eTA voor Spaanse burgers


eTA voor Spaanse burgers

In aanmerking komen voor eTA

Spaanse burgers kunnen een eTA aanvragen
Spanje was een van de eerste leden van het Canada eTA-programma
Spaanse burgers hebben snelle toegang met het eTA programma

Andere eTA vereisten

➤ Spaanse burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ Je moet ouder dan 18 zijn om een eTA aan te vragen, anders heb je een ouder/voogd nodig


Hebben Spaanse burgers een Canada eTA nodig?

Spaanse burgers moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor algemeen toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Dit geldt alleen voor passagiers die per vliegtuig aankomen met een commerciële of chartervlucht. Het eTA-programma werd in 2016 geïntroduceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten, om de grenzen van Canada te beveiligen en om realtime gegevens te verstrekken over alle passagiers die Canada binnenkomen.

Wanneer werd het eTA-programma geïntroduceerd voor Spaanse burgers?

Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden. Het werd verplicht in 2016.
Burgers uit Spanje en andere leden van de Europese Unie zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.

Kan een Spaanse burger langer dan 90 dagen blijven?

Elke Spaanse burger die Canada wil bezoeken voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die zijn toegestaan onder het eTA programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kun je vinden door naar Canada Immigration Visa Advice te gaan en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.

Wanneer moet een Spaanse burger een eTA aanvragen?

Het wordt aanbevolen dat Spaanse burgers hun eTA 72 uur voor hun vertrekdatum aanvragen. Alle details kun je vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat je begint met een eTA aanvraag om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volledig Spaans staatsburger te zijn voordat je een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers met een paspoort of reisdocument met een andere status moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.

Hoe lang duurt het om een eTA te ontvangen?

Spaanse burgers kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 30 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. Het is niet nodig om documenten af te drukken of te laten zien op het vliegveld, omdat de eTA elektronisch wordt opgeslagen tegen het paspoort in het Canadese Immigratie systeem.

Wat gebeurt er als er een fout staat op het eTA formulier?

Als u een fout maakt op het eTA formulier, en de verkeerde informatie wordt ingediend, dan is het eTA niet geldig, en moet u opnieuw een eTA aanvragen. Het is niet mogelijk om gegevens op een bestaande eTA bij te werken of te wijzigen als deze eenmaal verwerkt en goedgekeurd is.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag ten minste 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada, omdat de uiteindelijke beslissing door Canada Immigration wordt genomen.
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen