Bijzondere bezienswaardigheden in Canada

Bewerkt: jan 09, 2024 | Tags: Canada eTA, Canada Toerisme

Canada biedt bezoekers een aantal stedelijke attracties tot gerenommeerde natuurgebieden. De uitgestrektheid en rijke culturele geschiedenis van Canada hebben het land ontwikkeld tot een gastvrij en divers land. Deze gids biedt reizigers een aantal topattracties die ze moeten bezoeken tijdens hun volgende reis naar Canada.

Reizen naar Canada

In aanmerking komen voor Canada eTA

Voordat je een lijst maakt van bezienswaardigheden die je moet zien in Canada, is het een goed idee om bekend te raken met de regels om het land binnen te komen. Net als bij reizen naar andere landen heb je een reistoestemming nodig, zoals een visum of visumontheffing, om het land binnen te komen. Canada biedt toeristen en zakenreizigers twee soorten reistoestemmingen. De ene is een eTA, wat staat voor Electronic Travel Authorization, en de andere is een Canadees bezoekersvisum.

Met een Electronic Travel Authorization (eTA) kunnen reizigers die vrijgesteld zijn van een visum Canada alleen via de lucht binnenkomen. Reizigers die vrijgesteld zijn van een visum hebben geen eTA nodig als ze Canada per boot, trein of auto binnenkomen. Alleen paspoorthouders van ongeveer 60 landen kunnen een eTA aanvragen. Zodra je eTA is goedgekeurd, wordt het gekoppeld aan je paspoort en moet je het bij binnenkomst in Canada laten zien aan de Canadian Border Services Officers. Als je paspoort verloopt, verloopt ook je eTA en moet je een nieuwe aanvraag indienen. Met je eTA mag je Canada maximaal 6 maanden bezoeken. Eenmaal in Canada heb je je eTA niet meer nodig om je door het land te verplaatsen. Houd er rekening mee dat je eTA geen garantie is voor toegang tot Canada.

Canada eTA die niet in aanmerking komt

Reizigers die niet in aanmerking komen voor een eTA, hebben een Canadees visum nodig als je per vliegtuig, bus, auto, trein of cruiseschip naar het land reist.

Werken of studeren in Canada

Als je naar Canada gaat om te werken of studeren, heb je ook een goedgekeurde eTA of visum nodig.

Familie bezoeken in Canada

Als je familieleden in Canada hebt, kun je in aanmerking komen voor een supervisum, waarmee je maximaal 2 jaar per keer op bezoek kunt gaan.

Canada illegaal binnenkomen

Het is illegaal om Canada binnen te komen zonder de juiste documenten en als je betrapt wordt, kan dat leiden tot gevangenisstraf en boetes en beperkingen om Canada later nog binnen te komen. Het maakt niet uit waar je vandaan reist, je kunt het beste de juiste kanalen doorlopen om de vereiste reistoestemming te krijgen, of het nu een eTA of een visum is, zodat je legaal Canada kunt bezoeken. Als je eenmaal in het land bent, kun je overwegen om de onderstaande bezienswaardigheden te bezoeken.

Niagara Watervallen

Geen bezoek aan Canada is compleet zonder een bezoek aan een van de beroemdste watervallen ter wereld. Naast de enorme watervallen is er een natuurreservaat met wandelpaden. Je kunt ook een boottochtje maken op de Maid of the Mist om de kracht van de waterval van dichtbij te bekijken en te voelen. Maak je bezoek compleet door te stoppen bij een van de nabijgelegen casino's of wijnmakerijen.

Prins Edward Eiland

In tegenstelling tot de drukte van veel andere Canadese attracties kun je op Prince Edward Island genieten van het landschap op het platteland, met uitgestrekte vergezichten over groene heuvels, zandstenen kliffen en de zadelrobben die het eiland hun thuis noemen. En natuurlijk wil je de plaatselijke zeevruchten, waaronder de Prince Edward Island (PEI) mosselen, niet missen.

CN Toren

De CN Tower in Toronto is een iconisch herkenningspunt in de skyline van de stad. Hij torent 553 meter de lucht in en was bij zijn opening in 1984 de hoogste toren ter wereld. Op de top bevindt zich een observatiepunt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Toronto. Je kunt er ook van een maaltijd genieten in het 360-graden draaiende restaurant. Ook 's avonds is de toren prachtig verlicht in allerlei prachtige kleuren.

