Hoe kan ik een Canadese eTA bijwerken?

Bewerkt: dec 09, 2023 | Tags: Canada eTA bijwerken, Canada eTA-aanvraag controleren

Zodra een Canada Electronic Travel Authorization (eTA) is afgegeven, is het niet meer mogelijk om de aanvraaggegevens bij te werken of te wijzigen. Dit geldt ook voor wijzigingen in persoonlijke informatie, paspoortgegevens of andere gegevens in de eTA-aanvraag. Er zijn echter andere stappen die je kunt ondernemen, afhankelijk van de aard van de benodigde updates.

Scenario's waarbij je een nieuwe eTA moet aanvragen

Als je paspoortgegevens veranderen

Als je een nieuw paspoort krijgt, moet je een nieuwe eTA aanvragen. De eTA is elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Als je een nieuw paspoort krijgt, wordt de bestaande eTA ongeldig.

Als de verandering in uw persoonlijke omstandigheden een significante invloed heeft op de informatie in uw eTA aanvraag (bijvoorbeeld een verandering in staatsburgerschap, omdat dit een nieuw paspoort zou betekenen), dan moet u een nieuwe aanvraag indienen.

Typografische fouten

Als er kleine typografische fouten in uw eTA aanvraag staan (zoals een verkeerd gespelde naam), kunt u deze niet corrigeren op de bestaande eTA. U moet dan een nieuwe aanvraag indienen.

Als je een fout hebt gemaakt op het eTA aanvraagformulier en je paspoortgegevens verkeerd hebt ingevuld, wordt je aanvraag waarschijnlijk afgewezen of geweigerd en moet je een nieuwe aanvraag indienen.

Scenario's waarbij u GEEN nieuwe eTA hoeft aan te vragen

Veranderingen in omstandigheden

Voor veranderingen in omstandigheden die geen verband houden met paspoortgegevens (zoals verandering van werk, adres, etc.), hoeft u uw eTA niet bij te werken. Zelfs als uw e-mailadres onjuist is, kunt u de status van uw eTA op elk moment online controleren.

Controleer of uw huidige eTA niet langer geldig is voordat u een nieuwe aanvraag indient door de status te controleren of door te bevestigen dat de informatie die u hebt verstrekt onjuist was. Als uw eTA nog geldig is en de gewijzigde informatie geen verband houdt met uw paspoort, kunt u uw huidige eTA blijven gebruiken.

Raadpleeg bij twijfel de website van Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) of neem contact met hen op voor advies.

Conclusie

Samengevat kan een Canada eTA niet worden bijgewerkt als deze eenmaal is afgegeven. Als je paspoortgegevens veranderen of als er belangrijke fouten in je eTA-aanvraag staan, moet je opnieuw een eTA aanvragen met de juiste gegevens. Voor andere wijzigingen, zoals adres of werkstatus, is een update van uw eTA niet nodig. Zorg er altijd voor dat uw reisdocumenten correct en up-to-date zijn voordat u op reis gaat. Je kunt de status van je eTA op elk moment controleren door naar de eTA status check te gaan.