijke conferenties. Er zijn echter beperkingen voor het gebruik van een eTA. Indien gebruikt op ongeoorloofde wijze, kan een goedgekeurde eTA van een aanvrager worden ingetrokken. Het is dus belangrijk om te zorgen dat eTA-aanvragers een volledig begrip hebben van de manieren waarop het reizen met een eTA is toegestaan.

Toegestaan zakelijk gebruik

Alhoewel een Canadese eTA vooral als reismachtiging voor toerisme is bedoeld, kan hij ook worden gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Met een eTA kunnen reizigers Canada bezoeken om zakelijke relaties te ontmoeten, een nalatenschap te regelen of een zakencontract af te sluiten. Het is geen werkvisum, maar een Canadese eTA kan worden gebruikt om zakelijke vergaderingen te houden in Canada. Als u van plan bent om voor een zakelijke vergadering naar Quebec te reizen kan u worden gevraagd om meer documentatie tijdens het online aanvragen van uw eTA of aan de Canadese grens. Het is mogelijk dat u een bewijs moet tonen dat uw hoofdzakelijke bron van inkomsten buiten Canada is gelegen en dat uw werkgever buiten Canada is gesitueerd.

U kunt ook zakelijke conferenties bijwonen in Canada met een eTA. Als u uw eTA voor dit doel gebruikt, is het mogelijk dat de Canadese immigratiebeambten u om een bewijs vragen dat u niet in Canada werkt of werk in Canada zoekt.

Toegestaan toeristisch gebruik

De meeste mensen vragen een eTA aan voor toeristische doeleinden. Toegestane toeristische doeleinden zijn onder andere sightseeing en bezoek aan vrienden of familie.

Toegestaan gebruik voor doorreizen

Een Canadese eTA kan ook worden gebruikt voor doorreisdoeleinden waarbij een reiziger op een ander vliegtuig overstapt op Canadees grondgebied, op weg naar een andere bestemming.

Ongeoorloofd gebruik

Ofschoon er vele gebruiksmogelijkheden zijn voor een Canadese eTA, zijn er dingen die u wettelijk niet zijn toegestaan met een eTA.

Het is niet toegestaan in Canada te werken met een eTA. U kunt een eTA voor bepaalde zakelijke doeleinden gebruiken, maar u mag geen baan hebben of een baan aannemen in Canada als u enkel een eTA heeft. Daarvoor heeft u een werkvisum nodig, indien u in Canada wilt werken. Dit geldt wanneer u een carrière wilt beginnen in Quebec City of hoopt op tijdelijk werk. U kunt geen betaling aannemen voor werk in Canada zonder een passend Canadees werkvisum.

U kunt ook niet studeren in Canada met een eTA. U moet een Canadees studentenvisum hebben als u een opleiding in Canada wilt volgen.

Voorwaarden die invloed hebben op geschiktheid voor eTA

  1. U kunt alleen een eTA gebruiken als u per vliegtuig naar Canada komt.
  2. U mag geen eerdere weigeringen om Canada te betreden en geen deportatie in uw voorgeschiedenis hebben. Als dit het geval is, wordt een eTA waarschijnlijk afgewezen.
  3. U dient een elektronisch paspoort te hebben.
  4. U mag geen zeer besmettelijke ziekten zoals tuberculose hebben op het moment van uw bezoek of op het moment van uw eTA-aanvraag.
  5. U mag niet veroordeeld zijn voor een misdrijf dat ernstig letsel of schade heeft berokkend aan mensen of eigendommen.

Aanvraagprocedure voor Canada eTA

Om een eTA aan te vragen heeft u uw paspoort en werkgegevens nodig. Doorgaans zou een aanvraag 15-20 minuten per keer moeten duren. Aanvragen worden meestal verwerkt en goedgekeurd binnen enkele minuten, voor de meeste aanvragers. Door verbeterde en geautomatiseerde screening kan het echter gebeuren dat uw aanvraag wordt gemarkeerd en er een handmatige controle wordt uitgevoerd. Bij een handmatige controle zal u worden gevraagd extra gegevens of documentatie te tonen voor de verwerking van uw eTA-aanvraag. Als deze gegevens of documentatie niet tijdig kunnen worden gepresenteerd tijdens de handmatige controle zal dit tot gevolg hebben dat de eTA-aanvraag wordt afgewezen.

Indien u voor een eTA in aanmerking komt, kunt u beginnen met het doornemen van de voorwaarden van een Canada eTA.

Verschillende Canadese visa en vergunningen

Canadese eTA’s zijn enkel bestemd voor personen uit een land met visumvrijstelling en permanent ingezetenen van de Verenigde Staten. Als u niet afkomstig bent uit een land met visumvrijstelling, geen staatsburger van de V.S. bent en geen permanent ingezetene van de Verenigde Staten, dan heeft u een visum nodig voor Quebec City.

Toeristenvisum

Een Canadees toeristenvisum is bekend als Temporary Resident Visa, afgekort TRV. Evenals een eTA kunt u dit online aanvragen. U kunt ook een aanvraag op papier doen. Voor deze aanvraag zijn meer gegevens nodig en de verwerking duurt langer dan een eTA-aanvraag.

