Het gebruik van ArriveCAN om Canada te betreden

Bewerkt: jan 08, 2024 | Tags: ArriveCAN, Canada Inreisvereisten

Nu reizen naar Canada steeds gemakkelijker wordt, bereiden steeds meer reizigers zich voor op een reis naar het land. Maar zelfs mensen die Canada voor en na de Covid-19 pandemie regelmatig bezochten, zullen merken dat de reisregels zijn veranderd. Een van de belangrijkste veranderingen is de introductie van ArriveCAN, de reisinformatie app van de overheid. Als je een reis naar Canada plant, begrijp dan wat ArriveCAN doet en hoe je het moet gebruiken.

Is ArriveCAN nodig nadat de COVID-19 voorzorgsmaatregelen zijn beëindigd?

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de COVID-19 voorzorgsmaatregelen voor reizigers die Canada binnenkomen of ernaar terugkeren door de lucht, over land of over zee beëindigd. Je hoeft dus geen COVID-19 testresultaten te verstrekken via de ArriveCAN app of website. ArriveCAN

ArriveCAN was verplicht voor bijna alle reizigers die Canada binnenkomen. ArriveCAN wordt nu echter voornamelijk gebruikt voor Advance Declaration-functies om aankomsten bij binnenkomst in Canada te versnellen en is dus geen vereiste, zoals de Canada eTA.

Je hebt niets aan ArriveCAN als je door Canada reist op weg naar een ander land. Luchtreizigers die het beveiligde gedeelte van de luchthaven niet verlaten, maar een aansluitende vlucht nemen naar ergens anders dan Canada, hoeven hun gegevens niet in te dienen via ArriveCAN.

Uw ArriveCAN-profiel instellen

De ArriveCAN app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten; je kunt hem downloaden van Google Play of van de Apple App Store. De app is gratis, dus pas op voor sites die beweren dat je ervoor moet betalen. ArriveCAN is beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans.

Als je geen Android- of iOS-toestel hebt, kun je ArriveCAN gebruiken via de webinterface. De webinterface kan ook handig zijn als je ondersteunende technologie gebruikt, zoals een vergrootglas of schermlezer. Als je Internet Explorer gebruikt, moet je overschakelen naar een andere webbrowser, omdat de webversie van ArriveCAN niet compatibel is met IE.

Uw informatie verstrekken

Wanneer je je aanmeldt bij ArriveCAN, wordt je gevraagd om gegevens over jezelf en je reis te verstrekken. Dit omvat je volledige naam, geboortedatum, paspoortgegevens en contactgegevens. Je hebt toegang nodig tot je reisdocumenten, zoals paspoorten en visa. Zodra je klaar bent met je eerste aanvraag, kun je persoonlijke informatie voor elke reiziger opslaan, zodat je die informatie de volgende keer dat je Canada wilt bezoeken niet opnieuw hoeft op te geven.

Voor elke persoon die meereist, moet je de volledige contactgegevens opgeven. Daarnaast moet je de reden van je reis opgeven, evenals de details van je reis. Deze informatie omvat je vluchtgegevens als je per vliegtuig aankomt, de haven van herkomst en de instaptijd als je per boot aankomt, en datum, tijd en haven van aankomst in alle gevallen.

Je ArriveCAN ontvangstbewijs

Zodra je klaar bent met het invullen van je informatie, zie je een ArriveCAN ontvangstbewijs verschijnen in de app. Als je je aanmelding hebt voltooid via de webversie van ArriveCAN, wordt er een kopie van het ontvangstbewijs gemaild naar het adres dat je hebt opgegeven. Dit ontvangstbewijs valideert niet de informatie die je hebt verstrekt of bevestigt dat je Canada mag binnenkomen. Het is echter wel belangrijk als bewijs dat je de vereiste informatie hebt ingediend. Je moet je ontvangstbewijs aan je luchtvaartmaatschappij of andere vervoerder laten zien voordat je aan boord gaat.

Zodra je je ArriveCAN-ontvangstbewijs hebt ontvangen, kun je je aanvraag niet meer wijzigen. Als je je gegevens moet wijzigen (bijvoorbeeld als je reisplannen veranderen), moet je een nieuwe aanmelding maken.

