Hoe kan ik een eTA aanvragen met een Amerikaanse greencard?

Bewerkt: nov 29, 2023 | Tags: Groene kaart, Canada eTA ontvankelijkheid, Canada eTA vereisten

Als je als permanent ingezetene (houder van een Green Card) vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist, gelden er specifieke procedures en vereisten, vooral met betrekking tot inreisvergunningen. Voor diegenen die geen Canadees of Amerikaans staatsburger zijn, is vaak een Electronic Travel Authorization (eTA) nodig om naar een Canadese luchthaven te vliegen of er doorheen te reizen. Deze gids biedt stapsgewijze instructies en essentiële tips voor houders van een Amerikaanse Green Card die een Canadese eTA aanvragen.

De eTA begrijpen

Wat is een eTA?

De eTA is een inreisvereiste voor visumvrije buitenlanders die per vliegtuig naar Canada reizen. Het is elektronisch gekoppeld aan je paspoort en blijft maximaal vijf jaar geldig of tot je paspoort verloopt.

Houders van een Amerikaanse Green Card en eTA

Houders van een Amerikaanse Green Card (permanente inwoners) kunnen een eTA nodig hebben om naar Canada te vliegen of door Canada te reizen, afhankelijk van hun nationaliteit.

eTA-aanvraagprocedure voor houders van een Amerikaanse Green Card

Stap 1: Bepaal of je in aanmerking komt

 • Controleer uw nationaliteit: Als je staatsburger bent van een land dat vrijgesteld is van visumplicht, heb je een eTA nodig. Amerikaanse burgers hebben geen eTA of visum nodig om naar Canada te reizen, maar moeten zich wel kunnen identificeren met een Amerikaans paspoort.

Stap 2: Verzamel de benodigde documenten

 • Geldig paspoort: Je eTA is gekoppeld aan het paspoort dat je gebruikt bij je aanvraag. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na de geplande aankomstdatum in Canada.
 • Amerikaanse Green Card (formulier I-551): Houd uw geldige Green Card bij de hand, omdat u deze aan de Canadese grens nodig heeft om aan de CBSA te tonen.

Stap 3: Vul de online aanvraag in

 • Vul de aanvraag in: Vraag een eTA aan op de officiële website van de Canadese overheid. Het formulier vereist informatie uit je paspoort, persoonlijke gegevens en antwoorden op enkele achtergrondvragen.
 • Aanvraagkosten: Betaal de nominale kosten online, meestal met een creditcard of bankpas.

Stap 4: Wacht op bevestiging

 • Verwerkingstijd: De meeste eTA-aanvragen worden binnen enkele minuten goedgekeurd. Sommige aanvragen kunnen echter enkele dagen duren als er aanvullende documentatie nodig is via een online GCKey-aanvraag.

Tips voor een succesvolle eTA aanvraag

Zorg voor nauwkeurige informatie

 • Consistentie is essentieel: De informatie in uw eTA aanvraag moet exact overeenkomen met de gegevens in uw paspoort en Green Card.

Update van reisplannen of persoonlijke omstandigheden

 • Informeer het IRCC: Als er belangrijke veranderingen zijn in uw situatie of reisplannen, informeer dan het Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

De geldigheid en beperkingen begrijpen

 • Geldigheid eTA: Een eTA is vijf jaar geldig of totdat uw paspoort verloopt. Vergeet niet dat een eTA geen garantie is voor toegang tot Canada - die beslissing wordt genomen door de grensbeambten.

Reizen naar Canada

 • Bij aankomst: Laat je geldige paspoort en je Amerikaanse Green Card zien aan de medewerker van de Canadian Border Services Agency. Wees voorbereid om bewijs te laten zien van je reisroute, financiële middelen en banden met je thuisland of de Verenigde Staten.

Veelgestelde vragen en zorgen

Reizen met een Amerikaanse Green Card

 • Geen Amerikaans paspoort nodig: Als houder van een Amerikaanse Green Card heeft u geen Amerikaans paspoort nodig om een eTA aan te vragen. Uw eTA-aanvraag is gebaseerd op uw nationaliteit en het paspoort dat u van dat land bezit.

Voorbereiden op grenscontrole

 • Documentatie: Houd alle relevante reisdocumenten, inclusief je retour- of vervolgticket, klaar voor inspectie bij aankomst in Canada.

Problemen bij de aanvraag

 • Contact opnemen met IRCC: Als je problemen ondervindt met je eTA-aanvraag of specifieke vragen hebt, neem dan rechtstreeks contact op met IRCC voor advies.

Conclusie

Voor houders van een Amerikaanse Green Card is het verkrijgen van een eTA een cruciale stap bij het plannen van een vliegreis naar Canada. Door de vereisten te begrijpen, de aanvraag nauwkeurig in te vullen en voorbereid te zijn op je aankomst in Canada, kan je zorgen voor een vlotte reiservaring. Vergeet niet om je documenten, zoals je Green Card en paspoort, up-to-date te houden en om opnieuw een eTA aan te vragen als deze documenten worden vernieuwd of gewijzigd.