Oud Quebec

Quebec zelf is een prachtige stad vol toeristische activiteiten. Een uitstapje naar Old Quebec is iets wat bezoekers moeten overwegen. Het gebied wordt gesierd door historische gebouwen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kun je een bezoek brengen aan de Citadel, Place d'Armes en de Rue de Tresor voor lokale kunst. Je bevindt je langs de St. Lawrence River en kunt ook een bezoek brengen aan het Fairmont le Chateau Frontenac.

Ottawa's Parliament Hill

Ottawa heeft geen gebrek aan bezienswaardigheden. Parliament Hill is een bijzondere plek die je gezien moet hebben. Naast het bekijken en bezichtigen van de architectonisch prachtige parlementsgebouwen is dit ook de plek om de wisseling van de wacht te zien. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Peace Tower en de Centennial Flame, die in 1966 werd ontstoken. Er is ook een beeldentuin en wandelpaden langs de rivier.

Churchill, Manitoba

Churchill, Manitoba is de plaats waar de jaarlijkse migratie van ijsberen plaatsvindt. Hier banen ijsberen zich een weg van land naar het ijs van Hudson Bay. Elke herfst gooit de stad zijn deuren open voor toeristen die de beren willen zien en ze bieden buggyritjes aan zodat je de dieren op een veilige manier kunt bekijken. De beste tijd om ze te zien is in oktober en november.

De binnenhaven van Victoria

Victoria's Inner Harbor ligt direct aan het water en is ontwikkeld tot een prachtige plek om te wandelen, naar straatartiesten te kijken, in lokale restaurants te eten of te winkelen. Het Empress Hotel ligt in het centrum van het gebied. Het hotel heeft al vele generaties lang koningen en koninginnen ontvangen.

Baai van Fundy

Dit gebied ligt tussen New Brunswick en Nova Scotia en heeft het grootste verschil tussen eb en vloed ter wereld; tot wel 19 meter. Er zijn veel kliffen en rotsformaties om dit wonder te bekijken en er zijn veel wandelpaden.

Whistler Ski Resort

Als je van sneeuwsport houdt, moet je Whistler bezoeken, waar je kunt skiën, snowboarden of sneeuwschoenwandelen op veel verschillende paden voor alle niveaus. Je kunt in het resort ook sneeuwscooteren. Ga naar de stad voor musea, cultuur en unieke eetgelegenheden voor Whistlers stedelijke activiteiten.

St. John's Artiestenretraite

St. John's ligt in Newfoundland en Labrador en is een unieke bestemming. De huizen zijn iconische felgekleurde woningen die al generaties lang een bron van inspiratie zijn voor kunstenaars. Velen noemen dit de beste stad van Canada en het is ook de oudste. Er zijn verschillende bezienswaardigheden aan Water Street, maar er zijn ook de Cape Spear Lighthouse en nabijgelegen opties om de lokale en historische cultuur te ervaren.

Vancouver

Vancouver staat vaak bovenaan lijsten van beste plekken om te wonen ter wereld en is een populaire bestemming aan de Canadese westkust. De stad heeft verschillende stedelijke attracties en attracties aan zee. Het ligt ook dicht bij prachtige natuurgebieden.

Tofino

Canada heeft een strandgebied dat bekend staat als Tofino. Tofino ligt op Vancouver Island en heeft verschillende stranden, waaronder Long Beach en Chesterman Beach. Je kunt hier kajakken, zwemmen en kamperen. Het is ook een populaire bestemming om Canadese vistaco's te proeven.

Gros Morne Nationaal Park

In de Long Range Mountains is het Gros Morne National Park dé plek om te wandelen en de natuur te ervaren als je Canada bezoekt. De Tablelands bieden bezoekers verschillende wandelroutes. Gros Morne National Park biedt ook cruises op de Western Brook Pond. Het park ligt tussen Newfoundland en Labrador en er zijn andere buitenactiviteiten in de omgeving.

Oud Montreal

Reizigers kunnen de architectuur in oude stijl en historische Canadese gebouwen ervaren tijdens een bezoek aan Montreal, dat de zware Franse invloed van Canada laat zien. Daarnaast ligt de ondergrondse stad voor je klaar om verkend te worden.

Conclusie

Canada is een gastvrij land dat reizigers beroemde bezienswaardigheden te bieden heeft, zowel oude als nieuwe. Alleenstaanden, stellen en gezinnen kunnen hun reisroute aanpassen aan hun reisbehoeften en Canada's aantrekkingskracht op alle soorten reizigers zorgt ervoor dat er weinig kans is op teleurstellende ervaringen.