Wat betekent eTA machtiging hangend?

Bewerkt: Mar 10, 2020 | Tags: Canada eTA Status, Canada eTA in behandeling

Inleiding

Een Canadese eTA aanvragen is een snel en gemakkelijk proces, maar soms gaat het toch niet altijd volgens plan. Ook wanneer u uw best doet om het formulier op de juiste wijze in te vullen, toch kunt u een bericht ontvangen dat uw aanvraag hangend is. Wat betekent dit? Wat kan de oorzaak zijn dat de verwerking vertraagd wordt? Hier zijn een paar veel voorkomende redenen dat Canadese eTA aanvragen niet automatisch goedgekeurd worden.

U heeft een fout gemaakt.

Heeft u uw paspoortnummer verkeerd ingetypt? Het is gemakkelijk om een teken over het hoofd te zien, maar dat kan een groot verschil maken op uw eTA aanvraag. Indien u een dergelijke fout op uw eTA aanvraag heeft gemaakt, veroorzaakt dat vertraging en moet u het opnieuw proberen. Een dergelijk scenario is makkelijk te vermijden. Tijdens het invullen van uw formulier moet u heel voorzichtig zijn met het uittypen van uw naam, paspoortnummer en de datums. Neem de tijd om het over te lezen als u klaar bent met invullen. Gelukkig wordt een aanvraag zelden helemaal afgewezen als er een dergelijke fout in staat. Toch zullen de fouten moeten worden verbeterd doordat u een nieuwe eTA aanvraag indient.

Uw naam staat in een databank van een veiligheidsdienst

Indien er veiligheidsproblemen aan uw identiteit zijn verbonden zult u moeten wachten totdat uw aanvraag handmatig is verwerkt. Dit kan gebeuren als u een strafblad heeft, of indien uw naam gekoppeld is aan een vergrijp tegen de mensenrechten en/of georganiseerde misdaad. U kunt ook last hebben van vertragingen in de verwerking van uw aanvraag indien u geassocieerd bent met andere veiligheidsrisico’s die de Canadese immigratiedienst kan voorzien.

U bent veroordeeld geweest voor rijden onder invloed

Als u een goede reden nodig heeft om te vermijden dat u onder invloed van alcohol of drugs rijdt, dan is dit er zeker een. Indien u veroordeeld bent geweest voor rijden onder invloed van  bepaalde stoffen kan uw aanvraag gemarkeerd worden. In veel gevallen wordt uw eTA aanvraag  geweigerd als u om deze redenen veroordeeld bent geweest.

De computer heeft uw aanvraag gemarkeerd

De meeste aanvragen worden elektronisch verwerkt, daarom kunnen eTA’s binnen een paar minuten goedgekeurd worden. Als de computer echter iets ontdekt dat niet juist is, zal er een alarm ingeschakeld worden voor handmatige verwerking. Dit gebeurt meestal als er problemen met veiligheid zijn, zoals hier boven beschreven wordt.

U heeft gezondheidsproblemen

In de eTA aanvraag wordt gevraagd naar informatie omtrent uw medische geschiedenis. U moet een vraag beantwoorden of u tuberculose heeft gehad of in contact bent geweest met iemand die aan tuberculose lijdt. U moet ook enige ziektes die u heeft, selecteren uit een keuzemenu. Afhankelijk van de aard van het geval zal een medisch probleem vertraging veroorzaken in uw eTA aanvraag, aangezien het handmatig verwerkt moet worden.

Tot slot

Na het lezen van de lijst van mogelijke oorzaken van de vertraging bent u er waarschijnlijk al achter gekomen waarom uw machtiging nog hangend is. Hopelijk krijgt u het bericht over uw eTA aanvraagstatus lang voor de geplande vertrekdatum naar Canada. De beste manier om deze problemen te voorkomen is een tijd van tevoren met de aanvraag te beginnen. Als u uw aanvraag voor een eTA voor Canada nog niet ingediend heeft, begin er dan mee, om ongemak te vermijden.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen