eTA voor Uruguayaanse burgers


eTA voor Uruguayaanse burgers

In aanmerking komen voor eTA

Burgers van Uruguay kunnen een eTA aanvragen
Burgers van Uruguay moeten de afgelopen 10 jaar in het bezit zijn geweest van een Canadees bezoekersvisum of momenteel in het bezit zijn van een Amerikaans non-immigrant visum.
Burgers van Uruguay kunnen gebruik maken van het eTA-programma voor snelle toegang.

Andere eTA vereisten

➤ Burgers van Uruguay kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig bij aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ Je moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heb je een ouder/voogd nodig


Burgers van Uruguay kunnen een Canada eTA aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) te bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een eTA is het bezit van een Canadees bezoekersvisum in de afgelopen 10 jaar of het huidige bezit van een Amerikaans niet-immigratievisum.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden. Het eTA-programma werd in 2016 gelanceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Burgers uit Uruguay zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Uruguayaanse burger die Canada wenst binnen te komen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan deze toegestaan onder het eTA programma zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kun je vinden door Canada Immigration Visa Advice te bezoeken en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.
Burgers van Uruguay wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Alle details kunt u vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat u een eTA aanvraagt om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volledig Uruguayaans staatsburger te zijn voordat u een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers met een paspoort of reisdocument met een andere status, zoals vluchteling, moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.
Burgers van Uruguay kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. U hoeft geen documenten af te drukken of voor te leggen op het vliegveld, omdat de eTA elektronisch wordt opgeslagen in het paspoort van Canada Immigratie.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen

U hebt in de afgelopen tien jaar een Canadees bezoekersvisum gekregen of u bent momenteel in het bezit van een geldig nonimmigrant visum voor de Verenigde Staten. Het doel van je bezoek aan Canada is kort, voor zaken of toerisme (meestal voor een periode van maximaal 6 maanden). Je vliegt naar of maakt een tussenstop op een Canadese luchthaven met een geldig paspoort van een van de goedgekeurde visumplichtige landen. Als je niet aan al deze voorwaarden voldoet, heb je een bezoekersvisum nodig voor je reis naar Canada.