Bestaat er een Canadese eTA voor gezinnen?

Bewerkt: jan 09, 2024 | Tags: Aanvraagformulier voor gezins-ETA, Canada

Als gezin naar Canada reizen kan een opwindende ervaring zijn, maar er komt ook een aantal logistieke aspecten bij kijken, vooral met betrekking tot de inreisvereisten. Een van die vereisten voor buitenlanders die geen visum nodig hebben, is de Electronic Travel Authorization (eTA). Het is van cruciaal belang om te weten of er een specifieke eTA voor gezinnen bestaat en hoe deze werkt om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel gaan we dieper in op de details van het eTA-systeem, waarbij we ons concentreren op de toepassing ervan voor gezinnen die naar Canada reizen.

Is there a Canada eTA for families?
Bestaat er een Canada eTA voor gezinnen?

Het eTA-systeem begrijpen

De eTA is een inreisvereiste voor visumvrije buitenlanders die per vliegtuig naar Canada reizen. Het is een elektronisch systeem dat reizigers screent voordat ze in Canada aankomen. Het proces is relatief eenvoudig en verloopt volledig online. De eTA is elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger en is maximaal vijf jaar geldig of tot het paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

Bestaat er een eTA voor gezinnen?

Helaas is er geen eTA speciaal voor gezinnen. In tegenstelling tot sommige reistoestemmingen en visa wordt de Canadese eTA op individuele basis afgegeven. Elk gezinslid, ongeacht leeftijd, moet zijn eigen eTA hebben als hij of zij uit een visumvrij land komt. Dit geldt ook voor baby's en kinderen die een eigen paspoort hebben. De procedure voor het aanvragen van een eTA is voor elk individu hetzelfde, hoewel het aanvraagformulier eenvoudig genoeg is om meerdere keren in te vullen voor elk gezinslid.

Een eTA aanvragen als gezin

De aanvraagprocedure

De eTA-aanvraag wordt online ingevuld via de officiële website van Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC). De aanvraag vereist persoonlijke basisinformatie, paspoortgegevens en antwoorden op enkele achtergrondvragen. Het proces kan relatief snel worden afgerond, vaak binnen een paar minuten, en de goedkeuring wordt meestal binnen een paar uur tot een paar dagen verleend.

Je kunt aanvragen invullen voor je echtgenoot, partner of volwassen kinderen. Wanneer je voor het eerst begint met de eTA, zal het formulier je vragen of de aanvrager het formulier invult, of dat iemand anders het formulier invult namens de eTA-aanvrager. Zodra u deze vraag beantwoordt, moet u uw relatie tot de aanvrager specificeren. U moet ook aangeven of u al dan niet de wettelijke ouder of voogd van een minderjarige aanvrager bent.

Vereiste informatie

Voor elk gezinslid moet je op het aanvraagformulier vragen beantwoorden zoals hun volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats, geslacht, burgerlijke staat, adres, werkinformatie en paspoortgegevens. Het is belangrijk dat je alle paspoorten en relevante informatie bij de hand hebt voordat je aan de aanvraagprocedure begint.

Betaling en verwerking

Voor elke eTA-aanvraag wordt een kleine vergoeding gevraagd, die online moet worden betaald. Na indiening kun je de status van de aanvraag bekijken op de IRCC website. In de meeste gevallen wordt de goedkeuring voor de eTA per e-mail verzonden.

Wat moet ik nog meer weten over gezinsaanvragen?

Timing is misschien wel het belangrijkste aspect van het invullen van eTA-aanvragen voor je gezin. Je moet alle eTA-aanvragen van je gezinsleden op dezelfde dag indienen, zodat ze op hetzelfde moment worden verwerkt. Het kan een goed idee zijn om de hulp van je echtgenoot of oudere kinderen in te roepen om de werklast te verdelen en de aanvragen tegelijkertijd op een aparte computer of mobiel apparaat in te vullen.

Controleer voordat je op reis gaat of alle aanvragen zijn goedgekeurd. In het midden van een familiereis kan het gemakkelijk zijn om details zoals reistoestemmingen te vergeten, maar er aan de grens achter komen dat sommige aanvragen werden aanvaard en andere niet is een zekere manier om reisplannen te verpesten. Het is een goed idee om een lijst met namen van gezinsleden te maken en ze af te vinken wanneer je bericht krijgt dat elke eTA werd goedgekeurd. Zorg ervoor dat je op voorhand een aanvraag indient, zodat je tijd hebt om eventuele problemen op te lossen.

Andere overwegingen voor gezinnen die een eTA aanvragen

Controleer dubbel de geldigheid van uw paspoort

Voordat je een eTA aanvraagt, moet je controleren of het paspoort van elk gezinslid nog minstens zes maanden geldig is na de geplande aankomstdatum in Canada. Dit is een standaardvereiste voor internationale reizen.

Houd elke aanvraag bij

Als je voor meerdere gezinsleden een aanvraag indient, is het belangrijk dat je elke aanvraag bijhoudt. Noteer het unieke aanvraagnummer van elke eTA-aanvraag, want dit heb je nodig om de status te controleren of informatie bij te werken.

Begrijp de geldigheid van de eTA

De eTA is vijf jaar geldig of totdat het paspoort verloopt. Als het paspoort van je kinderen een kortere geldigheidsduur heeft (wat vaak het geval is), zal hun eTA samen met hun paspoort verlopen. Plan hier rekening mee, vooral als je vaak reist.

Timing van de aanvraag

Hoewel de eTA meestal snel wordt verwerkt, is het aan te raden om de aanvraag ten minste een paar weken voor je reisdatum in te dienen. Zo heb je de tijd om eventuele problemen tijdens de aanvraagprocedure op te lossen.

Reizen naar Canada

Zodra elk gezinslid zijn eTA heeft, controleer je of de gegevens op de eTA overeenkomen met de gegevens in hun paspoort. De eTA is elektronisch gekoppeld aan het paspoort, dus je hoeft niets af te drukken om op het vliegveld te laten zien. Het is dus niet nodig om iets af te drukken om op het vliegveld te laten zien. Het kan echter handig zijn om de goedkeuring van de eTA bij te houden voor het geval er vragen zijn tijdens de reis.

In geval van problemen of vertragingen

Als er problemen zijn met het verkrijgen van een eTA voor een familielid, neem dan onmiddellijk contact op met het IRCC. Geef hen het aanvraagnummer en alle relevante details om het probleem op te lossen. In zeldzame gevallen kan aanvullende documentatie nodig zijn.

Conclusie

Hoewel er geen specifieke eTA voor gezinnen is, is het proces van het aanvragen van een individuele eTA voor elk gezinslid eenvoudig en efficiënt. Door de vereisten te begrijpen, de nodige informatie voor te bereiden en tijdig een aanvraag in te dienen, kunnen gezinnen een vlotte start van hun Canadese avontuur garanderen. Reizen naar Canada met de juiste autorisaties, inclusief een eTA voor elk gezinslid, maakt de weg vrij voor een probleemloze en plezierige ervaring met het verkennen van het uitgestrekte en diverse landschap van Canada.