eTA voor Israëlische burgers


eTA voor Israëlische burgers

In aanmerking komen voor eTA

Israëlische burgers kunnen een eTA aanvragen
Israël was een lancerend lid van het Canada eTA-programma
Israëlische burgers genieten van snelle toegang via het eTA-programma

Andere eTA vereisten

➤ Israëlische burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is - alleen houders van een nationaal Israëlisch paspoort
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ U moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heeft u een ouder/voogd nodig


Israëlische burgers moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor algemeen toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Het eTA-programma werd in 2016 geïntroduceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden.
Burgers uit Israël en andere leden van de Europese Unie zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Israëlische burger die Canada wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die welke zijn toegestaan onder het eTA-programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie vind je door naar Canada Immigration Visa Advice te gaan en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.
Israëlische burgers wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Alle details zijn te vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat je begint met een eTA aanvraag om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volwaardig Israëlisch staatsburger te zijn voordat je een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers met een paspoort of reisdocument met een andere status, zoals vluchteling, moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.
Israëlische burgers kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. U hoeft geen documenten af te drukken of voor te leggen op de luchthaven, want de eTA wordt elektronisch opgeslagen in het paspoort van het Canadese Immigratiesysteem.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen