Is een spoedaanvraag van een eTA mogelijk?

Bewerkt: Mar 10, 2020 | Tags: Canada eTA Aanvraagformulier, Canada Toelatingseisen, Versnelde Canada eTA

Inleiding

Bent u van plan om een Canadese eTA aan te vragen? Op het eerste gezicht lijkt het aanvragen van dit reisdocument misschien overweldigend. Hoewel deze aanvraag niet zo gedetailleerd is als een visumaanvraag, krijgt u bij het aanvragen van een eTA-aanvraag veel vragen over uw identiteit en achtergrond. Als u uw Canadese eTA snel nodig hebt, vraagt u zich misschien af of er een manier is om de aanvraag te versnellen. In dat geval bent u hier op het juiste adres. Lees verder om te weten te komen wat de snelste manier is om aan een eTA te komen.

Is een spoedaanvraag van een eTA mogelijk?

Het korte antwoord op deze vraag is "nee". Er bestaat geen spoedaanvraagprocedure voor een eTA. Hoewel de eTA-website uw aanvraag niet kan versnellen, kunt u zelf wel veel doen om sneller een beslissing over uw eTA te krijgen.

Hoe lang duurt het meestal om een eTA aan te vragen?

Een eTA-aanvraag gaat meestal snel, waardoor een spoedaanvraag eigenlijk overbodig is. Binnen een uur na het indienen van de aanvraag kan uw eTA al zijn goedgekeurd. Dat is echter niet altijd het geval. Als u uw steentje wilt bijdragen om de aanvraag van uw Canadese eTA te versnellen, moet u zorgen dat u al voor de aanvraag de juiste documenten hebt verzameld.

Manieren waarop u de eTA-aanvraagprocedure kunt versnellen

Voor een eTA hebt u een geldig paspoort, eventuele eerdere Canadese reisdocumenten en uw vliegtickets nodig, als u deze al hebt. Zorg dat uw paspoort up-to-date is voordat u met uw eTA-aanvraag begint. Een verlopen of bijna verlopen paspoort kan uw aanvraag aanzienlijk vertragen, omdat u moet wachten om uw aanvraag in te dienen totdat u uw nieuwe paspoort hebt ontvangen. Zorg dat u alle documenten verzamelt die u nodig hebt voordat u inlogt op de Canadese immigratiewebsite om uw eTA aan te vragen. U moet de aanvraag in één keer invullen en u wilt niet helemaal opnieuw moeten beginnen als het een paar dagen duurt om de nodige documenten te vinden.

Manieren waarop u uw eTA-aanvraagprocedure niet kunt versnellen

Helaas zijn er factoren waarop u geen invloed kunt uitoefenen. Als uw eTA handmatig moet worden beoordeeld, kan de verwerking maanden in plaats van minuten in beslag nemen. Dit kan gebeuren als u een strafblad hebt, als u in contact bent gekomen met bepaalde ziekten of als er iets anders is aan uw aanvraag dat de Canadese immigratiedienst besluit te onderzoeken. Als dit gebeurt, kan het net zo lang duren om uw eTA te krijgen als dat het zou duren om een gewoon visum te krijgen.

Conclusie

De beste manier om te zorgen dat uw Canadese eTA-aanvraag tijdig wordt verwerkt, is om vroeg te beginnen en u goed voor te bereiden zodat u het formulier zorgvuldig kunt invullen om fouten die van invloed kunnen zijn op de goedkeuring van uw eTA te voorkomen. Neem dus de tijd om uw reisdocumenten te controleren en zorg dat u de aanvraag zo vroeg mogelijk indient. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken, zelfs wanneer de verwerking van uw aanvraag weken in beslag neemt door onvoorziene omstandigheden zoals een handmatige beoordeling van uw eTA-aanvraag door medewerkers van de Canadese immigratiedienst.

Vraag de juiste reisvergunning voor Canada aan

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor de Canadese eTA, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen of een van de vele andere in aanmerking komende landen, dan hebt u een goedgekeurde eTA nodig voordat u voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden naar Canada reist. Ga aan de slag met uw aanvraag of raadpleeg de eTA-eisen voor meer informatie over de Canadese eTA.

Canadese eTA aanvragen