Werkvergunning

Als u van plan bent in Canada te gaan werken, tijdelijk of voor onbepaalde tijd, dan heeft u een werkvergunning nodig, samen met uw eTA of TRV. Voordat u een werkvergunning kunt aanvragen dient u een aanbieding voor werk te hebben van een Canadese werkgever, ofschoon het soms mogelijk is om vrijgesteld te worden van deze voorwaarde, afhankelijk van het beroep dat u heeft of het soort werk dat iemand kan doen in Canada.

U kunt een werkvergunning ofwel online of op papier aanvragen. Als u de aanvraag indient, dient u te certificeren dat u uitsluitend voor de specifieke werkgever zult werken die u een baan heeft aangeboden en dat u Canada aan het einde van uw tewerkstelling zult verlaten.

Studievergunning

Studievergunningen lijken veel op werkvergunningen. Om een studievergunning te kunnen aanvragen moet u ook een TRV of eTA hebben. Alle studenten hebben een studievergunning nodig, er zijn weinig uitzonderingen. Als u niet naar de kleuterschool wilt gaan, zorg dan voor een studievergunning.

U kunt een studievergunning online of op papier aanvragen. U moet overeenkomen dat u Canada aan het einde van uw studie zult verlaten (tenzij u aansluitend een werkvergunning   krijgt) en u dient aan te tonen dat u passende financiële ondersteuning heeft om in Canada te wonen.

Aanvraagprocedure voor Canadees visum

Om een Canadees visum aan te vragen moet er een reeks stappen worden gevolgd. U kunt uw aanvraag zowel online als op papier indienen. Voor beide soorten aanvraag dient u uit een keuzemenu te selecteren vanuit welk land u de aanvraag doet en gegevens tonen omtrent uw geschiktheid voor uw gewenste reisdoeleinden.

Online aanvraag (beperkingen voor geschiktheid)

Bij de online aanvraag horen instructierichtlijnen die worden gebruikt om de documenten en formulieren die nodig zijn voor de aanvraag van een Canadees visum voor te bereiden. Alleen aanvragers die in aanmerking komen kunnen echter online een Canadees visum aanvragen.

Aanvraag op papier

Voor het aanvragen van een Canadees visum op papier dient u eerst het aanvraagpakket te downloaden en uit te printen, waar alle formulieren in zitten die u moet invullen. Als dit is voltooid dient u een bedrag te betalen om uw visumaanvraag te verwerken. Zodra dit betaald is, kunt u uw visumaanvraag opsturen voor verwerking.

Reisinformatie voor Quebec City

De geschiedenis van Quebec gaat meer dan 400 jaar terug. Daarom is Quebec City een van de meest intrigerende plaatsen die u in Canada kunt bezoeken. De stad is gelegen aan de St. Lawrencerivier en is gebouwd op een aantrekkelijke compacte schaal vergeleken met de uitgestrektheid van het omliggende land. De stad vormt een volmaakte plaats voor ontspanning en is toch stimulerend, of het nu in de comfortabele zoelte van de zomer is of de ongerepte schoonheid van de winter.

Quebec City lijkt misschien wel het meest op een Europese stad van heel Noord-Amerika, zoals het zijn status betaamt als enige stad in Canada waar bijna voor 100% Frans wordt gesproken. Old Quebec staat tjokvol historische gebouwen binnen zijn versterkte muren, waarbij het grand hotel Château Frontenac een volmaakt voorbeeld is van de kenmerkende schoonheid van de buurt. Dit sierlijke gebouw wordt beschreven als het meest gefotografeerde hotel ter wereld, beschikt over wel 800 kamers verspreid over 18 verdiepingen en biedt een indrukwekkend uitzicht op de stad.

Van dichtbij is het hotel indrukwekkend, maar om er een beter uitzicht op te krijgen, zou u met een veerpont de rivier kunnen oversteken naar Levis. Dit is een afstand van 1 km die ongeveer 12 minuten duurt, maar u krijgt er een heel ander gezicht op Old Quebec dat prachtig afsteekt tegen de weidse luchten en waarvan de lichten in de avond op betoverende wijze weerspiegeld worden in het water.

Een eindje verderop is de Huron-Wendal Nation in Wendlake dat een fascinerend beeld geeft van de inheemse cultuur en geschiedenis van het gebied. Het Huron-Wendal Museum neemt de bezoeker mee naar de 17e eeuw door middel van dans, podiumkunst en vertelkunst. Er zijn ook tentoonstellingen van de traditionele ambachten van de Natie en artefacten.

Als een herinnering aan het feit dat de natuur een reële kracht is in het gebied is er de Montmorency waterval die 30 m hoger is dan de Niagarawaterval die eigenlijk bekender is. Hij is slechts 15 minuten buiten de binnenstad gesitueerd. U kunt het schouwspel bewonderen vanaf de veilige kust, de hoogten trotseren over de hangbrug of rondvaren in een gondel door het spetterende water onderaan de waterval.

Conclusie

Waar u ook op uit bent; de ontspannende charme van de oude wereld, een staaltje geschiedenis of een blik op de uitgestrekte vergezichten van het omliggende land, Quebec City is een ideale bestemming voor bezoekers aan Canada, in elk jaargetijde.