Het aanmaken van je ArriveCAN account en het invullen van je eerste aanvraag kost je in totaal een paar minuten, maar kan het oversteken van de grens naar Canada versnellen.

Aankomst in Canada met ArriveCAN

Gebruik bij aankomst een luchthavenkiosk of eGate, waar beschikbaar, om je reisdocumenten te scannen. Groepen van maximaal 5 reizigers kunnen gelijktijdig gebruik maken van één kiosk. Individuele reizigers van 16 jaar en ouder kunnen eGates gebruiken.

 • Bij de kiosk of eGate kunt u uw verklaring bekijken en indien nodig wijzigen.
 • Voltooi het proces door uw definitieve aangifte in te dienen.
 • Laat het ontvangstbewijs van de kiosk of eGate zien aan een medewerker van de grensdiensten voor verdere verwerking. Als er vóór uw aankomst wijzigingen zijn aangebracht in uw aangifte, hebt u de mogelijkheid om uw aangifte bij te werken bij de kiosk of eGate op de luchthaven.

Als u uw aangifte niet binnen 72 uur verifieert/waarmerkt bij een kiosk of eGate, wordt de aangifte ongeldig. U moet dan een nieuwe aangifte indienen. Dit kan gebeuren in situaties zoals vluchtvertragingen of reisuitstel.

Voorafgaande CBSA-verklaring

Als je naar een deelnemende luchthaven vliegt, kun je ArriveCAN ook gebruiken om je Canada Border Services Agency (CBSA) verklaring van tevoren in te vullen, waardoor je tijd bespaart bij aankomst. Het gebruik van de voorafgaande CBSA-verklaring is optioneel; u kunt deze nog steeds bij aankomst invullen als u dat liever doet.

Versnel Douane en Immigratie met ArriveCan Advance Declaration

Gebruik de geavanceerde aangiftefunctie in de ArriveCAN-toepassing om je douane- en immigratieaangifte al voor aankomst op bepaalde Canadese luchthavens in te vullen. Wanneer u landt:

 • Verifieer (bevestig) je aangifte bij een kiosk of eGate voor een 30% snellere verwerking.
 • Krijg toegang tot de speciale express lanes voor vervroegde aangifte.

Houd er rekening mee dat de vervroegde aangifte momenteel niet kan worden gebruikt met NEXUS-kiosken.

Hieronder vindt u een lijst met luchthavens die Advance Declaration ondersteunen:

 • Vancouver International Airport (YVR)
 • Toronto Pearson International Airport (YYZ) (terminals 1 en 3)
 • Montréal-Trudeau Internationale Luchthaven (YUL)
 • Winnipeg James Armstrong Richardson Internationale Luchthaven (YWG)
 • Halifax Stanfield Internationale Luchthaven (YHZ)
 • Québec City Jean Lesage Internationale Luchthaven (YQB)
 • Calgary Internationale Luchthaven (YYC)
 • Ottawa Internationale Luchthaven (YOW)
 • Internationale Luchthaven Edmonton (YEG)
 • Billy Bishop Toronto Luchthaven (YTZ)

ArriveCAN verwijderen

Zodra je je reis hebt voltooid, kun je de ArriveCAN app verwijderen. Als je dagelijks moet inchecken, moet je hiervoor de webversie van ArriveCAN gebruiken. Als je de app verwijdert, wordt je account niet verwijderd. Dit kun je apart doen in de app of op het web. Als je echter je account verwijdert voordat je Canada binnenkomt, wordt je ontvangstbewijs ook verwijderd. Je moet je dan opnieuw registreren en je gegevens opnieuw invoeren als je het land in wilt.

ArriveCAN onder de knie

De ArriveCAN app en webservice zijn een belangrijk onderdeel van Canada's strategie om aankomsten in Canada sneller te verwerken. Het indienen van je reisinformatie op ArriveCAN voor vertrek kost een paar extra minuten, maar het helpt om ervoor te zorgen dat je ervaring bij de grenscontrole soepel verloopt en dat jij en anderen veilig naar Canada kunnen reizen.