eTA voor inwoners van Sint-Helena


eTA voor inwoners van Sint-Helena

In aanmerking komen voor eTA

Saint Helena burgers kunnen een eTA aanvragen
Sint-Helena was een van de eerste leden van het Canada eTA-programma
Inwoners van Sint-Helena kunnen snel toegang krijgen met het eTA-programma

Andere eTA vereisten

➤ Sint-Helena burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ Je moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heb je een ouder/voogd nodig


Burgers van Sint-Helena moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Het eTA-programma werd in 2016 ingevoerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Het Canadese eTa-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden.
Burgers van Sint-Helena en andere leden van de Europese Unie moeten deze elektronische visumaanvraag invullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, ook reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Saint Helena burger die Canada wenst binnen te komen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan deze toegestaan door het eTA programma zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kun je vinden op Canada Immigration Visa Advice en de gratis "do i need a visa tool" gebruiken.
Inwoners van Sint-Helena wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Meer informatie vind je op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden deze pagina's door te nemen voordat je een eTA aanvraagt om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volwaardig Sint-Helena burger te zijn voordat je een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers die in het bezit zijn van een paspoort of reisdocument met een andere status, zoals vluchteling, zullen een volledig Canada bezoekersvisum moeten aanvragen, en geen eTA.
Sint-Helena burgers kunnen verwachten dat hun eTA aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. Het is niet nodig om documenten af te drukken of voor te leggen op de luchthaven, omdat de eTA elektronisch wordt opgeslagen tegen het paspoort in het systeem van Canada Immigratie.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen