Burgers van dertien landen toegevoegd aan lijst om in aanmerking te komen voor Canada eTA

Bewerkt: nov 15, 2023 | Tags: Canada eTA ontvankelijkheid, Canada eTA aanvraagformulier

Canada blijft een geliefde bestemming voor mensen over de hele wereld, of het nu gaat om toeristen, zakenmensen of geliefden die zich herenigen met hun familie. Als onderdeel van haar streven om de immigratiediensten te verbeteren, is de Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) voortdurend bezig om deze programma's efficiënter en eerlijker te maken.

Op 6 juni 2023 onthulde IRCC de opname van 13 nieuwe landen in het elektronische reistoestemming (eTA) programma. Vanaf nu kunnen reizigers uit deze landen die de afgelopen 10 jaar in het bezit waren van een Canadees visum of die momenteel in het bezit zijn van een geldig Amerikaans niet-immigratievisum een eTA aanvragen in plaats van een traditioneel visum voor vliegreizen naar Canada. Vanaf vandaag kunnen personen uit de volgende landen een aanvraag indienen:

 • Antigua en Barbuda
 • Argentinië
 • Costa Rica
 • Marokko
 • Panama
 • Filipijnen
 • St. Kitts en Nevis
 • St. Lucia
 • St. Vincent en de Grenadines
 • Seychellen
 • Thailand
 • Trinidad en Tobago
 • Uruguay

Waarom is deze update belangrijk voor deze reizigers?

De invoering van dit initiatief voor visumvrij reizen per vliegtuig door de IRCC zal het reizen naar Canada naar verwachting gestroomlijnder, betaalbaarder en sneller maken voor duizenden bezoekers. Ze zullen nu tot zes maanden in Canada kunnen verblijven voor zaken of vrije tijd. Verwacht wordt dat dit initiatief de Canadese economie een impuls zal geven door het toerisme en de internationale handel te bevorderen en de banden met deze landen aan te halen, terwijl de Canadese veiligheid behouden blijft.

Waarom heeft IRCC deze dertien landen toegevoegd?

Deze strategische beslissing van het IRCC zal naar verwachting ook helpen om duizenden aanvragen af te leiden van het traditionele visumverwerkingssysteem, waardoor de algehele efficiëntie verbetert en alle aanvragers hiervan profiteren.

Wat als een reiziger al een geldig visum voor Canada heeft?

Terwijl degenen die al een geldig visum hebben, dit kunnen blijven gebruiken voor reizen naar Canada, zullen personen die niet in aanmerking komen voor een eTA of die over land of zee naar Canada reizen (zoals per auto, bus, trein of boot, inclusief cruiseschepen) nog steeds een bezoekersvisum nodig hebben. Informatie over het in aanmerking komen voor een eTA en de aanvraagprocedures vind je op de pagina hoe aanvragen?

Wat is de Canada eTA?

De Electronic Travel Authorization (eTA) is een digitaal reisdocument dat nodig is voor de meeste van een visum vrijgestelde reizigers die van plan zijn per vliegtuig door Canada te reizen of op doorreis zijn. Het vergemakkelijkt een voorafgaande screening van luchtreizigers door Canadese ambtenaren, voornamelijk als voorzorgsmaatregel voor hun reis. Voor deze online aanvraag moet CAN$7 worden betaald en in de meeste gevallen wordt de goedkeuring automatisch gegeven en binnen enkele minuten ontvangen. Essentiële vereisten om een eTA aan te vragen zijn een geldig paspoort, een creditcard, een e-mailadres en toegang tot internet.

Wanneer is wat gestart?

Sinds de start op 1 augustus 2015 heeft het eTA-programma bijna 20,9 miljoen eTA's afgegeven. In april 2017 heeft de Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) het bereik van het eTA-programma verder uitgebreid met in aanmerking komende reizigers uit Brazilië, Bulgarije en Roemenië. Later dat jaar werd de visumplicht voor alle burgers van Bulgarije en Roemenië volledig opgeheven. Vanaf vandaag kunnen in aanmerking komende Braziliaanse staatsburgers nog steeds profiteren van visumvrije vliegreizen naar Canada.

Hoe zullen de wijzigingen het programma beïnvloeden?

Canada verwacht voor volgend jaar 200.000 extra bezoekers uit deze 13 landen te verwelkomen, wat neerkomt op een stijging van 20%. Bovendien zal de verwachte toename van het aantal reizigers uit deze landen in de loop van het volgende decennium naar verwachting bijna 160 miljoen dollar aan extra inkomsten uit toerisme genereren.