Hoelang duurt het om een Canadese eTA-aanvraag in te vullen?

Bewerkt: jan 03, 2024 | Tags: Canada eTA vragen, Canada toegangsvereisten, Canada eTA aanvraagtijd

Een Canadese eTA, of Electronic Travel Authorization, is een digitaal reisdocument. Het aanvragen van een Canadese Electronic Travel Authorization (eTA) is een cruciale stap voor veel internationale reizigers die van plan zijn Canada te bezoeken. Om je reis soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat je weet hoeveel tijd het kost om dit proces af te ronden. Dit artikel geeft een gedetailleerd overzicht van de tijd die het kost om een Canada eTA aanvraag te voltooien, inclusief voorbereidingen, invullen van formulieren en verwerking.

Het is een eenvoudig proces om online een eTA aan te vragen en zodra deze is toegekend, wordt de reistoestemming elektronisch aan je paspoort gekoppeld en blijft deze maximaal vijf jaar geldig. Als je een visumvrije buitenlander bent of een permanente inwoner van de VS, heb je dit document nodig om naar Canada te vliegen.

Als je van plan bent om een eTA aan te vragen, vraag je je waarschijnlijk af hoe lang dit proces duurt. Dan zit je hier goed. Lees verder voor meer informatie over de tijd die je kunt verwachten tussen het starten van je aanvraag en het ontvangen van goedkeuring voor een Canadese eTA.

How much time is needed to complete a Canadian eTA application?
Hoeveel tijd is er nodig om een Canadese eTA aanvraag af te ronden?

Algemeen overzicht van de tijd die nodig is om een aanvraag in te dienen

Online een eTA aanvragen duurt vaak minder dan een uur. Het kan zelfs zo zijn dat je na het indienen van de aanvraag slechts een paar minuten hoeft te wachten om een e-mail te ontvangen met de resultaten van je aanvraag. Hoewel dit het geval is voor de meeste aanvragers, moeten veel aanvragers aanvullende documentatie opsturen, waardoor de tijd die je nodig hebt voor de aanvraag enkele dagen kan toenemen. Met andere woorden, treuzel niet. Zelfs als je je eTA-formulier binnen een uur zou kunnen indienen en goedkeuren, is het het beste om voor het slechtste scenario te plannen en jezelf een paar weken (of zelfs een paar maanden) te gunnen om het proces te voltooien.

Duur van het invullen van elk deel van het formulier

Eerste deel - Identiteitsgegevens

In het eerste deel worden vragen gesteld over uw identiteit, zoals uw naam, geboortedatum, geboorteplaats, staatsburgerschap en verblijfplaats en contactgegevens. Dit gedeelte neemt ongeveer vijf minuten in beslag, afhankelijk van hoe snel je kunt typen.

Tweede deel - Beroep

Het tweede deel bevat één vraag over je beroep. Neem een paar seconden de tijd om je beroep in het dropdownmenu te selecteren voordat je verder gaat.

Derde deel - Paspoort

De derde sectie verzamelt informatie over je paspoort. Als je je paspoort van tevoren bij de hand hebt, kun je dit proces versnellen en ongeveer vijf minuten aan dit onderdeel besteden. Als je al je bestanden moet doorzoeken om je paspoort te vinden, zal het veel langer duren. Je vindt alle informatie die je nodig hebt voor dit gedeelte op de fotopagina van je paspoort.

Vierde deel - Reisinformatie

Ga nu naar de vierde rubriek. Het onderdeel "Reisinformatie" heeft slechts één vraag. Geef gewoon antwoord op de vraag of je al dan niet weet wanneer je naar Canada zal reizen. Het is meestal geen goed idee om vliegtickets naar Canada te kopen voordat je eTA is goedgekeurd, maar als je van tevoren tickets koopt, moet je de tijd en datum op je ticket invullen. Als je dit gedeelte moet invullen, reken dan op vijf tot vijftien minuten, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat je je vliegticket hebt gevonden.

Vijfde deel - Achtergrondvragen

Als je al je persoonlijke gegevens hebt ingevuld, moet je een korte vragenlijst invullen over je gezondheid en reisgeschiedenis. Als het antwoord op alle vijf vragen "nee" is, kun je dit gedeelte in enkele seconden voltooien. Het kan echter langer duren als je op een vraag "ja" moet antwoorden en aanvullende informatie moet geven. Als je bijvoorbeeld in het verleden toegang tot een land is geweigerd, moet je uitleggen waarom. Hetzelfde geldt als je een strafblad hebt. Bovendien, als je ooit in contact bent geweest met iemand die tuberculose heeft, moet je je relatie tot de persoon beschrijven en de datum van het contact bij benadering. Als je nog meer details wilt toevoegen aan je sollicitatie, kun je dat doen in het optionele veld in dit gedeelte. In zijn geheel kan dit gedeelte 15 tot 20 minuten duren, afhankelijk van hoeveel informatie je moet geven.

Zesde deel - Toestemming en verklaring

Tot slot moet je de toestemming en verklaring lezen en ondertekenen. Dit gedeelte is vrij kort en zou minder dan vijf minuten in beslag moeten nemen om zorgvuldig te lezen. Als je klaar bent met lezen, hoef je alleen nog maar de aanvraag te ondertekenen.

De voortgang van je aanvraag volgen

Als je klaar bent met de informatie voor de aanvrager, hoef je alleen nog maar je aanvraag in te dienen, te betalen en te wachten op een statusupdate via e-mail. Je kunt de status van je eTA-aanvraag op elk moment controleren door naar de eTA-statuscontrole te gaan.

De aanvraag voorbereiden: Documenten verzamelen

Voordat je aan de eTA aanvraag begint, is het verzamelen van de benodigde documenten essentieel. Deze voorbereiding kan de tijd die u besteedt aan de aanvraagprocedure aanzienlijk beïnvloeden.

Als je alle documenten hebt die je nodig hebt om je Canadese eTA in te dienen, duurt het slechts 20 tot 45 minuten om de aanvraag te voltooien. Het kan echter langer duren als je je documenten moet verzamelen. Je hebt twee documenten nodig voor je eTA: een paspoort en je reisschema, als je al vliegtickets hebt gekocht. Het is een goed idee om een bestand van je vliegticket op je computer te bewaren, zodat je het snel terug kunt vinden.

Het verkrijgen van je paspoort kan echter langer duren. Hoewel het vervelend kan zijn om je kast door te spitten om te zoeken waar je het hebt opgeborgen, is het veel stressvoller om te ontdekken dat je een paspoort of een paspoortverlenging moet aanvragen. Afhankelijk van het land waar je staatsburger bent, kan het weken of maanden duren voor je een paspoort krijgt. In de meeste landen duurt het vier tot zes weken om een paspoort te verwerken, terwijl andere landen er nog langer over doen. Gelukkig zijn er landen die een versnelde dienst aanbieden, waardoor je tegen een extra vergoeding je paspoort binnen een paar weken kunt ontvangen.

Belangrijkste documenten die nodig zijn

Geldig paspoort: Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na de geplande aankomstdatum in Canada.

E-mailadres: Je hebt een geldig e-mailadres nodig om meldingen over je eTA te ontvangen.

Creditcard of bankpas: Je hebt een creditcard nodig om de aanvraagkosten te betalen.

Tijdsoverweging voor het verzamelen van documenten

Bestaande documenten: Als je alle documenten al hebt, kan deze fase een paar minuten tot een uur duren.

Documenten vernieuwen of verkrijgen: Als je een nieuw paspoort nodig hebt, kan dit enkele weken duren, afhankelijk van de paspoortuitgevende autoriteit in je land.

Verwerkingstijden

Standaard verwerkingstijd

Veel eTA-aanvragen worden binnen enkele minuten na de aanvraag goedgekeurd. De verwerking van sommige aanvragen kan echter enkele dagen in beslag nemen, vooral als u ondersteunende documenten moet indienen via GCKey-aanvragen.

Factoren die de verwerkingstijd beïnvloeden

Onvolledige of onnauwkeurige aanvragen kunnen leiden tot vertragingen. Ook kan er extra tijd nodig zijn voor aanvragers die uitgebreidere veiligheids- of achtergrondcontroles moeten ondergaan.

Aanvullende overwegingen

Hoewel de aanvraagprocedure over het algemeen eenvoudig is, zijn er extra factoren waarmee rekening moet worden gehouden en die van invloed kunnen zijn op de totale tijdlijn.

Onvoorziene vertragingen

De volgende factoren kunnen onvoorziene vertragingen veroorzaken:

  • Technische problemen: Website downtimes of glitches kunnen het proces vertragen.
  • Drukke periodes: Tijdens drukke reistijden kan de verwerking langer duren.

Plannen voor onvoorziene omstandigheden

Vraag ruim van tevoren aan Om rekening te houden met onverwachte vertragingen, is het raadzaam om je eTA ten minste een paar weken voor je geplande reisdatum aan te vragen. Nadat je je aanvraag hebt ingediend, is het belangrijk om je e-mail in de gaten te houden voor communicatie over je eTA.

Je aanvraag bijhouden

Controleer je e-mail regelmatig: Meldingen over de status van je eTA worden naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd.

Wat te doen als uw aanvraag vertraging oploopt

Als uw aanvraag langer duurt dan verwacht, zijn er stappen die u kunt ondernemen.

Vervolgacties

Neemcontact op met Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC): Als je binnen 72 uur geen antwoord hebt ontvangen, neem dan contact op met IRCC voor een update over de status van je aanvraag.

Conclusie

De Canada eTA aanvraagprocedure is over het algemeen snel en gemakkelijk, maar vereist een goede voorbereiding en inzicht in de mogelijke tijdlijnen. Door je documenten van tevoren te verzamelen, het aanvraagformulier nauwkeurig in te vullen en de aanvraag ruim voor je reisdatum in te dienen, kun je een probleemloze start van je bezoek aan Canada garanderen. Vergeet niet dat voorbereiding en op de hoogte blijven van de status van je aanvraag de sleutel zijn tot een soepele reiservaring.