Hoe gebruikt de Canadese overheid het geld van de Canada eTA?

Bewerkt: nov 29, 2023 | Tags: Canada eTA, IRCC

Voordat we dieper ingaan op het financiële gebruik, is het belangrijk om de Canada eTA te begrijpen. De eTA is een verplichte reistoestemming die visumvrije buitenlanders moeten aanvragen als ze per vliegtuig naar Canada reizen of door Canada reizen. De eTA, die in 2016 werd geïntroduceerd, is elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger en is maximaal vijf jaar geldig of totdat het paspoort verloopt.

Kosten van de Canada eTA

De kosten voor het aanvragen van een Canada eTA bedragen CAD $ 7. Deze kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht aan de aanvrager bij het indienen van het online eTA aanvraagformulier. Ondanks de relatief lage kosten heeft het programma aanzienlijke fondsen opgebouwd vanwege het grote aantal reizigers dat er gebruik van maakt.

Toewijzing van fondsen van de Canada eTA

Hoewel de Canadese overheid geen specifieke informatie heeft vrijgegeven over de precieze verdeling van de middelen van het eTA-programma, gaan de gegenereerde inkomsten over het algemeen naar het Consolidated Revenue Fund (CRF) van het land. Het CRF is de rekening waarop de overheid belastingen en andere inkomsten stort en waaruit geld wordt gehaald om overheidsprogramma's en -diensten te betalen.

Immigratiediensten

Een deel van de inkomsten uit het eTA-programma gaat naar Immigration, Refugees and Citizenship Canada(IRCC), het federale departement dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Canadese immigratiesysteem. Het IRCC gebruikt dit geld om aanvragen te verwerken, diensten te verlenen aan immigranten en andere administratieve taken uit te voeren.

De kosten in verband met deze diensten kunnen aanzienlijk zijn, zoals personeel, apparatuur, technologische upgrades voor het verwerken van aanvragen, het handhaven van de veiligheid van persoonlijke gegevens en het implementeren van maatregelen om immigratiefraude tegen te gaan.

Grensbeveiliging

Een deel van de inkomsten uit eTA wordt toegewezen aan agentschappen die belast zijn met grensbeveiliging, zoals het Canada Border Services Agency (CBSA). Dit omvat het ondersteunen van de infrastructuur, de technologie en het personeel dat nodig is om de grenzen veilig te houden. Deze financiering helpt bij het uitvoeren van taken zoals paspoort- en douanecontroles, het uitvoeren van veiligheidsonderzoeken en het zorgen voor algemene handhaving van immigratiewetten.

Andere overheidsprogramma's en -diensten

Het resterende geld van het eTA-programma wordt, net als andere overheidsinkomsten, gebruikt om een breed scala aan overheidsprogramma's en -diensten te ondersteunen. Dit kan gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuurontwikkeling, sociale diensten en meer omvatten. De specifieke toewijzing van deze fondsen wordt bepaald als onderdeel van het begrotingsproces van de federale overheid, op basis van de prioriteiten en behoeften die door de overheid zijn vastgesteld.

De toekomst van de Canada eTA

Sinds de introductie op 1 augustus 2015 heeft het eTA-programma bijna 20,9 miljoen eTA's uitgegeven. Om een eTA aan te vragen hebben mensen alleen een geldig paspoort, een betaalmiddel zoals een creditcard, een e-mailadres en toegang tot internet nodig.

Het eTA-programma werd in april 2017 voor het eerst uitgebreid naar burgers uit Brazilië, Bulgarije en Roemenië. Later datzelfde jaar schafte Canada de visumplicht af voor alle Bulgaarse en Roemeense burgers. Op dit moment kunnen gekwalificeerde Braziliaanse burgers nog steeds zonder visum naar Canada reizen.

Canada verwacht een stijging van 200.000 (of 20%) extra bezoekers uit deze 13 landen in het komende jaar. In de komende tien jaar wordt verwacht dat meer reizen uit deze landen meer dan 160 miljoen dollar aan extra inkomsten uit toerisme zal opleveren.

Conclusie

Hoewel de Canadese regering niet precies bekend heeft gemaakt hoe het geld van het Canada eTA programma wordt gebruikt, is het duidelijk dat deze inkomsten een cruciale rol spelen bij de ondersteuning van immigratiediensten, de verbetering van de grensbeveiliging en de financiering van andere belangrijke overheidsdiensten en -programma's. Hoewel de eTA een kleine vergoeding is voor individuele reizigers, vertegenwoordigt het een belangrijke bron van financiering die het functioneren van het Canadese immigratiesysteem en bredere overheidsfuncties ondersteunt.