eTA voor Liechtensteinse burgers


eTA voor Liechtensteinse burgers

In aanmerking komen voor eTA

Liechtensteinse burgers kunnen een eTA aanvragen
Liechtenstein was een van de eerste leden van het Canada eTA-programma
Liechtensteinse burgers genieten van snelle toegang met het eTA-programma

Andere eTA vereisten

➤ Liechtensteinse burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ U moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heeft u een ouder/voogd nodig


Liechtensteinse burgers moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Het eTA-programma werd in 2016 geïntroduceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden.
Burgers uit Liechtenstein en andere leden van de Europese Unie zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Liechtensteinse burger die Canada wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan toegestaan onder het eTA-programma, moet een ander visum aanvragen. Meer informatie kun je vinden door naar Canada Immigration Visa Advice te gaan en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.
Burgers van Liechtenstein wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Alle details kunt u vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden deze pagina's door te nemen voordat u een eTA-aanvraag start om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volledige Liechtensteinse staatsburger te zijn voordat u een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers die een paspoort of reisdocument hebben met een andere status, zoals vluchteling, moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.
Liechtensteinse burgers kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verzonden in de vorm van een PDF-document. U hoeft geen documenten af te drukken of voor te leggen op de luchthaven, want de eTA wordt elektronisch opgeslagen in het paspoort van Canada Immigration.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen