eTA voor Finse burgers


eTA voor Finse burgers

In aanmerking komen voor eTA

Finse burgers kunnen een eTA aanvragen
Finland was een van de eerste leden van het Canada eTA-programma
Finse burgers hebben snelle toegang met het eTA-programma

Andere eTA vereisten

➤ Finse burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ Je moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heb je een ouder/voogd nodig


Hebben Finse burgers een Canada eTA nodig?

Finse burgers moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Dit geldt alleen voor passagiers die per vliegtuig aankomen met een commerciële vlucht of chartervlucht. Het eTA-programma werd in 2016 ingevoerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten, om de grenzen van Canada te beveiligen en om realtime gegevens te verstrekken over alle passagiers die Canada binnenkomen.

Wanneer werd het eTA-programma geïntroduceerd voor Finse burgers?

Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden. Het werd verplicht in 2016.
Burgers uit Finland en andere leden van de Europese Unie zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.

Kan een Finse burger langer dan 90 dagen blijven?

Elke Finse burger die Canada wil bezoeken voor langer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die zijn toegestaan onder het eTA programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kun je vinden door naar Canada Immigration Visa Advice te gaan en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.

Wanneer moet een Finse burger een eTA aanvragen?

Finse burgers wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Alle details kun je vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat u begint met een eTA aanvraag om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volledig Fins staatsburger te zijn voordat je een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers met een paspoort of reisdocument met een andere status moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.

Hoe lang duurt het om een eTA te ontvangen?

Finse burgers kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 30 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. U hoeft geen documenten af te drukken of voor te leggen op het vliegveld, want de eTA wordt elektronisch opgeslagen in het paspoort van Canada Immigratie.

Wat gebeurt er als er een fout staat op het eTA formulier?

Als u een fout maakt op het eTA formulier, en de verkeerde informatie wordt ingediend, dan is het eTA niet geldig, en moet u opnieuw een eTA aanvragen. Het is niet mogelijk om gegevens op een bestaande eTA bij te werken of te wijzigen als deze eenmaal verwerkt en goedgekeurd is.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag ten minste 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada, omdat de uiteindelijke beslissing door Canada Immigration wordt genomen.
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen