Hoe u vergissingen op een eTA- aanvraag kunt vermijden

Bewerkt: jan 05, 2024 | Tags: Fout bij Canada eTA, Canada eTA aanvraagformulier

Het online invullen van een eTA-aanvraag kan vervelend zijn. Aanvragers moeten er echter naar streven om het formulier zorgvuldig in te vullen en hun aanvraag ten minste enkele dagen of weken voor hun vertrek naar Canada in te dienen. Een fout in een eTA-aanvraag kan leiden tot weigering en extra ongemakken als de reiziger de oorzaak van het probleem niet kan achterhalen en laten corrigeren.

How to minimize errors on a Canada eTA application
Hoe fouten in een Canada eTA-aanvraag tot een minimum te beperken

Wat zijn de soorten formulierfouten?

Er zijn twee soorten formulierfouten. Fouten waarvoor een eTA-aanvraag opnieuw moet worden ingediend en fouten waarvoor geen nieuwe aanvraag hoeft te worden ingediend. Formulieren die niet opnieuw hoeven te worden ingediend, kunnen worden bewerkt, maar een aanvrager moet contact opnemen met Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) om de aanvraag bij te werken.

Voor welke fouten hoeft een eTA-aanvraag niet opnieuw te worden ingediend?

Fouten in de volgende velden kunnen worden gecorrigeerd. In de meeste gevallen zijn deze fouten niet cruciaal voor het verkrijgen van goedkeuring voor je eTA-aanvraag. Aanvragers kunnen een webformulier naar IRCC sturen om een van deze fouten te corrigeren, maar dit is meestal niet nodig, tenzij een aanvrager hierom wordt gevraagd door een GCKey verzoek.

Onjuist e-mailadres

Hoewel het niet cruciaal is voor het verkrijgen van een eTA goedkeuring, is het belangrijk om het juiste e-mailadres aan uw aanvraag te koppelen, omdat u updates van uw aanvraag op dit adres ontvangt. Een andere reden om een correct e-mailadres aan uw aanvraag te koppelen, is dat als het IRCC een GCKey-verzoek stuurt, u aan dit verzoek moet voldoen als u wilt dat uw eTA-aanvraag wordt verwerkt en niet wordt geweigerd of geannuleerd.

Onjuiste adresgegevens

IRCC stuurt geen post naar uw contactadres. Deze informatie is nodig om uw aanvraag te verwerken. Een kleine fout in je adresgegevens is echter niet kritiek, want IRCC kan het adres van aanvragers vaststellen als de meeste adresgegevens correct zijn. Als je het contactadres of andere informatie hebt vervalst, kan het IRCC je eTA-aanvraag weigeren als deze handmatig wordt beoordeeld.

Onjuiste reisinformatie zoals aankomst- of vertrekdata

Het invoeren van onjuiste aankomst- of vertrekdata is een veelvoorkomende fout die niet zal leiden tot het afwijzen van een aanvraag. Deze vraag wordt door IRCC gebruikt als onderdeel van een statistische analyse van aankomsten en vertrekken naar Canada via het eTA programma. Als je een fout hebt gemaakt met je aankomst- of vertrektijden of als je vluchtdata en -tijden zijn veranderd, hoef je je geen zorgen te maken over het opnieuw aanvragen van een eTA.

Onjuiste informatie over tewerkstelling

Een fout in het werkgeversgedeelte van het formulier kan gecorrigeerd worden, maar eventuele fouten zullen waarschijnlijk geen invloed hebben op de beslissing van een eTA-aanvraag. Als echter blijkt dat een aanvrager de IRCC heeft misleid door onjuiste werkinformatie te verstrekken, kan dit leiden tot een afwijzing als de aanvraag handmatig wordt beoordeeld door de IRCC.

Welke fouten kunnen niet worden gecorrigeerd of genegeerd en moeten worden ingediend?

De volgende fouten kunnen niet worden gecorrigeerd. Aanvragers die de volgende fouten hebben gemaakt in hun eTA aanvraag zullen een nieuwe aanvraag moeten indienen, die hun vorige indiening zal overschrijven.

Onjuiste paspoortgegevens

Paspoortnummer, land van nationaliteit, geboortedatum, geslacht, voornaam en achternaam zijn allemaal belangrijke paspoort identificatiegegevens die gebruikt worden door IRCC om te bepalen of een eTA in aanmerking komt en om een eTA aanvraag te koppelen aan een reiziger. Dus, elke fout in deze velden zal resulteren in een ongeldige eTA, als er een was goedgekeurd. Als een aanvrager een fout ontdekt in een van de bovengenoemde velden voordat hij een beslissing van IRCC heeft ontvangen, kan hij een nieuwe aanvraag indienen met de juiste informatie.

Onjuiste achtergrondinformatie

Als een aanvrager een van de vier achtergrondvragen onjuist beantwoordt, moet hij een nieuwe aanvraag indienen. Als de IRCC een onjuist of misleidend antwoord op de achtergrondvragen vermoedt, kunnen ze de aanvraag weigeren of de aanvrager een GCKey-verzoek sturen om meer informatie over zijn antwoorden te geven.

Kan ik mijn Canada eTA informatie controleren na indiening?

Bij twijfel kunt u de status van uw eTA controleren aan de hand van uw paspoortnummer, de afgiftedatum en vervaldatum van uw paspoort en het land van staatsburgerschap. Als er geen status is gekoppeld aan je paspoortgegevens of als de gegevens op je eTA-aanvraag onjuist zijn, moet je een nieuw aanvraagformulier indienen.

Conclusie

Aanvragers moeten zich bewust zijn van de soorten fouten in een Canada eTA-aanvraag, de ernst ervan en de waarschijnlijkheid dat ze de beslissing van het IRCC beïnvloeden als ze niet worden gecorrigeerd. Aanvragers van een Canada eTA moeten proberen hun aanvraag enkele dagen of weken voor hun vertrek naar Canada in te dienen, zodat er voldoende tijd is om ofwel onjuiste velden bij te werken ofwel een nieuwe aanvraag in te dienen met de gecorrigeerde informatie.