eTA voor burgers van de Britse Maagdeneilanden


eTA voor burgers van de Britse Maagdeneilanden

In aanmerking komen voor eTA

Burgers van de Britse Maagdeneilanden kunnen een eTA aanvragen
De Britse Maagdeneilanden waren een launch member van het Canada eTA programma in maart 2016
Burgers van de Britse Maagdeneilanden genieten van snelle toegang via het eTA programma

Andere eTA vereisten

➤ Burgers van de Britse Maagdeneilanden kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ U moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heeft u een ouder/voogd nodig


Burgers van de Britse Maagdeneilanden moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden.
Het eTA-programma werd in 2016 geïntroduceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden.
Burgers van de Britse Maagdeneilanden en andere leden van de Europese Unie zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke burger van de Britse Maagdeneilanden die Canada wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan toegestaan onder het eTA programma zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kunt u vinden door Canada Immigration Visa Advice te bezoeken en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.
Het wordt aangeraden dat burgers van de Britse Maagdeneilanden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum invullen. Alle details kunt u vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat u een eTA aanvraag doet om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volwaardig burger van de Britse Maagdeneilanden te zijn voordat u een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers die in het bezit zijn van een paspoort of reisdocument met een andere status, zoals vluchteling, zullen een volledig Canada bezoekersvisum moeten aanvragen en geen eTA.
Burgers van de Britse Maagdeneilanden kunnen verwachten dat hun eTA aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. U hoeft geen documenten af te drukken of te laten zien op het vliegveld, omdat de eTA elektronisch wordt opgeslagen in het paspoort van de Canadese immigratiedienst.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen