eTA voor burgers uit de Emiraten


eTA voor burgers uit de Emiraten

In aanmerking komen voor eTA

Emiraten kunnen een eTA aanvragen
De Verenigde Arabische Emiraten was een van de eerste leden van het Canada eTA-programma
Burgers uit de Emiraten hebben snelle toegang met het eTA-programma

Andere eTA vereisten

➤ Burgers uit de Emiraten kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is - alleen houders van een nationaal emiraat paspoort
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ U moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heeft u een ouder/voogd nodig


Emiraten moeten een Canada eTA-visum aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Het eTA-programma werd in 2016 geïntroduceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden.
Burgers uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Emirati burger die Canada wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die zijn toegestaan onder het eTA programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Ga voor meer informatie naar Canada Immigration Visa Advice en gebruik de gratis "do i need a visa tool".
Emiraten wordt aangeraden hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Ga voor meer informatie naar eTA vereisten of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat je een eTA aanvraagt om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volwaardig Emirati burger te zijn voordat je een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers die een paspoort of reisdocument hebben met een andere status, zoals vluchteling, zullen een volledig Canada bezoekersvisum moeten aanvragen, en geen eTA.
Emirati burgers kunnen verwachten dat hun eTA aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF document. Je hoeft geen documenten af te drukken of voor te leggen op het vliegveld, want de eTA wordt elektronisch opgeslagen in het paspoort van Canada Immigratie.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen