eTA voor Braziliaanse burgers


eTA voor Braziliaanse burgers

In aanmerking komen voor eTA

Braziliaanse burgers kunnen een eTA aanvragen
Braziliaanse burgers moeten de afgelopen 10 jaar in het bezit zijn geweest van een Canadees bezoekersvisum of momenteel in het bezit zijn van een Amerikaans non-immigrant visum.
Braziliaanse burgers genieten van een snelle toegang met het eTA programma

Andere eTA vereisten

➤ Braziliaanse burgers kunnen eTA online aanvragen
➤ eTA is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig
➤ Reizigers moeten een e-paspoort hebben dat machinaal leesbaar is
➤ eTA is voor korte toeristische, zakelijke, transit- en medische bezoeken
➤ Je moet ouder zijn dan 18 om een eTA aan te vragen, anders heb je een ouder/voogd nodig


Braziliaanse burgers kunnen een Canada eTA aanvragen om Canada op korte termijn (minder dan 90 dagen) binnen te komen voor algemeen toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een eTA is het bezit van een Canadees bezoekersvisum in de afgelopen 10 jaar of het huidige bezit van een Amerikaans niet-immigratievisum.
Het Canadese eTA-programma werd in 2012 goedgekeurd en het duurde 4 jaar om de vereiste systemen te ontwikkelen die zouden worden gekoppeld aan bestaande immigratiedatabases en andere veiligheidsgegevens om een naadloos nieuw screeninginstrument te bieden. Het eTA-programma werd in 2016 gelanceerd om reizigers die van overzee komen te screenen als reactie op de wereldwijde toename van terroristische activiteiten.
Burgers uit Brazilië zijn verplicht om deze elektronische visumaanvraag in te vullen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig naar Canada, en dit geldt ook voor reizigers die alleen op doorreis zijn in Canada op weg naar andere internationale bestemmingen.
Elke Braziliaanse burger die Canada wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die welke zijn toegestaan onder het eTA-programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kun je vinden door naar Canada Immigration Visa Advice te gaan en de gratis "do i need a visa tool" te gebruiken.
Het wordt aangeraden dat Braziliaanse burgers hun eTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum invullen. Alle details kun je vinden op eTA requirements of Canada eTA FAQ's. Het is aan te raden om deze pagina's door te nemen voordat je begint met een eTA aanvraag om vertragingen of het risico dat een eTA wordt geweigerd te voorkomen.
Het is een vereiste om een volledig Braziliaans staatsburger te zijn voordat u een Canada eTA aanvraagt, dus reizigers die een paspoort of reisdocument hebben met een andere status, zoals vluchteling, moeten een volledig Canada bezoekersvisum aanvragen en geen eTA.
Braziliaanse burgers kunnen verwachten dat hun eTA-aanvraag normaal gesproken binnen 5 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. Het is niet nodig om documenten af te drukken of voor te leggen op de luchthaven, omdat de eTA elektronisch wordt opgeslagen tegen het paspoort in het Canadese Immigratie systeem.

Advies voor eTA-aanvraag
  • Dien de aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in
  • Als een eTA wordt geweigerd, kunnen reizigers nog steeds een volledig bezoekersvisum aanvragen
  • Een eTA garandeert geen toegang tot Canada omdat de uiteindelijke beslissing wordt genomen door Canada Immigration
  • Als de reiziger jonger is dan 18, moet een ouder of voogd de aanvraag indienen

Meer informatie over eTA

Voordelen eTA
  • eTA is 5 jaar geldig vanaf de datum van afgifte
  • Kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten van minder dan 90 dagen
  • Snelle autorisatie en elektronische afgifte
  • Aanvragen op desktop, tablet of mobiel

eTA aanvragen

U hebt in de afgelopen tien jaar een Canadees bezoekersvisum gekregen of u bent momenteel in het bezit van een geldig nonimmigrant visum voor de Verenigde Staten. Het doel van je bezoek aan Canada is kort, voor zaken of toerisme (meestal voor een periode van maximaal 6 maanden). Je vliegt naar of maakt een tussenstop op een Canadese luchthaven met een geldig paspoort van een van de goedgekeurde visumplichtige landen. Als je niet aan al deze voorwaarden voldoet, heb je een bezoekersvisum nodig voor je reis naar Canada.