GCKey Request, wat betekent dat?

Bewerkt: jan 04, 2024 | Tags: GCKey aanvraag, Canada eTA in behandeling

Een eTA-aanvraag wordt meestal binnen enkele minuten na indiening verwerkt. Het kan echter voorkomen dat een aanvraag handmatig moet worden verwerkt door het IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada). In deze gevallen wordt een aanvrager binnen enkele uren of dagen op de hoogte gesteld van het verzoek van het IRCC om aanvullende informatie of documentatie ter ondersteuning van een eTA-aanvraag. Dit verzoek om aanvullende documentatie of informatie komt in de vorm van een GCKey verzoek.

What is a GCKey request?
Wat is een GCKey verzoek?

Wat is een GCKey?

Een GCKey is de digitale identificatie die door de Canadese overheid wordt gebruikt om Canadese eTA- en visumaanvragen te beheren. Met een GCKey kunnen aanvragers IRCC online diensten gebruiken voor het indienen van documenten en andere informatie. De overgrote meerderheid van eTA aanvragers hoeven geen GCKey aan te maken, alleen aanvragers die door IRCC gecontacteerd zijn over een lopende eTA aanvraag moeten een GCKey aanmaken.

Wat zijn de redenen voor een GCKey aanvraag?

De meest voorkomende GCKey verzoeken zijn gerelateerd aan eerdere strafrechtelijke antecedenten. IRCC kan vaak eTA aanvragers met een strafblad vragen om politiebrieven, vrijspraken, ontslag certificaten of andere documenten te verstrekken die aantonen dat de veroordeling is uitgezeten en de nodige tijd in de gevangenis is uitgezeten. Er zijn ook gevallen waarin IRCC een GCKey verzoek om aanvullende informatie naar een eTA-aanvrager kan sturen als er potentiële immigratieproblemen of risico's met overdraagbare ziekten zijn die door de reiziger op het eTA-aanvraagformulier worden vermeld. In omstandigheden waar de medische geschiedenis van een aanvrager een punt van zorg kan zijn, kan IRCC een certificaat van een medisch onderzoek van de aanvrager vragen. Deze onderzoeken kunnen alleen worden uitgevoerd in geaccrediteerde medische centra erkend door IRCC.

Waarom moet ik reageren op een GCKey verzoek?

IRCC stuurt een e-mail naar de aanvrager met een deadline wanneer de ondersteunende documenten ontvangen moeten zijn. Als de documenten niet zijn ontvangen voor de deadline, dan zal het IRCC beslissen over de aanvraag op basis van de beschikbare informatie. Met onvoldoende informatie is het waarschijnlijk dat het IRCC negatief zal beslissen en de eTA aanvraag zal weigeren. Aanvragers moeten er dus naar streven zo snel mogelijk op het verzoek te reageren om de kans op goedkeuring van hun eTA-aanvraag te vergroten.

Hoe reageer ik op een GCKey verzoek?

Aanvragers moeten niet via e-mail op GCKey-verzoeken reageren. Alle gevraagde documenten moeten worden ingediend via het IRCC online portaal. Aanvragers kunnen een account aanmaken om te reageren en documenten voor de GCKey in te dienen door naar de volgende link te gaan: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html. Klik op de optie voor het registreren van een nieuwe account. U wordt dan gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en uw accountbeveiligingsvragen in te stellen. Als u zich al eerder voor GCKey hebt aangemeld, kunt u een bestaande account gebruiken en een nieuwe zaak toevoegen met het referentienummer dat IRCC in de meest recente GCKey-aanvraagmail heeft opgegeven.

Nadat een GCKey-account is aangemaakt, moet de aanvrager vervolgens het referentienummer van zijn eTA-aanvraag, dat meestal met de letter 'V' begint, aan zijn account koppelen. Dit kan gedaan worden door te klikken op de optie "Link eTA application to this account". Zodra de aanvraag gekoppeld is, krijgt de gebruiker de lijst te zien met documenten die de IRCC opvraagt. Zorg ervoor dat alle geüploade documenten voldoen aan de uploadvereisten en volledig leesbaar zijn.

Kan ik naar Canada reizen nadat ik de gevraagde documenten heb geüpload?

Nee, terwijl het IRCC beslist over je eTA aanvraag, wordt je nog steeds beschouwd als niet in het bezit van een geldige eTA. U moet dus niet proberen aan boord te gaan van een vlucht naar Canada, want dan wordt u de toegang tot Canada geweigerd.

Wat als ik de documenten in de GCKey aanvraag niet kan verkrijgen?

U moet een schriftelijke verklaring indienen waarin u de omstandigheden uitlegt van uw onvermogen om de documenten te verkrijgen die vereist zijn in een GCKey aanvraag. Deze verklaring moet worden ondersteund door bewijs dat u de gevraagde documenten niet kunt verkrijgen in uw land van verblijf of staatsburgerschap.

Wat kan ik doen als ik problemen heb met het uploaden van GCKey-documenten?

IRCC systemen hebben regelmatige onderhoudsperiodes en downtimes. Als aanvragers problemen ondervinden met het uploaden van hun documenten, kunnen ze contact opnemen met IRCC via twitter of met het technische team van de Canadese overheid voor ondersteuning.

Hoe kan ik mijn GCKey wachtwoord resetten?

U kunt uw GCKey-wachtwoord resetten door naar de volgende link te gaan https://clegc-gckey.gc.ca/j/eng/ES-01 en 'Wachtwoord vergeten' te selecteren?

U wordt gevraagd antwoorden te geven op de beveiligingsvragen die u hebt geselecteerd toen u uw GCKey-account aanmaakte. Nadat u de juiste antwoorden hebt gegeven, kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

Wat kan ik doen als ik mijn GCKey-gebruikersnaam vergeten ben?

Er is geen manier om een verloren GCKey-gebruikersnaam terug te vinden. Dus, als u uw GCKey-gebruikersnaam verloren of vergeten bent, moet u een nieuwe aanmaken door naar de volgende pagina te gaan en de optie te selecteren die het meest relevant is voor uw situatie: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/register.html

Conclusie

De meeste eTA-aanvragers ontvangen hun goedgekeurde autorisaties binnen enkele minuten na de aanvraag. Er zijn echter gevallen waarin sommige aanvragen manuele verwerking vereisen, en dus is een GCKey verzoek van IRCC waarschijnlijk. Als aanvragers een GCKey verzoek ontvangen, moeten ze proberen te antwoorden met de juiste ondersteunende documentatie voor de deadline, aangezien IRCC zal beslissen over een eTA aanvraag ongeacht of het GCKey verzoek een antwoord heeft ontvangen van de aanvrager.